Mahalle baskısı ile nasıl başa çıkılır?

denizderya07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
101
-58
28
Merhabalar 32 yaşında bekar ünivesite mezunu bir bayanım. Evlenmeyi çok istediğim halde nasip olmadı karşıma hayalimdeki gibi biri çıkmadı, çıkanlarda günü birlik ilişki arayışı içinde olan ciddiyetsiz tiplerdi, yıllarca çok üzüldüm, bunalıma girdim ama artık durumu kabullenip umursamamaya başladım...

Alanımda iş bulamadığım içinde çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık bir tekstil firmasında işe başladım ve pozisyonum gereği çok fazla kişiyle yüz yüze gelmek durumundayım, ancak sadece işimi yaparken adını dahi bilmediğim hiç diyaloğumun olmadığı kadınlar, Evlimisin bekârmı, Sen niye evlenmedin? sorusunu sorma cüretini kendilerinde bulabiliyorlar. Hatta dahada ileri gidip "evde kalmışsın, bu yaşa kadar bekar durulur mu? diyenleri bile var... Her defasında tersliyorum ama yine başka patavatsız biri daha çıkıp enerjimi düşürüyor...

En son aldatıldığı için boşanmış bir kadın neden evlenmediğimi sordu bende "ben sizin neden boşandığınızı sormuyorum çünkü beni ilgilendirmiyor ancak benim neden evlenmediğim sizi niye bukadar ilgilendirdi? dedim "şey ben ııı" yapıp sustu.

Anlayacağınız evli çocuklu olanları da geçtim aldatılıp boşanan, kocası başka kadınla kaçıp ortada çocuğu ile kalan bir kadından bile medeni durumumla ilgili mahalle baskısı görüyorum. Beni yalnız olmak bukadar rahatsız etmiyor insanların imaları bekar olduğum için kendimi değersiz hissettirmeye çalışmaları artık delirtiyor. Bu durumla nasıl başa çıkabilirim, bir gün biri daha bu soruyu sorar kendimi tutamayıp boğazlarım diye korkuyorum okadar sinirleniyorum çünkü tavsiyeleriniz nelerdir?

Merhabalar 32 yaşında bekar ünivesite mezunu bir bayanım. Evlenmeyi çok istediğim halde nasip olmadı karşıma hayalimdeki gibi biri çıkmadı, çıkanlarda günü birlik ilişki arayışı içinde olan ciddiyetsiz tiplerdi, yıllarca çok üzüldüm, bunalıma girdim ama artık durumu kabullenip umursamamaya başladım...

Alanımda iş bulamadığım içinde çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık bir tekstil firmasında işe başladım ve pozisyonum gereği çok fazla kişiyle yüz yüze gelmek durumundayım, ancak sadece işimi yaparken adını dahi bilmediğim hiç diyaloğumun olmadığı kadınlar, Evlimisin bekârmı, Sen niye evlenmedin? sorusunu sorma cüretini kendilerinde bulabiliyorlar. Hatta dahada ileri gidip "evde kalmışsın, bu yaşa kadar bekar durulur mu? diyenleri bile var... Her defasında tersliyorum ama yine başka patavatsız biri daha çıkıp enerjimi düşürüyor...

En son aldatıldığı için boşanmış bir kadın neden evlenmediğimi sordu bende "ben sizin neden boşandığınızı sormuyorum çünkü beni ilgilendirmiyor ancak benim neden evlenmediğim sizi niye bukadar ilgilendirdi? dedim "şey ben ııı" yapıp sustu.

Anlayacağınız evli çocuklu olanları da geçtim aldatılıp boşanan, kocası başka kadınla kaçıp ortada çocuğu ile kalan bir kadından bile medeni durumumla ilgili mahalle baskısı görüyorum. Beni yalnız olmak bukadar rahatsız etmiyor insanların imaları bekar olduğum için kendimi değersiz hissettirmeye çalışmaları artık delirtiyor. Bu durumla nasıl başa çıkabilirim, bir gün biri daha bu soruyu sorar kendimi tutamayıp boğazlarım diye korkuyorum okadar sinirleniyorum çünkü tavsiyeleriniz nelerdir?
Kısmet de gec bence

32 neden evlenmedin demek için çok erken değil mi ya? Hani yine sorulmaz da 60 yaşında hiç evlenmemiş biriyle sohbet ederken belki bir ihtimal hiç evlenmeyi düşündün mü dersin de 32 yani sanki tren kaçmış artık imkansızmış gibi.

Nasip kısmet bu işler. Evlenmek ha deyince olabilen bişey sanki. Ayrıca yaşınız da öyle çok geç falan değil ideal yaş sonrası da olur. Allah gönlünüze göre hayırlı insanlarla karşılaştırsın bir an önce.

genelde muhabbet olsun diye söylerler hattta evlendirmek te isterler bu insanların yarısından fazlası iyi niyetli yani ama tabi insan kendini kötü hissedebiliyor siz de kendi açınızdan haklısınız.

genelde muhabbet olsun diye söylerler hattta evlendirmek te isterler bu insanların yarısından fazlası iyi niyetli yani ama tabi insan kendini kötü hissedebiliyor siz de kendi açınızdan haklısınız.
Ben işimi yaparken özel hayatıma burnunu sokan fikrini sormadigim halde mercimek beyniyle yorum yapan insanlar nekadar iyi niyetli olabilir?

