Maddi külfet

Eslem 35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
52
2
36
Benim esim memur ben de memurum biz universitede tanistik esim pesimden cok kostu ben istemedim aileme seni kabul ettiremem dedim ama bi sekilde gonlume girdi asik oldum kendisini.de cok seviyorum esim yillarca ailesine bakmis maddi.anlamda biz evlendik.kayinvaldemin 5 kurus bir faydasi olmadi.ne altin ne esya.ne.dugun kredi.cektik kendi cabamizla herseyi.yuklendik benim ailem 2 bilezik takti onlardan tik yok.bide daha onlarin ayakkabisi kiyafetine kadar esim aldi esim 1 seni.nisanlili durduk 1 tane bilezigi zor aldi anasigilden artirip.evlendik.2 sene oldu daha hala her sorumluluk esimde babalari yurt disina gidiyor issizlik maasi.aliyor abileri.var onlarin hic umrunda degil.her yuk bizde bide kayinvaldem 2 kiz var evde ve hic idareyi bilmiyorlar esim annesinin sigortasini yatiriyor 1 lira para gonderiyor sigorta icinde onun disinda dogalgaz elektirik esime ait 350.den asagi.dogalgaz 150 den asagi.elektirik.gelmiyor hic idare yok beni istemeye geliyor esime diyoki.bizim yanimizda benim bilezigimi gorup diger geline.de.alinacak diyo.artik evlendik tamam bende calisiyorum ama bebek istiyoruz yani nereye kadar gidecek bu allah.askina tek sorumluluk esimde ben bisey.isteyince ihtiyacimiz mi var diyo onlardan.artip sira bana hic gelmiyor ne yaparsam kendi maasimla yapiyorum hic 5 kurus birikim.yok altinlari.bozdurduk kredi borcu yatirdik anasina daha rahat para gondersin diye bir çöpü yok kaynanamin kendi.adina yani ben esime soyleyince cok kötü bir insanmisim gibi muamele goruyorum artik evlendik kendimize gore ihtiyaclarimiz var ben kiyamadim en uygun esyalardan aldirdim ama yine birikim yok.olani anasi istoyor ayin 6 da para istiyor 20 gune bir sanki 6 da maas aliyor ben bilmiyorum ne olacak vallahi fazlasi var eksigi yok bu anlattiklarimin ben kötü bir insan miyim
Tamam gelirleri yok ama hic idareleri.de yok hep esim tek.bu yokki ailede yani ben mi sucluyum kabul mu etmeliyim ?

Kabul mu etmeliyim diye soruyorsunuz ama zaten en baştan kabul etmişsiniz?

Yani en başından beri böyleymiş; tahmin etmiş olmalıydınız durumu.

Ne denir bilemiyorum. Umarım annesinin emekli olmasına az kalmıştır. Tüm ailenin tutumunun veya eşinizin huyunun şu saatten sonra değişeceğini sanmam.

Hatta size kızıyorlardır; "Geldi düzenimizi bozdu" diye.

Kafanıza göre yiyin için bence siz de.

aşık oldum la olmuyor işte evlenmeden önce durumu biliyordunuz biryere kadar katlanmak zorunda eşiniz
ha derseniz ki eşim sadece yok eee ne yapsın diğerleri bakmıyor diye odamı arkasını dönsün zor bir durum
umarım herşey gönlünüzce olur

Kabul mu etmeliyim diye soruyorsunuz ama zaten en baştan kabul etmişsiniz?

Yani en başından beri böyleymiş; tahmin etmiş olmalıydınız durumu.

Ne denir bilemiyorum. Umarım annesinin emekli olmasına az kalmıştır. Tüm ailenin tutumunun veya eşinizin huyunun şu saatten sonra değişeceğini sanmam.

Hatta size kızıyorlardır; "Geldi düzenimizi bozdu" diye.

Kafanıza göre yiyin için bence siz de.
Kv Emekli olsada alışmışlar muhakkak istemeye devam ederler.

Inanin ben annemden babamdan hic bir sey kabul etmedim onlar vermiyor diye vicdanim elvermedi . bide kaynanam o kadar rahat ki oglumum parasi diyo gozumum icine soka soka annesine babasina bakacak diyo ya bir kurusu yok bana bu sartlarda aileye.en az 1500 lira kim gonderiyor ???hic idare yok 350 dogalgaz ne ya bana bile 200 250 geliyor
Cok bunaldim goruyorum esimle ayni yerde calisan karilari calismayanlar bile ev bark sahibi oluyor kaynanamin bizi hic dusundugu yok nolacak bilmiyorum

Arkadaşım üniversite okumuşsun iyi hoş da okuduğumdan bir şey anlamadım.

