makat geliş

marcheline

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
130
19
298
İstanbul
Bayanlar lütfen bu konuda tecrübesi olanlar beni bilgilendirsinler. 2 hafta önce kendi doktorum izinli olduğu için başka bir doktora gittim. bebek şu an ters geliyor yani makat geliş dedi. 30. haftadaydım o zaman. bu şekilde normal doğum yapamazsın falan dedi biraz moralim bozuldu. kendi doktorum henüz bu konuya değinme ihtiyacı duymamıştı. internetten de araştırdığımda 35-36 haftadan önce olan bebek pozisyonlarını dikkate almayın yazıyor çoğu yerde. bir de makat gelişin nedenleri arasında amniyon sıvı azlığı, rAhim anomalileri, bebek anomalileri gibi şeyler var bunlar da beni çok korkuttu. aranızda böyle bir durumda olup normal doğumla ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren birileri var mı ? lütfen cevap yazın. şimdiden teşekkürler.

cnm neden o kadar korkuyon ki normal olmz sezeryan olur ne vr bunda bn sezeryan oldum çokta memnun kaldm

yok sezaryen olmasından o kadar da korkmuyorum aslında. sadece normal doğuma göre ayağa kalkma süresinin daha uzun olması benim için olumsuz faktörü. onun dışında bebeğimin sağlığı için hangisi daha iyiyse o olacak tabi ki. benim sıkıntım bu makat geliş durumu bende ya da bebekte herhangi bir anomali olduğunun göstergesi değildir di mi illa ki ? bunu daha çok merak ediyorum açıkçası

ben sezeryan oldum 2 günde ayaga kalktım o kadar abartılack bişy yok ayrıca bnce bebektede sendede sıkntı olmz canını skma Allhn iznyle bebgni kucgna saglıklı bi şeklde alrsn bu arada doktor ne dedi

Canim icini ferah tut kesinlikle 35-36 haftalara kadar beklemek gerekir. Makat gelis demek icin henuz erken
bebisin ters yani makat gelis olma orani sadece%3. Bir kac haftaya dönmus olur. Ben 35.haftamda gittigimde kizim dönmemisti. Dr.um artik dönmez sezaryen yapacagiz deyince korkudan aklimi kaybetmistim:)) Epidural sezaryen oldum, cok rahatti. Kesinlikle korkulacak bir sey yok. Kendini strese sokma dönecek göreceksin. Bebege ve sana hic bir zarari yok makat gelisin.Oyle olmaz da olursa bile daha az idrara cikarsin)) Makat gelis kalca cikigi vb yapabilir deniyor ama ailede topal veya kalca cikigi olma olasiligiyla cok daha fazla alakali. Bebisin 2,5-3 aylikken kalca ultrasonu cektireceksin, herkes cektiriyor. Orada kalca cikigi var deseler bile acayip basit ve agrisiz bir kac yontemle kalca cikigi gideriliyor. Ama o zaman cektirmezsen ve bebegin 6 aylik olduktan sonra teshis edilirse iste o zaman ameliyat gerekiyor.
Ozet olarak rahat ol, makat gelis cok cok az bir ihtimal ama benim gibi sana da denk gelirse hayirlisi oyledir. Sezaryenle 2gunde dipcik gibi olursun:))) Allah sana ve bebegine saglik versin de gerisi onemli degil. bak 10 aylik olacak benim kizim.))) Daha dun hamileydim, gobegimin duz oldugu zamanlari unutmustum) simdi ikinciyi dusunuyorum)))))))) annelik cok zor ama cok guzel bir duygu, Allah isteyen herkese yasatsin))

ben sezeryan oldum 2 günde ayaga kalktım o kadar abartılack bişy yok ayrıca bnce bebektede sendede sıkntı olmz canını skma Allhn iznyle bebgni kucgna saglıklı bi şeklde alrsn bu arada doktor ne dedi

doktora en son gittiğimde bebeğim dönmemişti. 2 hafta önceydi. şimdi bu pazartesi yine gideceğim. o zaman kendi doktoruma muayene olacağım. bakalım o ne diyecek...

çok teşekkür ederim. gerçekten beni çok rahatlattınız :)

ben bizzat kendim öyle doğmuşum ve üstelik normal doğumla sezeryan bile değil gayet sağlıklıyım hiç bir anomalim yok endişelenmeyin kendi doktorunuz sizi en iyi şekilde yönlendirecektir.

merhabalar marcheline bebeğinizle ilgili daha önceden yazdığınız mesajınızı okudum bebeğinizin ters duruşundan bahsetmişsiniz benimde bebeğim ters ve 37. haftamdayım.sizin bebeğiniz de herhangi bir problem varmı bende sizin yaşadığınız tedirginlikleri yaşıyorum lütfen bana cevap yazar moısınız?

Merhaba hanımlar bende 36 haftalığım ve yaklaşık 2 aydır bebeğim saf makat geliş pozisyonunda duruyor. İlk başlarda endişe etmiyordum hatta herkese keyfine düşkün oturuyor diye şaka yapıyor ve gülüyordum ama git gide endişelerim arttı. 16. haftadan bu yana hamile pilatesi yapıyorum ve normal doğum için psikolojik olarak kendimi fazlasıyla hazırladım.Ama gel gelelim oğluşumun dönmeye niyeti yok. Dolayısıyla bu şekilde olursa sezaryen uygulanacak. Bu fikre de kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Şuan kafamı kurcalayan tek şey neden böyle olduğu? yani neden bebeğim dönemedi fiziki olarak bir engel mi var bunun için?

doğumunu kaçıncı haftanda ve nasıl yaptın arkadaşım. kalça çıkığı durumu oldumu. benimkide 36. haftamda saf makat duruşunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…