Makarna haşlarken

ferday

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
492
3
296
Balıkesir
Makarna haşlarken başında beklemezseniz genelde suyunu taşırırsınız. Özellikle yeni makarna yapmaya başlayanlar da makarnaların birbirine yapışmasını önleyemezler. İşte size her iki derdinize de derman olacak bir çözüm yolu; makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını ve makarnaların birbirine yapışmasını önlemiş olursunuz.

evet çok doğru.bir de kapağı sıkı sıkı kapatmamak gerkiyor.köpük köpük taşıyor maalesef.

bende bunu biliyordum ama yağ koymakta tereddüt eriyordum koymalıymışım meğer.............

ben hep yağ damlatıyordum makarna haşlarken ama bunun taşmamasını sağladığını hiç bilmiyordum .Birbirine yapışmaması için katıyordum yağı.

tuzlu suyu en yuksek isida kaynatin, sonra bir iki damla zeytinyagi, ardindan makarnalari koyun. agzini asla kapatmayin. makarna hasladiginiz tencereyi derin secerseniz tasmaz.

derin tencere haslıyorum içine bir miktar süt yag ve tuz koyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…