Anladığım kadarıyla buna tepki vermenin normal olup olmadığını soruyorsun. Tabi ki normal tepki göstermen ancak çocuğunuzun olması da bu durumun önüne geçemez

Kayınvalidelerin başka geliri yok sanırım. Eğer öyleyse düğünde bir şey yapamadılar diye kendini üzme. Olup da yapmayan aileler var.

Bunun tek çözümü bir ev ya da araba kredisi çekmeniz. Bu durumda gönderilecek para kalmaz.

Biz nisanliyken emeklisine bir yil var deniyordu onu bile yatirmamislar onceden dusunup boyle olacagini bilemedim ki ben evlenince duseceklerdi yakamdan emekli olacakti bir yila bir yildi oldu.sana 5 yil

Biz nisanliyken emeklisine bir yil var deniyordu onu bile yatirmamislar onceden dusunup boyle olacagini bilemedim ki ben evlenince duseceklerdi yakamdan emekli olacakti bir yila bir yildi oldu.sana 5 yil
Bence kendi maasınızı biriktirin vermeyin.ev kredisine falan girin eşinizde size güvenmeden yapsın bakalım yapabiliyorsa

Biz dugun icin 60 milyar kredi cektik esim hem o krediyi odedi 2 ser 2 ser hemde anasina gonderdi bu senede 30 binlira altin almostik hepsini bozdurdu.onu kapatti benim gonlum olmadigi halde bide yanimda kizina altinini bozdurdun kocana verdin diye kiziyor.benim altin hic gozune gorunmuyor cok.doluyum nolur elestirmeyin esim iyi bir insan seviyorum ama anne olarak oglunu dusunmesi gerek miyor mu ya

Hic kimse 2 ev birden bakamaz,en bastan bunlari konusacaktiniz ,sizinde eviniz var ve erkek okarak evini gecindirmesi lazim ,
Cekin maasinizi bir sure ailernizde kalin bakalim nasdil ev kirasi fatura odeyecek ,
Kayinvalideye belli bir meblag versin ,herkes calisip evi gecindirsin ,o evde olmayan ,kendi evi olana yuklenmesinler ,
Sizde bu sartlar altinda cocuk vs yapmayin ,
Pek olurlu gibi degil durum,
Esim iyi diyorsunuz ama ailesine iyi sizi umursamiyor bile ,kendinizi kandirmayin

Dusunmesi gerekiyor da dusunmuyorsa kim ne yapsin? Evet gerekiyor deyince sorun cozulmeyecegine gore ya bu durumu kabul edip devam edeceksin ya da rest cekip sonuca bakacaksin.baska yolu yok gibi gozukuyor.

O annesi ve kardeşlerine ne kadar gönderiyorsa aylık sende kendi ailene gönder,ihtiyaçları olmuş dersin ya da göndermesinde bir süre göndermiş gibi yap. Sende para kalmayınca eşinden iste,yetmiyor de,bir süre sonra sana ailene niye gönderiyorsun diye sitem etmeye başlar. Sen de o Zaman alır karşına güzel güzel konuşursun,sizin ayrı bir aile olduğunuzu önce kendinizi ve gelecekte doğacak çocuğunuzu düşünmeniz gerektiğini anlatırsın.

Biz dugun icin 60 milyar kredi cektik esim hem o krediyi odedi 2 ser 2 ser hemde anasina gonderdi bu senede 30 binlira altin almostik hepsini bozdurdu.onu kapatti benim gonlum olmadigi halde bide yanimda kizina altinini bozdurdun kocana verdin diye kiziyor.benim altin hic gozune gorunmuyor cok.doluyum nolur elestirmeyin esim iyi bir insan seviyorum ama anne olarak oglunu dusunmesi gerek miyor mu ya
haklısınız tabii olarak kazandığınız paranın sizde kalmasını ileriye dönük birşeyler yapmayı istiyorsunuz ama bunca yıllık evlilik hayatım şunu öğretti maddi konular yuvanın temelini sarsan en önenli etkenlerden biridir bunu göz önünde bulundurarak diyorum ki biraz tölerans evlilikte eşlerin birbirlerine tanıması gerekli
bu konuda yanlışta olabilirim genede siz daha iyi değerlendirebilirsiniz içinde bulunduğunuz durumu

Bu durumlarda birde karşı tarafı da dinlemek lazım. Bende 15 sene tek başıma annemin evini geçindirdim. 15 senede sadece bir araba sahibi olabildim. 5 kardeşiz. Ötekiler bakmıyor diye bende mi bakmayacaksın anneme. Evlendikten sonrada çalıştığım sürece hep para verdim. Allah razı olsun eşimin Birgün bile gıkı çıkmadı bu konuda. Eşim annemi maddi külfet olarak görseydi eşimi bosayıp anneme bakmaya devam ederdim. Kv niz belkide rahatsızdır sizden para almaktan fakat almasın da ölsun mu?

Back
X