Maasi dogru söylememe

Arkadaşlar bu sefer arkadaşım için konu açtım, Arkadaşımın eşi çok cimri devlette öğretmen. Sürekli para yok diye yakiniyormus, Arkadaşım diyor ki devlette 10 yıllık öğretmen maaşı en az 60 bin bence diyor.Esi diyormuş ki vergi çok kesiyorlar elime 40 bin anca geciyor diyormuş. Bebekleri de var hep kızın ailesi yardım ediyormuş. Sizce eşi doğru mu söylüyor. arkadaşım çok sinirli gaza getirmek istemedim ama bana da eşi yalan söylüyor gibi geldi.Sizce eşi doğru mu söylüyor

Mümkün değil 40 dediğiniz gibi 60 vergi dilimine girse dahi o kadar düşmez

Bir ogretmen olarak söylüyorum;Yalan konuşuyor o kişi.Zaten devlet keseceğini kesiyor vergileri,elde kalan net yatıyor hesaba.O da 10 yıllık öğretmen ,uzmanlığı da varsa 60 i bulur ve gecedebilir.Ek dersi saymıyorum bile.

Kesintiye girmesi için çok fazla ek ders alması lazım. Eşim bir ara yatılı okulda çalışıyordu. Gece nöbeti artı dky kurslarıyla çok ek ders geldiğinden çok kesinti oluyordu. Haftasonu kursu yoksa o kadar kesmezler. Eş ve çocuk yardımıyla on yıllık öğretmen 64 falan alır en az

Ayrica uzman ogretmen olmak icin En az 10 seneyi doldurmasi gerekir sonrasinda sinavi gecmesi lazim. Esiniz Bu sene sinava girmedi ise uzmanligi henuz yoktur. Eylulde ek ders de olmaz. Cunku ek dersler onceki aya gore yatar ve agustosta ders yoktur. Diger bir secenek belki de kocaniz eksi hesaptaydi ve maasi da yatinca nette daha az gorundu. Cunku 40 a kadar da dusmez

Ayrica uzman ogretmen olmak icin En az 10 seneyi doldurmasi gerekir sonrasinda sinavi gecmesi lazim. Esiniz Bu sene sinava girmedi ise uzmanligi henuz yoktur. Eylulde ek ders de olmaz. Cunku ek dersler onceki aya gore yatar ve agustosta ders yoktur. Diger bir secenek belki de kocaniz eksi hesaptaydi ve maasi da yatinca nette daha az gorundu. Cunku 40 a kadar da dusmez
Sınav yok artık.
Sadece online seminerleri izliyor. Hepsi bitince otomatik uzman oluyor

Branşına gore fazla dahı alıyor olabılır. Bazı ınsanlar cımrılıkten ya da nazar degmesın dıye hep eksık soyler ya da borc ıcınde olduklarını soyler. Tuhaf ki boyle ınsanların işi daha rast gidiyor

Arkadaşlar bu sefer arkadaşım için konu açtım, Arkadaşımın eşi çok cimri devlette öğretmen. Sürekli para yok diye yakiniyormus, Arkadaşım diyor ki devlette 10 yıllık öğretmen maaşı en az 60 bin bence diyor.Esi diyormuş ki vergi çok kesiyorlar elime 40 bin anca geciyor diyormuş. Bebekleri de var hep kızın ailesi yardım ediyormuş. Sizce eşi doğru mu söylüyor. arkadaşım çok sinirli gaza getirmek istemedim ama bana da eşi yalan söylüyor gibi geldi.Sizce eşi doğru mu söylüyor
Alsın banka kartın baksın girene çıkana :D

büyük yalan, bence evliliği bitirme sebebi, şu kocalar nasıl adam yaa, insan eşini ailesi bile olsa birine muhtaç edermi, boyun eğdirirmi? sinirim zıplıyo duyunca valla

Öğretmenlerin ek ders ücretleri bordrolarında nasıl gözüküyor bilmiyorum ama emin olmak istiyorsa maaş aldığı bankanın dökümlerine baksın aldığı maaş ve ek ders ücreti ayrı yatıyorsa orada net olarak görür.

bazı yorumlar 100.000 demiş gerçekten şok oldum 🤣🤣🤣
11 yıllık öğretmenim, uzman oldum, eş ve çocuk yardımı alıyorum maaşım 64.000

ek dersi yoksa uzman değilse 50 civarıdır.

10. Yılım bu sene. Uzman değilim, eş çocuk yardımı almıyorum. Bu ay 54bin maaş yattı.ek ders yok zaten bu ay. Eylülde ek ders yok ama kırtasiye ödeneği yatacak. Ne kadar bilmiyorum ama daha yatmadığı için. Temmuzdaki zam gelmeden önce bile haziranda ekderssiz 46 imiş. 12 bin de ek ders almışım. Yani imkanı yok 40 olmasının.sınıf öğretmeniyse ilksandan kredi çektiyse o kesiliyordur belki.

Back
X