• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddi sıkıntılar ve götürdükleri

yahs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
813
3
66
Ankara
arkadaşlar ciddi sorunlar yaşıyoruz.evleneli 1,5 yıl oldu falat hala maddi problemlerimizi aşmış değiliz.eşimin bizim için harcaması gereken parayı ailesine harcaması tüm düğün borçlarını ailesiyle ilgili harcamaları evlendikten sonraya bırakması sebebiyle maddi problemler yaşıyoruz.bu problerin sebebide ona göre benim(açık olarak ifade etmesede beni suçluyor düğün istemem falan)
evde ben tasarruf ettikçe borçları için yardım ettikçe borçtur ödenir umudumuzu kaybetmeyelim sıkmayalım dedikçe gurur yapıp işler dahada sarpa sarıyor.

bugünkü problemin başıma deli gibi ağrılar saplanmasına sebep olan şeyse benim bikaç ay önce korunmayı bırakıp(ortak karar) hamile kalmam fakat hamileliğimin düşükle sonuçlanması idi.olaya ikimizde çok üzüldük ama hiç bir erkek kadın kadar üzülemez bundan eminim.sonra ikimizde tekrar bebek istedik bunun içinde yakınlaşmamızın artması gerekti bunuda konuşmuştuk.sorun bizim maddi problemlerden veya yıpranmışlıktan sürekli evde küs kalmalarımız günlerce birbirimize yakınlaşmamızdan dolayı 3 aydır gebelik sağlayamadık.dün gece yine böyle bi geceydi faturalar nasıl ödencek die yollar ararken (kavgada etmedik ama) birbirimize uzak davrandık.zihnimiz sürekli maddi problmlerle dolu.tamda döngümün en verimli zamanları idi bunu onada söylemiştim.gece zihnim çok yorgun dedi.sabah bende eşime msj attım sürekli çok istediğimiz şeyleri erteliyoruz kendimizi veremiyoruz artık diye bir msj attım.sonrasında beni aradı demediğini bırakmadı maddi problemlerden girip benim ona destek olup olmamamdan bişeyi beceremediğimden ailemden girdide çocuğun olmuyora kadar geldi mevzu.çocuğum olmuyorsa nasıl hamile kaldım.olmayadabilir gayet normal bişey.bende Allah büyük senin gibi bi adamdan çocuk sahibi olmama izin vermedi her işte vardır hayır dedim.seninde olmuyor dedim en son aileni arıyorum seni almaya gelsin bu böyle olmuyorla kapattık telefonu.canım çok sıkıldı ben daha acısını atlatamamışken nasıl böyle ortak bi yaraya çirkince çomak sokabilir.söylediği h,ç bşey umrumda değil ayrılmak istemesi falan hiç koymadı bana ama ben böyle büyük bi sınav verirken yarama çare ararken beni nasıl eleştirebilir böyle bişeyle.ailem farklı şehirde şimdi kalkıp gitsem gidecek param yok bi yolunu bulup giderim.şimdiye kadar çok söyledik böyle ağır şeyler ayrılmalar etmeler sinir anında ama asla bebek konusunda olunca çok canıma dokundu

arkadaşlar ciddi sorunlar yaşıyoruz.evleneli 1,5 yıl oldu falat hala maddi problemlerimizi aşmış değiliz.eşimin bizim için harcaması gereken parayı ailesine harcaması tüm düğün borçlarını ailesiyle ilgili harcamaları evlendikten sonraya bırakması sebebiyle maddi problemler yaşıyoruz.bu problerin sebebide ona göre benim(açık olarak ifade etmesede beni suçluyor düğün istemem falan)
evde ben tasarruf ettikçe borçları için yardım ettikçe borçtur ödenir umudumuzu kaybetmeyelim sıkmayalım dedikçe gurur yapıp işler dahada sarpa sarıyor.

