mağdurum:(

marjoram

karanfil
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
37
0
86
Antalya
merhaba kızlar şu an canım çok sıkkın.ben çok büyük bir aptallık yaptım.birine iyilik yaptım.eski patronumun kayınvalidesi kanser hastasıydı ve yurt dışından ilaç getirilmesi gerekiyodu.o aralar da sezon sonu olduğu için durumlar biraz kötüydü.ben de kredi çekip yardım ettim:14:
çoküzülmüştüm kadın için.hiç de kötü düşünmedim çünkü normalde borçlarını düzenli ödüyolardı.benimkini de ödediler zaten ama ite kaka.her ay araya araya zorla ödettim taksitleri.14 bin tl lik borçtan kala kala 1800 kalmıştı.onu ödemediler.bir de bana yalan söylediler ödedik diye.bankadan kontrol ettim ödememişler.avukatlık oldum şimdi.kaç gündür arıyorum telefonlarımı açmıyolar.bugün ofise gittim taşınmışlar.aslında bulurum ben onları bir şekilde ama nasıl ödeticem bilemiyorum.borç da faiziyle falan 3500 kadar olmuş.benim de bunu ödeyecek gücüm yok ki.:14:ben ne zaman akıllanıcam acaba.33 yaşındayım hala böyle şeyler yapıyorum.krediyi ben çektim o yüzden salaklığımın cezası olarak kalan borcu da ben ödiycem galiba
.işten istifa edip çıktım galiba benden intikam alıyorlar böyle.yapacak bişeyim var mı sizce elim kolum bağlandı...

canım nasıl yaptın bunu ya? sana kalana kadar başka eşleri dostları yok muymuş kredi çekebilecek?
kendileri neden çekmediler ki?
sanırım resmi olarak yapabilecek birşeyin yok, daha fazla faiz binmeden kapatmaya bak derim.

hadi çalışanıma kredi çektim desen anlarımda..patronuna neden çektin ki..
iflas falan mı ettiler?ödiyemedikleri için senin telefonlarına cevap veremiyolardır belkide..
hem iyilik etmişsin niye intikam almak istesinler ki???
ayyrıca bide iyilik için kredi çekmişsin neden onlar ödedi anlamadım ben..
neyse allah kolaylık versin diyim.

Kendini bu kadar acımasız eleştirme sanırım patronun seni oyuna getirmiş zaten o istemeseydi şu an bu durumda olmazdın! İyi yürekliliğin için seni kutlarım verilmiş bir sadaka olarak gör başka belaları senden uzak tutar

keske senet felan ımzalatsaydın alamazsın da o parayı canım Allahtan 14 bın tl yı ustune yıkmamamıs adam artık basının gözunun sadakası olsun

14 bini ödeyen kalan 2 yi mi ödemeyemedi oda sana kalmış artık caNIM yapacak bişey yok sadakan olsun dedikleri gibi :20:

o sıralar durumları sıkışıktı ve kredi çekemiyolardı.ben de ben çekerim dedim.benim zaten bunu ödeyecek durumum yoktu yani.işin kötüsü kadıncağız vefat etti ve benim çektiğim krediyi de onun için kullanmamışlar sonradan öğrendim.şimdi bu para bende yok kredi de çekemiyorum o yüzden üzülüyorum.keşke kadın yaşasaydı da ben de ödeseydim o zaman iyilik yaptım derdim belki.

Öyle düşünme canım ya diyelim sen bi hayır yaptın balık bilmese de olur halik bilir

o sıralar durumları sıkışıktı ve kredi çekemiyolardı.ben de ben çekerim dedim.benim zaten bunu ödeyecek durumum yoktu yani.işin kötüsü kadıncağız vefat etti ve benim çektiğim krediyi de onun için kullanmamışlar sonradan öğrendim.şimdi bu para bende yok kredi de çekemiyorum o yüzden üzülüyorum.keşke kadın yaşasaydı da ben de ödeseydim o zaman iyilik yaptım derdim belki.

canım öncelikle senin gibi iyi niyetli insanların hala var olması beni mutlu etti,o yaşlı kadın vefat etmiş olabilir ama sen zaten sevabın en büyüğünü yapmışsın,önemli olan senin niyetin,Allah bunu görür.

senin durumuna gelince;aynı durumu bende yıllar önce yaşamıştım,salak gibi şirkete telefon hattı çekilecekti,patronum benim üstümde hat var sen çektir deyince bende hat aldım,tabi işten çıktıktan sonrada nasıl olsa benim üstüme diye konuşmuşlar konuşabildikleri kadar,faturayıda ödememişler.yıllar sonra 1 400 kusur borç olarak karşıma çıktı ve aftan yararlanıp 8 taksitle ödedim.diyeceğim o ki geçmiş olsun canım,resmi olarak herşey sana ait o yüzdende kalan borcu sen ödeyeceksin maalesef.dua et hepsini sana yıkmamışlar,benim patronum kadar vicdansız değillermiş.umarım insafa gelirlerde öderler.iyi niyetli olmakta başa dert.

