Pilav Tarifleri Maklube

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

2 büyük tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı
2 su bardağı piriç
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz

Garnitürü için:

5 adet havuç
3 adet patates
1 konserve bezelye

Salatası için:

1 adet marul
yarım demet yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytiyağı
3 adet domates
Yoğurt

1- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve kızartın. Bezelyeyi yıkayıp süzün. Pirinçleri ılık tuzlu suya koyun.
2- Küp küp doğranmış tavuk etini maklubeyi yapacağınız tencereye alın, üzerine biraz yağ ekleyerek orta ateşte sıvıyağda kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
3- Pişen tavukların üzerine önce kızarttığınız patatesleri, sonra havuçları daha sonrada süzdüğünüz bezelyeleri koyun.
4- Pirinçlerin suyunu süzün ve bezelyelerin üzerine ilave edin. 1 çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin. Son olarak pirinçleri çok az geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
5- Pilav pişerken salatanızı hazırlayın. Pilav suyunu çekince 10 dakika kadar demlendirin.
6- Geniş bir tepsiye maklubeyi pişirdiğiniz tepsiyi ters çevirin. Pilavın kenarlarına fotoğraftaki gibi bir sıra salata bir sıra yoğurdu dökerek servis yapın.

maklube.jpg

yemeyen öğrenci yok sanırım :)
artık kendi evimizde de yapıyoruz. bir pilavla vayy çok maharetlisin diyorlar :)

bende öğrenciyken yemiştim evliyken bıgun canım çekti yaptım artık hep yapıorum ama benmkı bıraz daha yuksek oluo yanı tencereyı daha yuksek secıorum daha hoş duruo buda süper gorunuo eline sağlık :))))

ewet öğrencilik yıllarında bende yemiştim....

ama tadı galiba o kalabalık öğrenci evlerindeki sofralarda çıkıyor.hala tadı damağımda...
evde de bi denemek lazım belki aynı ytadı yakalarım ha ne dersiniz:34::56:

bu foto beni öldürdü yaa açlıktan ölmek üzereyim şuan :84:
ama çok güzel görünüyo bende çok severim maklubeyi, üniversitede az yememiştik bundan :97:
en kısa zamanda yapıp yemek lazım, tarif için teşekkürler :61:

Çok güzel görünüyormuş gerçekten de neden öğrenciyken yediniz ben onu anlamadım. Ben de öğrenciydim ama bu kadar malzeme alıcak paramız olmazdı hiç birzaman :) hep tavuk hem sebze hem pirinç aynı anda :))) hem bizim evde bu kadar güzel yemek yapabilen hiç bir arkadaş da olmadı :) çok şanslıymışsınız :))))

Hiç yemedim cevremde yapanda olmadı buda benim şansım :)))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X