bugünkü problemin başıma deli gibi ağrılar saplanmasına sebep olan şeyse benim bikaç ay önce korunmayı bırakıp(ortak karar) hamile kalmam fakat hamileliğimin düşükle sonuçlanması idi.olaya ikimizde çok üzüldük ama hiç bir erkek kadın kadar üzülemez bundan eminim.sonra ikimizde tekrar bebek istedik bunun içinde yakınlaşmamızın artması gerekti bunuda konuşmuştuk.sorun bizim maddi problemlerden veya yıpranmışlıktan sürekli evde küs kalmalarımız günlerce birbirimize yakınlaşmamızdan dolayı 3 aydır gebelik sağlayamadık.dün gece yine böyle bi geceydi faturalar nasıl ödencek die yollar ararken (kavgada etmedik ama) birbirimize uzak davrandık.zihnimiz sürekli maddi problmlerle dolu.tamda döngümün en verimli zamanları idi bunu onada söylemiştim.gece zihnim çok yorgun dedi.sabah bende eşime msj attım sürekli çok istediğimiz şeyleri erteliyoruz kendimizi veremiyoruz artık diye bir msj attım.sonrasında beni aradı demediğini bırakmadı maddi problemlerden girip benim ona destek olup olmamamdan bişeyi beceremediğimden ailemden girdide çocuğun olmuyora kadar geldi mevzu.çocuğum olmuyorsa nasıl hamile kaldım.olmayadabilir gayet normal bişey.bende Allah büyük senin gibi bi adamdan çocuk sahibi olmama izin vermedi her işte vardır hayır dedim.seninde olmuyor dedim en son aileni arıyorum seni almaya gelsin bu böyle olmuyorla kapattık telefonu.canım çok sıkıldı ben daha acısını atlatamamışken nasıl böyle ortak bi yaraya çirkince çomak sokabilir.söylediği h,ç bşey umrumda değil ayrılmak istemesi falan hiç koymadı bana ama ben böyle büyük bi sınav verirken yarama çare ararken beni nasıl eleştirebilir böyle bişeyle.ailem farklı şehirde şimdi kalkıp gitsem gidecek param yok bi yolunu bulup giderim.şimdiye kadar çok söyledik böyle ağır şeyler ayrılmalar etmeler sinir anında ama asla bebek konusunda olunca çok canıma dokundu

hem suçlu hem güçlü eşin walla
hem elindekini kendi ailesine veriyor hemde karşına geçip düğün istedin diyo
tabi yapacak düğünü kız alıyo kedi yavrusu değil
bence çocuk için hiç acele etme
en azından kocan düzelene kadar

Eşiniz zor bır ınsan sorunları konuşarak halletmekten hoşlanmıyor..Anladıgım kadarıyla tartışmalarda dılının kemıgı yok..

Bu kadar maddı sıkıntılarda bebegın olmamasında sorun var..Adam hem sıze yaklşamıyor hemde cocugun olmuyor dıyor o ayrı bır konu...

Evlılıklerde maddı sıkıntı buyuk sorun..hakkında hayırlısı ..

çocuk konusunu tekrar düşünmenizi tavsiye ederim..
hem maddi hem manevi açıdan dahada kötüye gidebilir durum....
sinir anında söylemiş olsada bazı şeyleri aşmamak lazım konuşurken..
çocuğun olmayadabilir bu bir kusurmu...
ağır konuşmuş eşin haklısın kırılmakta...

Bu kadar maddi sıkıntının ortasına bir de cocuk getirmek evliliğinizin ortasına atom bombası atmak demektir.

Biraz daha erteleyemez misiniz? Eşinizle aranız bozuk ama siz bebek icin en uygun günleri hesaplıyorsunuz, bir görev bilinciyle.

Evlilik arefesinde biri olarak valla korkuyorum artık ben ciddi ciddi.:50:Severek evlendiğimiz adamlar böyle mi olucak sonunda?!
Bdv de okuduğum herşeyi önce kendime yoruyorum artık.Ben böyle yapar mıyım?Yok.O bana böyle davranır mı?Yok.Bdv konu açan herkes eminim ki aynı düşüncelerle evlenmişdir.Hayret etmelerine şaşırmıyorum.Burada okuyup sözlüme yakıştıramadığım,konduramadığım herşey benim de başıma gelse hayretten şaşkınlıktan deliririm herhalde.:30:

Yeni evlisiniz ya.Hayat gailesi evet yorucudur,yıpratıcıdır ama en azından sevginiz vardır birbirinize.Çocuk için acele etmeyin bence.
Borçlar düşünülünce azalmıyor.Biraz kendinize başbaşa kalın.Her akşam borçtan paradan konuşmayın.

