maaş

firstbaby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
271
0
46
İstanbul
mrb arkadaşlar dert değil ama insanın canını sıkan bir durum konusnn da sahibiyim işyermde prblemler var nese konumda ayrıntılı yazıyo onları yazmıcam bu sebeple ben işe gireli 11 gün oldu işe başlarken asgari ücret dendi bana açıkçası ben 750 sanıyodum bugn 286 lra verdler bana 11 gnlükmüş hafta sonu saymıyolarmış çalışmıyorz ayda 22 gnde 572 lra yapıyo bunn içnde yolda var işm hep matematk ağırlık beynn çalışyo sürekli servs var dediler ama ben yarralanamyırm bunda işe grdkten sonra farkettm bizm evn güzergahndan geçmiyormuş nese şuan öle büyk bi borcm yok sizce az değilmi ya hani zor durmda olan bi insan için tabikde cok para ama şuan ben sırf kendm içn çalışıyrm bilemedm açıkçası

canım maaşı tam olarak ve yol güzergahını neden en başta daha ayrıntılı konuşmadın ki... aldıgın para yol ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor mu...

Bence çok çok az canım o paraya yorulduguna deymez. Sen çok sıkışık değilsen başka iş bak kendine. O kadar düşük maaşta olmazki abartmışlar iyice.

aslıdan konştuk asgari dediler bende 750 den düşndm yani arkdaşalrım var onalr öle alıyo servisi ilk görşmede sölediler bırkırz gbilernden sonra değişti oraya gitmez dendi başlamış bulndm bende böle saçma bi durmla işe başladım

maaş 30 gün üzerinden hesaplanır çok saçma 22 gün ilk defa duyuyorum
bence konuş yetkili kişi ile

bende öle düşndm 11 gnlk bu dediler bana işe başlayalı daha fazla oldu hesapldım hafta sonları çıkartmşlar hafta içi sadece 11 gn kalıyo ona göre verdiler

Baya az gibi geldi banada.
Hem haftasonları niçin sayılmasınki.Sayılması lazım.
Patronla konuşup bilgi iste normalde aylık hesaplanıyor ama günlük de hesaplanıldığı oluyormuş.

banada az geliyo ya ben mezun olduğumda işe grdm 700 lra falan aldm hafta sonu tatildi yol yemek vardı yani işte cok rahattı burda deli gbi hesap yapyırm matemğmde çok kötü sürekli hata yapıyrm eve geldmde beynm uyştuğunu hissedyrm ben ynede çalşmak istedm ama bu maaşı görncede şok oldm 11 güne 286 lra çok az geldi bana yemk var ama oda bi işe yaramıyo gnlk 9 lra 180 lra var ticketn içnde bulnduğumz yer cok pahalı en az 15 lra gnlk bi yemek saten işe başaldığmda bikaç gn cepten yedm sonra ticket verdiler günlk hesp edp koymuşlar o bana yetmedi min. harcamaya çalştm ama ceptn giit yne

Pintiliği de abartmışlar yani, maaş 30 günden hesaplanır, rakam gerçekten çok az, yemek parası da cepten gidiyorsa, o kadar yorulduğuna değmez canım, işsiz kalmamak adına devam edebilirsin ama daha bir yer bakmaya başla bence, Allah yardımcın olsun

maaş dediğin 30günlük süreyi kapsar haftasonlarının çıkartılması çok saçma.bence en kısa zamanda bu iş yerinden ayrıl ve ayrılma sebebinide belirt.kendilerine başka enayi bulsunlar bulabiliyorlarsa.böyle saçma şey olurmu nerdeyse maaş yerine üstüne siz para verceksiniz.asgari ücreti bile veremiolar pes yani...hatta yetkili yerlere şikayet edecem diyin bakın o zaman ne yapıolar..

cnmm eğer iş öğreniyorsan öğretiyorlarsa öğreninceye kadar dayan derim ama verdikleri para gerçekten az ve eğer işi biliyorsan çekilmez cnmmm

Sigortanı da asgari üzerinden hatta part time olarak ödeyecekler demek ki 22 günlük hesap yapıyorlarsa
şayet çok ihtiyacın yoksa ve bu kadar kafa patlatıyorsan devam etme boşuna

Şikayet et kesinlikle, akıllarınca uyanıklık yapıyorlar. Hay yarabbim, akıl fikir ver bu insanlara.

maaşmı alıyosun yevmiye mi? nasıl bir iş bu haftasonlarını çıkarmışlar, baştan nasıl anlaştınız?

merak ettim... :26:
mesleğin ne ... yaptığın iş ne :26:

mesleğim pc prg. ama burda yaptığım iş binaların projeleri var onları sisteme giriyorm porje yi okumak ölüm gibi hep hesp yapıyosn ve ben hiç analamm öle projelerden eğitm aldm ama hala yapamıyrm mllt bunn içn üni okyo yani ben 3 gnde öğrenemedm

Back
X