Evlilikleri mukemmel ilerleyen ve bence sayilari oldukca az olan kadinlari tenzih ederek soyluyorum ki, bu bekar kadinlari darlayanlar cekememezlikten yapiyor. Bekarsan ve calisiyorsan hic gun yuzu gormeden hemen evlen ve o sorumlulugun altina sen de gir istiyorlar. Borclarda harclarla debelen; yemek,camasir,bulasik,temizlik vs. Ugras dur. Ben rahat edemiyorsam kimse rahat etmesin dusuncesi.

Mahalle baskisini baskilamak gerekiyor. Devamli tersleyin laf sokun kendi hayatlariyla ilgili onlara. Bakalim nasil hissediyorlar, en sonunda pes ederler . Ben iyi niyetli bulmuyorum bu insanlari kimse kusura bakmasin. Baskasinin hayatina laf soyleme curretini bir taraflarindan almis olan hadsiz insanlar.

Mahalle baskısı değil aslında.
Siz kendinize baskı yapılmasına müsaade ediyorsunuz.
Siz durumu kabullenmemişsiniz sadece üstünü örtüyorsunuz.
Yaşınız henüz çok genç
Başkalarının dediklerine takılmamak için önce kendi içinizde boşvermeniz lazım

Buna devam.
Böyle sorulara böyle cevap verin.
Ancak bundan anlarlar

Bence böyle insanlarla muhattap olmamak en iyisi . Ben olsam sordukları sorulara cevap dahi vermezdim , Kendimle ilgili aldığım kararlara annemi babamı dahi karıştırmam çizgilerim bellidir . Annem bi defasında ikinci çocuk planınız var mı? Kardeş güzel şey falan dedi . Eğer bi daha böyle şeyler sorarsan kalbini kırmak zorunda kalırım dedim son oldu . Bence bu soruları duymamazlıktan gelin ve böyle insanlarla iş dışında şeyler konuşmayın .
Evlenip evlenmemek insanların kendi tercihi aileler bile bu konuda baskı yapmamalı bence

Kısmet de gec bence
Işte ben neden birilerine bekar olduğum için açıklama yapmak zorunda kalıyorum? Insanları niye bukadar ilgilendiriyor? Ben etrafta olan bitenle alakasız kendisini ilgilendirmeyen durumları ve kişileri merak etmeyen biriyim oyüzden bu bana çok saçma geliyor.

Işte ben neden birilerine bekar olduğum için açıklama yapmak zorunda kalıyorum? Insanları niye bukadar ilgilendiriyor? Ben etrafta olan bitenle alakasız kendisini ilgilendirmeyen durumları ve kişileri merak etmeyen biriyim oyüzden bu bana çok saçma geliyor.
Bakın evlı olsanız yazık cocugun yok mu derler. Cocugun olsa yazık kardesı yok mu derler. İnsanlar derler de derler. En iyisi mesafeyı korumak sanırım

Kimilerinin amacı evlenip çocuk sahibi olmaktır, kimisinin çalışıp hayattaki amaçlarını gerçekleştirmek, kiminin hepsi. Yani kimse kimseye "neden böyle" diye söz söyleme hakkına sahip değil, amaçlar farklı çünkü bir de imkanlar.

Mahalle baskısı değil aslında.
Siz kendinize baskı yapılmasına müsaade ediyorsunuz.
Siz durumu kabullenmemişsiniz sadece üstünü örtüyorsunuz.
Yaşınız henüz çok genç
Başkalarının dediklerine takılmamak için önce kendi içinizde boşvermeniz lazım
Kendime baskı yapılmasına müsade edecek ne yapıyor olabilirim kimseyle iş dışında bisey konuşmuyorum muhabbetim yok daha ne yapmam gerek?

Bizim toplum merakli.
Bu konuda yapabileceğiniz birşey yok
Dag başına çıkıp tek yaşayamayacaginiza göre.
Nasip kısmet deyip geçin.
Herkes herşeyi merak eder.egitimlisinden tut egitimsizine kadar.
Gereksiz samimiyet kuran bir toplumuz
Ayakustu konusarak tanışan insanlar bile beş dakika içinde tüm geçmişini anlatir.
Bir de aslinda bizi geren seyler toplumdan ziyade kendi içimizde de bu duruma takmamiz
Benim Şuan 35 yaşındaki arkadaşlarıma biri sorsa bunu güler gecer.
Çünkü onlara göre de evlilik saçmalık neden hayatımızı ipotek altina alalim derler.
Yani toplum ne derse desin he deyip gecmek lazim

Back
X