Erkek İnfertilitesi Lütfen yorumlayın

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

acay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
139
3
68
Van
Merhaba arkadaşlar.5 aylık evliyiz korunmuyoruz ve çocuk sahibi olmak istiyoruz.bir kaç hafta önce eşimle doktora gittik ve eşimde varikosel çıktı.yapılan spermiyogram testi sonuçları şöyle
spermiyogram miktar 3
viskozite normal
likefaksiyon süresi 1
pH 8
görünüm opak
lökosit sayısı<1.00
aglitünasyon yok
sperm sayısı 65
toplam sperm sayısı 195
ileri hızlı hareketlilik 15
ileri yavaş hareketlilik 25
yerinde hareketlilik 30
hareketsiz 30
normal morfoloji 60
anormal morfoloji 40

ben çok telaşlıyım.sonuçları çok yorumlayamıyorum.tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa çok mutlu olurum.Allah hepimize hayırlısıyla hayırlı bebeler nasip etsin.

canım bildigim kadar sayınız güzel yalnız ileri hareketlilikde biraz sorun o da çözülür
morfolojide krugere göre yapılmamış.krugere olan sonuçlar daha dogru çıkıyor.pek düşük degil gibi.
eger varikosel içinde ameliyat dedilerse iyi bir yerde yaptırmanızı öneririm.tabi yaşınız ileri degilse.

Son düzenleme:
ben de antalyaya katılıyorm canm varikosel galiba hareketi etkilemiş
eğer ameliyat olursanız daha da düzelir vekısa zamanda hamiş olursun
yani kendini telaşa vermene stres yapmana gerek yok bence canm

çok teşekkür ederim moral verdiniz.Sürekli dua ediyorum bizim durumumuzdaolanlara ve kendimize.içimde olacağına iyiye gideceğine dair güzel birhis var.bizimle aynı şikayeti olan arkadaşların önceden yazdıklarını okuyorum.aynı kişilerin profillerindeki resimleri görünce mutlu oluyorum.bir çoğu duasına kavuşmuş gibi.

ben de antalyaya katılıyorm canm varikosel galiba hareketi etkilemiş
eğer ameliyat olursanız daha da düzelir vekısa zamanda hamiş olursun
yani kendini telaşa vermene stres yapmana gerek yok bence canm

Allah razı olsun.tecrübenize güveniyorum.inşallah dediğiniz gibi kısa sürede hamile kalırım.Rabbim bebek ölemi çeken herkese nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…