Maddi durum böyle diye sevdiğimden mi vazgeceğim ?

heartless-

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
191
43
13
Yakinda istemem olacak sevgiliminde maasi asgeri ucret. Babam işlerimi zorlastiriyo gelsinler istemeye tanisalim dedi ama her seyi erkek tarafi yapacak diyor bir kiz evlenirken hanimlar yatak odasini tabak canagini kiz tarafi almaz mi ? Babam ben kiz veriyorum hepsini oglan tarafi yapacak diye tutturuyor bizimde durumumuz normal ne iyi ne kotu karsi tarafinda durumu aynisi ama babam isi hep zorlastirici sekilde konusuyo sevdigin adamin duzgun isi yok tamam ama seviyorum ben ne yapayim ki sirf durumlar boyle diye sevdigimden nasil kopabilirim ben babami ailemi nasil yumusatabilirim misal ornek veriyorum bi aile buyugumuz nişanda erkegin yuzugunu kiz kizin yuzugunu de erkek alir dedi benin cevremdede evlenenlerde nisani olanlarda erkegin yuzugunu kiz aldi ama babam oyle sert konusuyo ki ben kiz veriyorum oglanin yuzugunu neden ben alacakmisim diyor arkadaslar ben ne yapayim o kadar bunaldim ki babamdan bu konusmalarindan ne diyim ne yapayim ben bu adama kendisi de annemle severek evlendi evlendiklerinde evlerinde hicbir sey bile olmadigi halde ama simdi herseyimiz de var ama babam laftan anlamiyor cok bunaldim ben artik ..

Hey Allahım ya bu kafadaki insanlar ne yer ne içer bu kafa oluşur anlamıyorum ........

Kadın erkek sever birbirini evlenmek ister aile ben kız evlat veriyorum :ukala:

Guzelce konuş kiz tarafının yapması gerekenler erkek tarafının yapması gerekenler vs hala konuşuyorsa kendi bildiğini yap.

Baban önyargılı
Tabiki gereken yapılmalı
İşi yokuşa sürmek fayda getirmez
Çalışın birlikte yapın yavaş yavaş

Hey Allahım ya bu kafadaki insanlar ne yer ne içer bu kafa oluşur anlamıyorum ........
Kadın erkek sever birbirini evlenmek ister aile ben kız evlat veriyorum :ukala:

Guzelce konuş kiz tarafının yapması gerekenler erkek tarafının yapması gerekenler vs hala konuşuyorsa kendi bildiğini yap.
Babam anlamiyor ki cildirtti beni bu aksam ya ben kiz vericem ben onun ogullarini almicam bana yatak odasi almak yakismaz diyor bu nasil mantiktir ben anlamadim ne yapabilirim ne diyip konusabilirim ben cildirdim artik mantikli dusunemiyorum

Baban önyargılı
Tabiki gereken yapılmalı
İşi yokuşa sürmek fayda getirmez
Çalışın birlikte yapın yavaş yavaş
Bende onu diyorum erkek ne yapmasi gerekiyorsa kiz ne yapmasi gerekiyorsa yapsin baba diyorum yok ben kiz veriyorum onlarin ogullarini almiyorum onlar yapacak her seyi diyor anlamiyor laftannn

Bende onu diyorum erkek ne yapmasi gerekiyorsa kiz ne yapmasi gerekiyorsa yapsin baba diyorum yok ben kiz veriyorum onlarin ogullarini almiyorum onlar yapacak her seyi diyor anlamiyor laftannn

Aslında babanız da bir şey almak zorunda değil, aynı şekilde sevgilinizin ailesi de. En güzeli ikinizin halletmesi. Sevgilinizin ailesi onun adına yapılacakları yapacaklarsa, sizin yapmanız gerekenleri de çalışıp, biriktirip siz yapabilirsiniz.

Baban çocuğu istemiyor
Ya da cimri biri mi
Sevdigine kizim tabikide vermek istiyorum seni ama cocugun duzgun isi yok evi yok kirada yasicaksiniz şöyle böyle diyo hakli olsada kendiside annemle bu durumda ama gecinip gidiyoruz gene cok sukur acta degiliz aciktada degiliz ama babam kendisinden para ciksin istemiyo onu anladim ben yatak odasi bilmem ne almam oglan alsin diyo kiz tarafinin alacaklarini sevgiliminde ailesininde durumu belli ee onlar geldiginde babam boyle konustugunda da aksilik sorun cikacak bunlardan korkuyorum ne olacak bu durumlar kestiremiyorum

Böyle konularda yüz göz olmamak ve sıkıntı yaşamamak icin diyorum ki kadının işi olacak ve her şeyi elinden geldiğince kendisi yapacak. Ben her şeyi kendim aldım aileme aldırmadım. Eşim de öyle yaptı. Ama başta sıkı tuttum ben yoksa babam Sorunlu bir adam olmasına rağmen yatak odasını mutfak eşyalarını halı ve perdeyi küçük ev aletlerini, damatlığı biz alalım dedı mesela. Benim sorunlu babam dedi yanı düşün . Baştan sıkı tut konuş ailenle . Senin para kazanma durumun yoksa ailen de bir şeyler almalı. Karşı tarafa yazık

Aslında babanız da bir şey almak zorunda değil, aynı şekilde sevgilinizin ailesi de. En güzeli ikinizin halletmesi. Sevgilinizin ailesi onun adına yapılacakları yapacaklarsa, sizin yapmanız gerekenleri de çalışıp, biriktirip siz yapabilirsiniz.
Ben en kisa zamanda ise girecegim ama aileminde yardimci olmasini istiyorum en azindan kiz tarafina dusenleri yapsin istiyorum ama babam kiz tarafinin yapacaklarini karsi tarafin yapmasi kafasinda ben babami nasil bu dusuncesinin yanlis oldugunu gostericem bilmiyorum

Siz alınıp verilebilen birşey misiniz babanızın gözünde? Ne çirkin davranıyor babanız. Siz çalışıyor musunuz? Sevgilinizle el ele herşeyi ortak yapın o zaman. Babanızı ikna edebilecek bir aile büyüğünüz var mı?

