• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maaş ve adaletsizlik

ehehem88

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
177
9
16
35
İzmir
Bu ülkede maaş dengesizliği var kızlar üni mezunu asgari ücrete ortaokul mezunu 3000 liraya çalışıyor kamu kurumundayım taşeron firmada çalışanlar üni mezunları 1000 lira alıyor ya sizler hangi işe ne kadara çalışıyorsunuz

hem de ne adaletsizlik.
Ha diplomaya bi yönden para verilir bi yönden verilmesi haksızlık diyorum çünkü her insan okuma fırsatı bulamıyor, hatta yeri geliyo ortaokul mezunu daha zeki oluyor çalışkan oluyor diyorum ama sonra benim lisans okurken ki günlerim ve çektiğim eziyetler geliyor aklıma okumak namına o zaman diplomaya para verilmesi gerekiyor diyorum :ssz:
ama maalesef artık öyle değil işsiz olmayayım da asgari ücrete çalışayım diye düşünüyoruz- ki zorunda bırakılıyoruz aslında.
Neyse çenem düştü. Ben muhasebeciyim ve hatta onun dışında da herşeyim 5 yıllık elemanlarıyım 1250 anca oldu + 75 TL agi.:ssz:

malesefff büyük bi adaletsizlik..
en güzeli sırtını devlete dayayacaksın,

Aynen, devletin en iyi kurumlarindan calisan birinden duydum: Bu kurmun lokalinde calisan garsonlar 3000 tl maas aliyor dedi bana , yuzune baktim saka mi diye :53: :53: Yanlis anlamayin, ne garsonlugu, ne garsonlari asagilamak gibi bir niyetim yok ama bence yeni mezun muhendislerin maximum 1500 tl maas aldigi ulkede garsonluga bunca paranin yatmasi garibime gitti.

Aynen, devletin en iyi kurumlarindan calisan birinden duydum: Bu kurmun lokalinde calisan garsonlar 3000 tl maas aliyor dedi bana , yuzune baktim saka mi diye :53: :53: Yanlis anlamayin, ne garsonlugu, ne garsonlari asagilamak gibi bir niyetim yok ama bence yeni mezun muhendislerin maximum 1500 tl maas aldigi ulkede garsonluga bunca paranin yatmasi garibime gitti.

meclisin lokalindemi çalışıyor bu garsonlar :53::53::53:

meclisin lokalindemi çalışıyor bu garsonlar :53::53::53:

Ayni kurumun caycisi, (bana odaci demisti, ayni sey sanirsam, cay getir gotur yapan kisi) da ayni miktarda kazaniyormus. Ilkokul mezunu olsan da devlete sirtini dayadin mi, hayat sana hayat. Nasilsa vergi mukellefleri maaslari oduyor. Yillarca universitede dirsek curuteceginize sizi ise koyacak tanidiginiz varsa yasadiniz kizlar, durum bu.

Ben devlet memurlarinin bu kadar fazla olmasina karsiyim aslinda. Saglik personeli ve birkac kurum disinda, devletin pekcok kurumunda calisan memurlar bir is yapmiyor. Ankara'da yeni mezun hevesiyle degisik devlet kurumlarinda calisan arkadaslarimi ziyaret ettim, her yer tablo ayni. Hic kimse bir is yapmiyor, kadinlar gunu tadinda, pasta borek yiyip cay icip sohbet ediyorlar. Durum boyle olunca vergilerimizin cogu memur maasina gidiyor. Oysa ki bu insanlar vasifsiz degiller, iyi universitelerden mezunlar ama devlet olunca yayilip, miskinlesmisler. Yani basinda patron, proje yoneticisi olmayinca, zamaninda yetistirmen gereken proje olmayinca insan ister istemez miskinlesiyor.Ozel sektorde ise ayakta kalmak icin canavar gibi olmalisin. Su an memur olanlar ozel sektorde calissalar, gercekten canla basla calissalar milletimize de, ekonomimize de, ulkemizin net gelirine de katkilari oyle buyuk olur ki.

Back
X