maddiyat..

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda zihnimi meşgul eden beni de malesef yıpratan sıkıntılarım dan bahsetmek istiyorum. Maddi olarak sıkışigim arada olur normal zaten farkındayım. Ama çevreme bakıyorum ya son zamanlarda daha mı arttı bu sıkıntı? Ailem dahil olmak üzere çoğu kişinin sıkıntı çektiğini biliyorum ve açıkçası üzülüyorum da. Öğretmenlik okuyorum son senem ya düşünüyorum atanamazsam fln kim bilir ne sıkıntılar beni bekliyor olcak..Bunlari düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum. Ya gerçekten büyük bir sıkıntı var değil mi yani ülke genelinde :( Bir de sizce atanamazsam ne yapayım... bölümün ingilizce öğretmenliği. Kusura bakmayın zihnim çok dağınık tam toparlayamamis olabilirim

Aramıza hoşgeldin:KK25:Ben de bi sene önce mezun oldum,iyi de bi okuldan mezunum ama iş yok,kimseye yok ne yazık ki.Ve bizi pek parlak günler de beklemiyor.Yüksek lisansla eğitimine devam et atanamazsan eğer çünkü diğer türlü insan büyük bir boşluğa düşüyor.Tabi dilerim atanırsın ama hepimiz bu durumdayız emin ol.

Ulk e gittikçe kötüye gidiyor.zaten işsizlik almış basini giderken bide feto den dolayı işine son verilenler çıktı.universite mezunu evinde oturan ağlayan arkadaşım hala savunuyor bastakileri.hak ediyor bu millet ac kalmayi
Gerçekten halimiz işler acısı.. Üniversiteli işsizlerle doldu her yer..

Aramıza hoşgeldin:KK25:Ben de bi sene önce mezun oldum,iyi de bi okuldan mezunum ama iş yok,kimseye yok ne yazık ki.Ve bizi pek parlak günler de beklemiyor.Yüksek lisansla eğitimine devam et atanamazsan eğer çünkü diğer türlü insan büyük bir boşluğa düşüyor.Tabi dilerim atanırsın ama hepimiz bu durumdayız emin ol.
Artık iyi üniversite iyi bölüm fln da boş ya.. kimsenin kimseyi aldığı yok. .ne yapacağım bilmiyorum

İlla devlete gireceğim diye uğraşırsanız işsiz kalırsınız. 10 sene özelde çalıştım (bu arada kendimi geliştirmek için pek çok şey yaptım), 11. Sene devlete geçtim .
Eğer siz iş beğenmemezlik yapmazsanız, masa başı iş istemezseniz, çalışkansanız asla işsizde kalmazsınız, parasızda.
Yaşım yolun yarısı oldu, evliyim çoluğum çocuğum var; ya sabah ezanına kadar yatmıyorum yada ezandan sonra, çok şükür ben çalışıyorum, Allah veriyor. Siz moralinizi bozmayın. Bol bol çalışın. Yolunuz açık olsun.

İş biraz şansa bağlı. Onlarca yere başvurdum, olmadı. En son bir bankayla anlaşmak üzereyken çok büyük bir holdinge yönetici adayı olarak alındım. 1 yıl bekledim ama. Sonra kriz çıktı, kovuldum :-) iyi ki kovulmuşum. 2 ay sonra daha büyük bir şirkette iş buldum. Daha iyi şartlarda. Şimdi mi bıraktım özeli memur oldum. Ben okulu bitirdiğimde de işsizlik vardı. İçinizi karartmayın, moralinizi bozmayın.

Ülkenin durumu hiç olmadığı kadar moktan farkındayım ama moral bozmak hiç bir şeye çare olmuyor. En kötü Avustralya ya iltica edin :süslü:

iş hayatında herkesin hikayesi farklı ben şöyle yaptım sende yap olursun olmuyo herkesin şartları çok farklı sende iyi olan başkasında çok kötü sonuçlar doğuruyor kendinizi tanıyın ne istediğinizi bilin ona göre yol belirleyin iş hayatı = şans

Mezun olmayı bekleme ufak ufak çalışmalara başla derim.
Devlete de şartlama kendini.
Özelde çalışan çok mutlu arkadaşlarım var.
Bölümün güzel.
Özel ders imkanın da olur.
Hatta şimdiden uyguna bir kaç öğrenci ile başlasan iyi hissedersin diye düşünüyorum.
İşsiz mezun psikolojisi berbat.
1 sene yaşadım kimse yaşasın istemem.

Ozel Anaokulu kreş ilk orta lise halk eğitim dersane etüt merkezi vs hepsine başvurun.. maaş az saat çok vs demeden deneyim kazanın ilk yıllar.. bir yandan kpss çalışın.. başka yapacak birsey yok.. çok iyi ingilizce gerektiren eleman ilanlarına da başvurun..

Back
X