İnşallah düzelirsiniz..

bu kadar borcun varken düştüğün derde bak arkadasım döngün kaçtıysa öbür aya kalsın ne olacak sanki acelen ne bu kadar bir de adamın canı burnundayken tuutp da mesaj atmana gerek yok akşam gelmesini bekleseydin tatlı dille güleryüzle belki bu akşam olurdu illa adet döngüm yumurta günüm falan diye bi şey yok insanlar adete bir gün kala bile hamile kalıyor gününü allah bilir kasma bu kadar.

sizin yaşlar kaç acaba? eşin bana çok genç ve toymuş gibi geldi. düğün istediğin için seni suçlu bulması, çocuğun olmuyor demesi falan ... genelde hayat tecrübesi olmayan genç ve hoyrat erkekler konuşuyor böyle.

Maddi problemleri aşamamışken,çocuk içi ne bu acele.Kolay mı sanıyorsun çocuğun doğması yetişmesi...Yoksa çocuk kısmetiyle gelir diyenlerdenmisin.Öfke anında birbirinize kırıcı olmuşsunuz.Adam işteyken niye mesaj atıyorsun.İş hayatı sıkıntılıdır.Streslidir.Eee geçim derdi de var.Eve gelmeyecek mi bu adam.Bir de sen çalışmıyor musun.Çalışmanı tavsiye ederim.

çocuk kısmetiyle falan gelmiyor tabi öyle düşünmüyorum.hangi çağda yaşıyoruz herşey paraya bakıyor.çocuk işini erteleyelim dediğimde daha ne kadar erteliycez diyor.bu işler kısmet işi onun doğacağı tarih bellidir kaderde zaten ama strese sokuyor beni.hesaplamalar falan olacağı varsada olmuyor.en azından şu sıralar olmaması daha hayırlı içinde bulunduğumuz duruma bakaraktan maddi ve manevi bakımdan.benim acım daha geçmedi bana öle demesi beni çok üzdü sanki giden bebek onun değildi.çivi çiviyi söker ya.borcumuzun bitmesine 1 yıl var.bilmiyorum çok taktım bu konuyu kafama.belki kaybetmeseydim bu kadar takıntılı olmazdım.şimdi böyle kaybedince sanki aynı olay tekrarlancakmış gibi sanki yine gitcekmiş gibi bi an evvel olmasını bi sorun varsada tedavisine başlamak istiyorum.ben hiç hamile kalmış olmasaydım bu süreçte bu kadar üstüne düşmezdim ama bi kez kaybedince bu duruma geldim.eşimde cabası.destek olmuyor bende çok istiyorum ama sana belli etmiyorum yoksa sen daha çok strese girersin diyor.olayı konuşmamak yokmuş gibi davranmak benim unuttuğum anlamına gelmiyor.sabahtan beri ne aradı ne sordu.tabi ben ona msjı atarken illa birlikte olmamız gerekiyo en verimli günlerim gidiyor diye atmadım robot değiliz uzaklığımızdan bişeyleri ertelemekten yakındım genel manada dedim.zaten sorunları konuşarak aşamıyoruz ya küsmemiz ya tartışmamız gerek.çok sıkıldım bu durumdn

çocuğumuz olmuyor diye üzülüyormuş.çocuğumuz oluyor ama biz daha yeni denemeye başladık.dedimki bunun için biizmde bişeylere dikkat etmemiz gerek eğitmemmi gerek oda biliyor nasıl olacağını.hem olmuyor diye yakınıp hem uzak davranması canımı sıkıyor.kızıncada olmasın istemiyorum diyor.ne yapacağımı şaşırdım.bu sadece bi kısmı.genel manada herşeyden beni sorumlu tutuyor maddiyatından tutunda başına gelen her türlü olumsuzluğun sebebi benim.çocuk düşer beni yüzümden düşmüş çünkü ben hapla korunmuşum bunda da beni suçladı.