Son düzenleme:
çok korkunç ya.. iyilik yap iyilik bul lafını gümleten kanıt budur bence.
bilmiyorum telefon numarasını biliosan sapıklık yapabiliriz mesela hepimiz :) ya da evine gidip fatmagül yapalım patrona.. cidden keşke senet imzalatsaydın..
onun hakkında nerede yaşadığına dair ya da ailesine dair bildiğin birşey var mı kullanabileceğin? çünkü krediyi sen çekmişsin ve yalan söylüyor bize borç fln vermedi bakın senet de yok zaten derlerse bi de hepten suçlu sen çıkarsın. tek yok korkutmak gibime geldi. ne kötü ya sen git iyilik yap sonra bi de bunlarla uğraş..

neyse canım dua et ki 14 tl nin hepsini üstüne yıkmamış. hem bir musibet bin nasihatten iyidir.

Allah yardımcın olsun. İnşallah en kısa zamanda bu parayı ödersin. Epey zorlanacaksın gibi görünüyor.
Ama konunu okuyunca napacağım diyen insanların onlar olduğunu düşündüm. Böylesi bir suçun cezasını nasıl ödeyecekler diye. Yalanla dolanla, duygu sömürüsüyle aldıkları paranın tamamını bile ödeselerdi, seni kandırdıkları için suçlular. Üstelik bir de ödeyemiyoruz bile demeden, af dilemeden ortadan kayboluyorlar.

ne yazıkki babana bile güvenmeyeceksin demiş atalarımız. varmış bi bildikleri diyorum üzülerek. nasıl insanlar var ya hangi vicdana sığar ki bu, sana iyilik yapılsın, karşılığı bu olsun. bu borca daha da fazla faiz binmeden kapatmaya çalışın, bankayla görüşün belki taksitlendirirler. Allah yardımcınız olsun.

resmi olarak yapıcak bişeyin yok evet..
çünkü elinde resmi belge yok..
ama şöyle bişe geldi aklıma,
neticede bu insanlar senin hesabına bu paranın büyük kısmını taksit halinde ödemişler,
onlar için bu parayı çektiğin aşikar yani..
yerinde olsam avukattan bilgi alır ve dava açardım,
kazanacağına inanıyorum,çünkü hesabında onların taksitleri ödediği görünüyor.
ve bunu onlara söyle,belkide davaya bile gerek kalmadan korkudan hepsini ödeler.

çok korkunç ya.. iyilik yap iyilik bul lafını gümleten kanıt budur bence.
bilmiyorum telefon numarasını biliosan sapıklık yapabiliriz mesela hepimiz :) ya da evine gidip fatmagül yapalım patrona.. cidden keşke senet imzalatsaydın..
onun hakkında nerede yaşadığına dair ya da ailesine dair bildiğin birşey var mı kullanabileceğin? çünkü krediyi sen çekmişsin ve yalan söylüyor bize borç fln vermedi bakın senet de yok zaten derlerse bi de hepten suçlu sen çıkarsın. tek yok korkutmak gibime geldi. ne kötü ya sen git iyilik yap sonra bi de bunlarla uğraş..

telefonları var tabi ama açmıyolar ki.başkasının telefonundan da aradım kaç kere gene açmadılar.sadece ailesini tanıyorum.cumartesi günü gidip konuşmayı düşünüyorum onlarla ama bilmiyorum bişey çıkar mı.son şansım bu işte.gene de saolun.elimden başka bişey gelmiyo.galiba ödiycem ben u parayı..

resmi olarak yapıcak bişeyin yok evet..
çünkü elinde resmi belge yok..
ama şöyle bişe geldi aklıma,
neticede bu insanlar senin hesabına bu paranın büyük kısmını taksit halinde ödemişler,
onlar için bu parayı çektiğin aşikar yani..
yerinde olsam avukattan bilgi alır ve dava açardım,
kazanacağına inanıyorum,çünkü hesabında onların taksitleri ödediği görünüyor.
ve bunu onlara söyle,belkide davaya bile gerek kalmadan korkudan hepsini ödeler.

olabilir mi acaba böyle bişey.ama taksitlerin çoğu atm den yatırıldı.kimin yatırdığı da belli deil ki

Back
X