maaşımı düşük gösteriyorlar

poncikus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
224
163
53
32
merhaba bayanlar,

2 yıldır kurumsal bir firmadayım aralık bordrosunda brüt maaşımı 2230 küsürden 1273'e net maaşımı 1590'dan 946 tl'ye düşürmüşler,

muhasebeci sıkışıklıktan dolayı olduğunu ve birkaç ay devam edeceğini söyledi ancak maaşı eksik almayacakmışım yani vergi kaçırıyorlar sanırım,

ama şöyle bir durum var bu ay sonu beni işten çıkaracaklardı ve tazminatım+işssizlik maaşım çok çok düşmüş oluyor,

bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, dava açmayı düşünüyorum ama bu konularda pek fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.

Sessiz kalma sakın
Akıllarınca hem seni hem devleti kandıracaklar
yani dava açarsam çok uzun sürer mi acaba sonuçlanması, evlilik arifesindeyim o kadar dolu ki şu zamanlarım ve bu para da ilaç gibi gelecekti... ama bu prosedürleri hiiç bilmiyorum da zaten şimdi susarsam yarın bir gün ben sessiz kaldım diye bana dahi patlayabilir sanırım yöneticiyim burada çünkü ondan da korkuyorum ..

Kanit topla yasal bir sey degil yaptiklari. Babamlara da maaslari dusuk gosterip yari maasi el altindan veriyorlardi. Dava ettik. Kazandik. Ama gidip bir avukatla konusun.
sağol canım tazminat davası mı açtı baban ?

yani dava açarsam çok uzun sürer mi acaba sonuçlanması, evlilik arifesindeyim o kadar dolu ki şu zamanlarım ve bu para da ilaç gibi gelecekti... ama bu prosedürleri hiiç bilmiyorum da zaten şimdi susarsam yarın bir gün ben sessiz kaldım diye bana dahi patlayabilir sanırım yöneticiyim burada çünkü ondan da korkuyorum ..

Hukuki açıdan nasıl işler ben de bilemiyorum.. En iyisi bir avukata danışmak, savcılığa başvurmak. Ama mutlaka ihmal etme, amaan boşver deme, o kaçırdıkları parada hem senin hakkın var, hemde tüm Türkiye'nin

Hukuki açıdan nasıl işler ben de bilemiyorum.. En iyisi bir avukata danışmak, savcılığa başvurmak. Ama mutlaka ihmal etme, amaan boşver deme, o kaçırdıkları parada hem senin hakkın var, hemde tüm Türkiye'nin
yok canım zaten o kadar sinirlendim ki bu duruma ve sadece benim değil bütün işletmemin personellerine böyle yapmışlar... asla boşvermeyi düşünmüyorum umarım çok uzun sürmez..

Sakin elden para almayin makbuzla veya hesapla alin hersey imza altinda olsun bi tek bordro ile bitmiyor. Sanki sikayet durumunda o dusus arastirilmayacak

Sakin elden para almayin makbuzla veya hesapla alin hersey imza altinda olsun bi tek bordro ile bitmiyor. Sanki sikayet durumunda o dusus arastirilmayacak
tamamdır. geçen ayda düşükmüş şimdi farkettim orada da net 1590 yerine 1390 olmuş brütte düşük tabii ve geçen ay elden 200 almıştım makbuzu duruyor fotoğrafını alsam mı?

tek değilseniz ve bir cok kisi memnun değilse hep beraber cözüm bulun!

herkese çok teşekkürler yarın pazartesi gideceğim avukata..

merhaba bayanlar,

2 yıldır kurumsal bir firmadayım aralık bordrosunda brüt maaşımı 2230 küsürden 1273'e net maaşımı 1590'dan 946 tl'ye düşürmüşler,

muhasebeci sıkışıklıktan dolayı olduğunu ve birkaç ay devam edeceğini söyledi ancak maaşı eksik almayacakmışım yani vergi kaçırıyorlar sanırım,

ama şöyle bir durum var bu ay sonu beni işten çıkaracaklardı ve tazminatım+işssizlik maaşım çok çok düşmüş oluyor,

bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, dava açmayı düşünüyorum ama bu konularda pek fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.
Bordo imzaliyorsan elinde varsa direkt dava acabilirsin

Bordo imzaliyorsan elinde varsa direkt dava acabilirsin
elimde bordro var hatta son 3 ayın bordrosunu mail olarak kendime de aldım...
bir bordroda bütün personellerin adı yazılı imzasız ama zaten bütün bilgilerimiz var olmaz mı ki

merhaba bayanlar,

ayni zamanda primlerinizde dusuk yatiyor ve ilerde emekli olacaginizda dusuk yatirilan prim sebebiyle emekli maasinizda dusuk olacak. Nasil bir yol izlenir bilmiyorum ama dilerim emeginizin karsiligini alabilirsiniz.

Elden aldigin Para icin Asil miktari yazip sana tahsilat makbuzu imzalatirlar. MakbuZu imzala sonra Sgkyi ara. Aniden denetime geliyolar sikayet edeninde adi gizli kaliyor

Durun yahu ne davası, o kdr uzatmaya gerek yok. Gir bimere, yaz mevzuyu, makbuzları da ekle.

Bu devletin Müfettişleri, Denetmenleri var.

Sgk il müdürlüğüne de yazabilirsin ama bimerden gelen dilekçeler daha öncelikli oluyo.

Boyle durumlarda zaman aşımı da var. Geciktirmeden dava acın yada ombudsman a gidin.

Back
X