bana yardm etmiyorsun derken
nasıl bir yardım istiyormuş ,sordun mu

ona yardımcı olmuyormuşum onu anlamıyormuşum.ona yardımcı olabilmek için onun gibi düşünmem gerek evet sen haklısın demem gerek ben haksızım.ne desen doğru ben haksızım ben hatalıyım sen ağasın sen paşasın desem iş çözülecek.düğün istediğim için hatalıyım ekstra bişey istemedim standart yemekli falan değil herşeyin azıyla yetindim ev eşya takı konusundaa.şimdi ailesine laf getirmicek paraları ben harcadım onlara harcamam gerekti hayat benim hayatım önce kendi hayatımı yoluna koymalıydım gibi düşünüyor ama kendine bile itiraf edemiyor.şimdi herkes sefasını sürüyor ama kimsede bizim zorluk içinde yüzdüğümüzü bilmiyor.hayat bize tokadını çaktı evlenince bekar gibi olmuyor harcamalar artıyor hayaller artıyor ihtiyaçlar artıyor ama yapacak güç olmayınca bana sarıyor.ben hatalıyım ona göre.ailemin yanındaki rahatlığı özlediğimi sanıp sürekli ailemden eskiden bahsedince bile kızıyor gocunuyor

düğün yapacak durumu yoksa evlenmeye kalkmasaymış
ya da düğün istemeyen kız arasaymış o zaman
olmuş geçmiş düğünün tartışmasını yapması çok itici
konuşacaktı madem yapmasaydı
benim koşullarım bunlar yapamam deseydi

eşinizin söyledikleri elbette onaylanır şeyler değil ama psikolojisi de çok bozulmuş belli
çünkü dediği şeyler akıl mantık işi değil.

borçlarınız bitince düzene girer. kafanız da rahat eder inşallah.
herkes söylemiş gerçi ama durumu düzeltmeden çocuk yapmayın bence:34:
hem zaten bu psikolojideyken hamileliğinz de iyi gitmez

düğün yapacak durumu yoksa evlenmeye kalkmasaymış
ya da düğün istemeyen kız arasaymış o zaman
olmuş geçmiş düğünün tartışmasını yapması çok itici
konuşacaktı madem yapmasaydı
benim koşullarım bunlar yapamam deseydi

düğün yapamıcaksan beni istemeye geldiğinde çıkıp söyleseydin mertçe ben düğün yapamıycam diye.gücü anca bana tantana yapmaya yetecek kadar.başım inanılmaz ağrıyor sabahtan beri.çok kötüyüm

Maddi sıkıntıların varken bebek konusuna saplanıp kalman gerçekten saçma olmuş.Tamam anne olmayı çok istiyorsun ama biraz ertelemen ikiniz içinde en mantıklısı..

Bu kadar maddi konularda aranızda derin problemler yaşıyorken bebek olduğunda bunun biteceğini mi sanıyorsun ?

Bebek ciddi masraf demek ben sana baştan diyeyim..

Hastane masrafı bebek için yapacağınız masraflar size epeyi bir yük demek..Bu devirde doğacak bir çocuğun masrafı gökten zembille inmiyor ve bu hususta ailelere karşı bir güvencen varsa at çöpe derim çünkü kazın ayağı öyle değil.

size çocuğunuzun olmadığını ima etmesi gerçekten çok çirkin ama erkekler biraz düşünmeden, lafın nereye gidecegini bilmeden konuşuyorlar. benim eşimin çocugu olmuyor. olma ihtimali milyonda 1 ve ben 1 kez bile yüzüne vurmazken, evliliğimizin ilk yılları tartışmıştık. bana senden çocuk yapmıyorum. işte bu yüzden demişti :D :D gülermisin ağlarmısın ! sonra özürler vs. vs ben dönüpte demedim bile sanki çok cocugun oluyorda diye ama kadınlar farklı erkekler farklı. sinir anında söylemiştir, pişman olacaktır.

tlf tartışmanızdaki söylediklerine felan bakmayın, takılmayın. her karı koca arasında bu tür kavgalar olabilir ama tabi ilk yapıcı adımı atmasını bekleyin. o süre içinde konuşmayın.

yanlız evliliğinizin yoluna giresi lazım. maddi sıkıntılar geçici ama bu süreçteki yıpranmalarınız kalıcı olur. malesef görev sizi düşüyor. destek olun, dile getirmeyin, sürekli olumlu telkinlerde bulunun. o psikolojik olarak rahatlarsa bu sizede yansıyacaktır.

Canım maddi sıkıntılarınız varsa neden çocuk yapmak istiyorsunuz?Konuş eşinle bişeyleri düzeltmeye çalış yuvayı dişi kuş kurar derler ama tabi buda biyere kadar..Baktın gercekten olmuyor inceldiği yerden kopsun..Çünkü çocuk yaparsanız ilerde maddi sıkıntılar büyüyebilir çocuk hem maddi hem manevi yönden yıpranır..

Back
X