Evlenecek yasa gelmissin
Adam da sana para harcamak istemiyor.
İşin varsa kendin yap, işin yoksa ve çalışmak istemiyorsan da hiç yoktan düğün zamanına kadar gir A101'e Koton'a falan, kazandığını ceyizine harca.
Tamam, bir baba olarak elinden geleni yapsa iyi olurdu ama istemiyor işte adam. Zorla aldıramazsin ya, sen evleneceksin o taksit ödemeye devam edecek. İnan bir yapsa bin başına kadar.
Boşver, gir sıradan bir işe. Hiç yoktan 6 ay çalışsan asgari ücretle 6 milyar paran olur, harcamalarını çıkarırsak. Kimseye de minnet etmemiş olursun.

Bence babanızın gönlü yok,karşı taraf vazgeçsin diye inatlasıyor. Sonunda onlar uyumsuzluk gösterip tatsızlık çıktığında suçu da onlara atacak.

Böyle konularda yüz göz olmamak ve sıkıntı yaşamamak icin diyorum ki kadının işi olacak ve her şeyi elinden geldiğince kendisi yapacak. Ben her şeyi kendim aldım aileme aldırmadım. Eşim de öyle yaptı. Ama başta sıkı tuttum ben yoksa babam Sorunlu bir adam olmasına rağmen yatak odasını mutfak eşyalarını halı ve perdeyi küçük ev aletlerini, damatlığı biz alalım dedı mesela. Benim sorunlu babam dedi yanı düşün . Baştan sıkı tut konuş ailenle . Senin para kazanma durumun yoksa ailen de bir şeyler almalı. Karşı tarafa yazık
Aynen oyle karsi tarafinda durumu belli ve yazik ama babam tum masraflari onlara yikma derdinde kendinden de para cikmasin derdinde niye kiz veriyormus ben is aramaya basladim bile simdiden bulursam adam akilli giricem ama babami bu dusunceden kafadan nasil uzaklastirabilirim bilmiyorum kendisi de sorunlu laftan anlamayan dik kafali bir insan

Babanız kasıtlı işi yokuşa sürüyor.
Sulalenizde aklı başında büyükler araya girebilir ve yardımcı olabilirler belki.

Az olsun öz olsun imkaniniz yettigi kadarini yapın.

Babanız sizin işinizi yikmasin da eşyalar hallolur bi şekilde.

Güçlü olun gayet güzel acikladiniz mühim olan mutluluğunuz.

Altin kafeste mutsuz olmaktansa az eşya ile mutlu olmayı secerim ben de.

Çok kafaniza takmayin ve mutlu olun.
Gönlünüzce sevdiğinizle mutlu mesut yasarsiniz inşallah :)

Aynen oyle karsi tarafinda durumu belli ve yazik ama babam tum masraflari onlara yikma derdinde kendinden de para cikmasin derdinde niye kiz veriyormus ben is aramaya basladim bile simdiden bulursam adam akilli giricem ama babami bu dusunceden kafadan nasil uzaklastirabilirim bilmiyorum kendisi de sorunlu laftan anlamayan dik kafali bir insan
Tatlım babanın karakteri buysa değişmez. Karşı tarafla babanı hemen bir araya getirme. Sevgilinin ailesinin yüzüne bunları söylerse o aile korkabilir. Maddi durumları iyi değilse oğullarına vazgeç diyebilir. İlerde sevgilin her şeyi benim ailem yapti diye seni ezebilir. Sen para biriktir ve iki sene sonra evlen ama babanla onları yüz göz etme. Sonra çok sorun yaşarsın.

Babanız kasıtlı işi yokuşa sürüyor.
Sulalenizde aklı başında büyükler araya girebilir ve yardımcı olabilirler belki.

Az olsun öz olsun imkaniniz yettigi kadarini yapın.

Babanız sizin işinizi yikmasin da eşyalar hallolur bi şekilde.

Güçlü olun gayet güzel acikladiniz mühim olan mutluluğunuz.

Altin kafeste mutsuz olmaktansa az eşya ile mutlu olmayı secerim ben de.

Çok kafaniza takmayin ve mutlu olun.
Gönlünüzce sevdiğinizle mutlu mesut yasarsiniz inşallah :)
Aynen oyle kafama nasil takmim ama bize geleceklerinde ailesiyle babam onlara da boyle konusacak diyecek ama siz yapin edin her seyi diyecek ee onlarinda durumu belli ama bi zıtlaşma olacak ben ne yapicam ne edicem bilmiyorum

Ben en kisa zamanda ise girecegim ama aileminde yardimci olmasini istiyorum en azindan kiz tarafina dusenleri yapsin istiyorum ama babam kiz tarafinin yapacaklarini karsi tarafin yapmasi kafasinda ben babami nasil bu dusuncesinin yanlis oldugunu gostericem bilmiyorum

Yahu adam almak istemiyorum diyor. Hala daha almalarını istiyorum diyorsunuz. Demek ki damat adayını beğenmemiş veya aileye saygı duymamış veya cimri. Sebep ne olursa olsun, almak istemiyorum diyen adamı zorlamak çok saçma.

Ayrıca konu başlığı da yanıltıcı olmuş. Babanız o adamla evlenme, istemeye gelmesinler vs dememiş, sadece para harcamak istemiyorum demiş. Sevdiğinizden vazgeçmeniz gerekmiyor yani.

Back
X