Hamur İşleri Maden Sulu Kabaklı Börek-Resimli

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
bu börek yapılması çok kolay bir börektir su böreği
ni aratmaz

1 kg yufka
200gram margarin
3 yumurta
1 şişe maden suyu
4 adet dolmalık kabak
1 küçük kalıp beyaz peynir
1 demet dereotu

tepsinizi yağlayın yufkaların yarısını tepsiye buruştura buruştura tepsinin tabanını kaplayacak şekilde koyun
4 tane kabağı rendenin iri tarafıyla rendeleyin süzgeçe alıp elinizle mıncıklayarak suyunu sıkın içine çatalla ezilmiş peyniri ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın tepsideki yufkaların üstüne yayın kalan yufkayıda buruşturup koyun
servis yapar gibi dilimler halinde kesin margaini eritin çırpılmış yumurtaların üstüne dökün üstüne maden suyunu boşaltıp karıştırın bunu böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde kaşıkla koyun
böreğinizi 1 saat dinlendirip kızdırılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin afiyet olsun

ben de bunun biraz değişiğini yapıyorum,ama sodalı böreller gerçekten harika oluyor..

ablacım ellerine sağlıkk çok güzel görünüyor..
Ee sen ne yaparsan güzel yaparsın tabi maaşallah...

hhmmmmmmm begendigim börek,
yapmam lazim.normal kücük kabaklardan kullaniyoruz saniyorum.ellerine saglik, gercekden harikaydi :))))
yarin dogum günümüz varda, 6 yas kolay degilkaydirigubbakcemile2

ya aslında cok guzel gorunuyor ama ben bırgun mısafır oldugum bır yerde yemıstım o zamandan berıde nerde duysam kacarım.tadını hıc begenmemıstım.acaba kısının yapmasıylamı alakalı bılmıyorum

bence kesinlikle onunla alakalı misafirlerim bayılıyor ve tarifini alıyorlar

Ay Barçmanımmm... haberim yok seni özlemişim ben yahu..

İnşallah buralardasındır. Kabaklı börek hep duyarım, kabak, kabak, bö bööö.. Amağğnnn kabaklı börek mi olurmuş canım!

Ancak bugün birden aklıma geldi, kardeşime sürpriz yapmak istedim. O aslında peynirli börek sever. Değişiklik olsun ne olsun hah kabaklı böreğin içinde peynir de varsa neden olmasın dedim... ve geldim KK ya... ve yemek bölümüne girdim search ettim kabak diye.

Karşıma sen çıktın...

Tarifi alıyor ve yapıyorum. Bakalım nasıl olacak...

Şimdiden teşekkürler...

Not: Laf aramızda; zor olsaydı hayatta bulaşmazdım.

Tarifi birebir uygulayarak yaptım. Sahiden de çok lezzetli oldu.
Benim damak zevkime göre biraz yağlı.
Bir dahakine tarifte geçen "200 gr margarin" malzemesini çok da sağlıklı olduğunu düşünmediğim için;
100 gr z.yağlı margarin ve 50.gr z.yağı ile değiştireceğim. Sanırım daha iyi olur. Dediğim gibi sadece ve sadece damak zevki açısından... Ama görünüme/ su böreği havasına negatif etkisi olur mu bu değişimin bilemiyorum..

bende şimdi yaptım:)))
ama margarinle değil sıvıyağla
tavsiye ederim deneyin

bende şimdi yaptım:)))
ama margarinle değil sıvıyağla
tavsiye ederim deneyin

Afiyet olsun :))
Ben sizin kadar cesur davranamamıştım... Yağla ilgili yorumumu zaten biliyorsunuz. Naısl oldu sıvı yağ ile? Yani şöyle izah edeyim. Hakikaten de tarif sahibinin dediği gibi su böreği lezzetinde bir börek oldu. Margarinin yerini sıvı yağ aldığında o pofuduk haller oluyor mu yine?
Bir de sıvı yağ derken çiçek yağını mı kastettiniz acaba?

Sıvı yağla hiç denemedim güzel oluyorsa bende öyle yapayım Daha sağlıklı olur

Anlaşılan o ki sen bu mesajımı görmedim Barçmanım..
Özlendiğini bil diye yani..

Bu güzelim tarifine gelince, margarin yerine sıvı yağ denemesi yapan fotoğraf eklerse görünümüne negatif etki yapıyor mu anlarız.

Ve kardeşim demişti ki; Abla bundan sonra istersen hiçbir şey pişirme bana kabaklı börek olsa yeter.

Bende seni çok özledim güzelim mesajını görmeymizim hiç gördüm tabikii

Tarifimin beğenildiğine çok sevindim sevgiler canısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…