Bisküvi - Kurabiye Tarifi Mahlepli Mini Kurabiye & Coconut Dolgulu Kakaolu Kurabiye / Kent Pudra Şekeri Sponsorluğunda

Disipline Girmis BirKadin

Bırak, insanlar sadece mücevherlerimizi konuşsun💅
Pro Üye
Anneler Kulübü
15 Ekim 2016
22.711
En iyi cevaplar
1
130.021
598
Selam kızlar, pasta börek işlerinden pek anlamasamda , aksilikler olsada ben de katılmak istedim :hamarat: herkese başarılar :KK54:

Mahlepli mini kurabiye ;

• Yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek)
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1 çorba kaşığı çekilmiş çörek otu(rondodan geçirilecek)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un (hamur ele yapışmayan kıvamda olacak )
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıp, iyice birbirine yediriyoruz.daha sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.Fındıktan biraz büyük olacak şekilde parçalar koparıp , yuvarlıyoruz ve biraz bastırıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170' fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.Soğuyunca servis edebiliriz:hamarat:

IMG_9367.webp

IMG_9366.webp

IMG_9365.webp

IMG_9364.webp

Coconut dolgulu kakaolu kurabiye

• 1 paket margarin
    • 1 yumurta sarısı
    • 1, 5 su bardağı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 4 su bardağı un
İç malzemesi

• 1 çay bardağı hindistan cevizi
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yumurta akı
Üzeri için 1 paket bitter çikolata

Önce margarin,yumurta, pudra şekeri , kakao vanilya ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyip hamuru iyice birbirine yediriyoruz.Daha sonra unu ekliyoruz.Hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak.

IMG_9363.webp

IMG_9362.webp

IMG_9361.webp

Hamuru hazırladıktan sonra iç malzemesini hazırlıyoruz ..

IMG_9360.webp

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp içini oyuyoruz.çay kaşığıyla (1,5 çay kaşığı ölçüsünde) iç harcı hamurun içine koyup kapatıyoruz.Kapanan yer alt tarafa gelecek şekilde tepsiye diziyoruz
IMG_9359.webp

IMG_9358.webp

Daha sonra 170' lik fırında 15/20 dk pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan döküyoruz.
IMG_9357.webp

Olay burda patlak veriyor:duduk:
Hamuru kalın yapmamaya dikkat edin , çok fazla kabarıp yayıldığı için kurabiyeniz benimki gibi kare olmasın :KK45: fırına bakıp:oha: demeyin :halay:

Ve sunum:hamarat:

IMG_9355.webp

IMG_9356.webp

Herkese başarılar:21:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulamazsin conemmm o kadar guzel yaptimki kazen nazar degmesin diye sakladi :deli:
Kesin daha önce yapılan kurabiye yarışması kategorisindedir ,vaktim olunca bulacağım,inat ettim:KK53:
Nevreste Nevreste göstermedikçe iyice merak ettim:63:Başka kim yarışmıştı orada :KK58: aeben aeben de proluğu kurabiyelerden aldım demişti.Sen gördün mü aeben tolinin ünlü kurabiyesini:KK45:

Kesin daha önce yapılan kurabiye yarışması kategorisindedir ,vaktim olunca bulacağım,inat ettim:KK53:
Nevreste Nevreste göstermedikçe iyice merak ettim:63:Başka kim yarışmıştı orada :KK58: aeben aeben de proluğu kurabiyelerden aldım demişti.Sen gördün mü aeben tolinin ünlü kurabiyesini:KK45:
Bilmiyorumki ben anca ünlü tolini göriren :-)

Aeben şerbetli tatlılarda 1. oldu:KK45:Kurabiye kategorisinde Kakao ve ben 1. oldu.:KK45:.Tolin'de derece yaptı:skandal:

Aebenin şerbetli tatlılar da 1.olduğunu bilmez miyim hiç,proluğumu o kategoriye borçluyum.:KK53:Kurabiye kategorisinde de bakmıştım Kakaonun olduğunu gördüm.Tolin de katıldı mı o kategoriye:KK45:
tolin tolin 'in tarif muhteşem olduğu için diğer yarışmacılara haksızlık olmasın diye katılmasına engel oldum:olamaz: ona onur ödülü verdik:sampiyon::p

Back
X