öncelikle ingilizce gramer bilgin ileri seviye olmalı ve bol bol kelime ezberlemen gerekir.bu sayede paragraf sorularını hızlı çözersin ayrıca dil bölümünde dil ve edebiyat-dilbilimi-öğretmenlik-tercümanlık bulunur.eğer devlet memurluğu düşünürsen ataması var özel okullarda da çalışabilirsin.üniversitede hocalık düşünürsen dil ve edebiyat seçmeni öneririm ayrıca söylemeyi unuttum turist rehberliği var
üniversite sınavı için acele etme konularını tamamla öyle eğer ekonomik durumun müsaitse özel bir ingilizce kursuna git gramerini orada tamamlarsın.kelime ezberleme işini de oyun kartları,ingilizce hikaye kitaplarıla halledebilirsin.tercümanlığa gelince pek tavsiye etmiyorlar iş alanı kısıtlı her yabancı dil bilen çevirmenlik yapıyor.turist rehberliği olabilir ama çok çalış öğretmenliği tuttur daha iyi ama en azından sözel dersleri tekrar etmeye başla yoksa mümkün değil yetiştiremezsin dost acı söyler üzgünüm
ozmn mecburi şimdiden tutacağımm :26:lütfen beni yanlış anlama ama 2-3 ayda olabilecek bir şey değil bence sen elinden geldiği kadarıyla şimdiden çalışmaya başla gramer kitapları al çalış sözel dersler derken tarih coğrafya türkçe edebiyat felsefe grubu filan
tamm tatlım sağol cnm :)rica ederim kusura bakma ama gerçek bu şunu unutma hemen kelime ezberlemeye başla şimdiden kolay gelsin :)
Ben dil bolumunde okuyorum 11.sinifim ve benim bolumum ingilizce olmasina ragmen o kadar cok eksigim var ki...6aydir amerikan kultur derneginde gramer eksigimi tamamlamaya calisiyorum ama sadece dil bilgisiyle ya da sadece kelimeyle olmuyo bu is ayni zamanda hizli cevirmeyide ogrenmen geriyo.biz haftada 3-4metin cevirisi yapiyoruz ve buna ragmen ingilizceyi gayet iyi konusup anlamama ragmen denemelerim istedigim universiteyi kazanabilmek icin kotu.bunun icin ayrica karacan dershanesine gidecegim ve yinede kazanabilecegimden emin degilim.
Sana onemlu bi tavsiye kelimeleri ogrenirken turkceden ingilizceye ogren once kelimeleri cumle icerisinde kullan daha sonra yardimci olabilecek birisi varsa turkcesini sorsun ingilizcesini soyle bi kelime defteri olustur ve lys5te son 3-5yilda cikmis bilmedigin butun kelimeleri ogren yakin kelimeler cikiyo.ve internetten guzel metinler bul ve onlari bilmedigin kelimeleri bularak cevir emin ol cok faydasi oluyo bunun.kelime bilmedikten sonra gramerin bir gram bile faydasini gormezsin cunku bende gormedim.istersn mesaj atabilirsin baska sorularinda olursa
Ben amerikan kultur dernegine gidiyorum ufak metinleri biz surekli orda ceviriyoruz ayrica okuldaki ogretmenimizde internetten bilimsel metinler buluyor fakat onlar bana biraz agir geldi onemli olan senin seviyenin ne oldugu seviyeni bilmeden bisey yapamazsin.kitap fuarindan ingilizce seviyene uygun ince kisa masal kitaplari alabilirsin ya da yine seviyene uygun baska basit kitaplar fakat bu kitaplari okurken kesinlikle translate kullanmamalisin sadece bilmedigin kelimeleri uzerine yaz anlamadigin bir cumleyi internetten cevirmek yerine hangi konuyu ogrenmen gerekiyosa onu arastir.
Ayrica ingilizce alt yazili ingilizce filmeler izle yavas yavas izle surekli durdur bilmedigin kelimeleri bi deftere not al bunlar cok yardimci olacaktir
En onemli konuya gelince ozel hoca tutmaktansa yakininda var mi bilmiyorum ama karacan dershanesi izmirdeki en iyisidir hangi sehirdesin bilmiyorum ama vardir onu bi arastir oraya git karacan yoksa ege aktif dershanesi ikisinden birine gitmeni tavsiye ederim cunku sadece ingilizce yeterli degil diger dersleride alman gerek maddi durumunuz iyiyse ayrica ozel ders de alabilirsin kesinlikle faydasi olur sana.
Dershaneye gitmen ozel hoca tutmandan binlerce kez daha faydali olur kesinlikle ama yinede senin tercihin tabi :) rica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?