Mal paylaşımı

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Bayramda dedemin mal paylaşımı olacak, dedemin il içi çalışan 15 sene önce aldığı bi minibüs vardı geliriyle geçiniyordu ve dedemin adına diye biliyorduk , amcam o zamanlar dedemin yanında oturduğu için arabayı kendi adına yapmıs ve bu cenazeden sonra ortaya çıkmıştı, babanızın malı benim mi herkes hakkını alacak diye konustmustu
( babamgil 4 erkek 3 kız kardeş babam vefat etti )

Sorun şu ki amcam şimdi o minibüs benim adıma nasıl alıyorsanız alın dedi halamgile , bizimde hakkımız var ( daha önce babamın malları konusunda sorun yaşadığımız için kavgalıyız uzaktan izledik sadece) Halamgil o babamızın arabası diye dava açmaya hazırlanıyor ispat etmeye her türlü ederler davadan sonuç alabilirler mi?? Tedbir koydurabilirler mi araca??

( amca demekten tiksindiğim her gün lanet ettiğim bir insan, derdi imanı para bizimde çok uğraştırmıştı babamdan kalanları adına almak için o yüzden konuamuyoruz ,babamın düşmanlarıyla dost olacak kadar karaktersiz)

Eski konularınızı hatırladım. Amca bey sonunda konmuş bişeylere demekki...
Allah'dan siz vekalet vermediniz zamanında, yoksa şimdi sizdende ne var ne yok almıştı.
Avukata danışın bu konudada. İllaki çözümü vardır.

Avukat değilim ama ilk alındığında amcanın üzerine alındıysa dekont vs yoksa nasıl ispat edilebilir? Amca minibüs benimdi benim paramla alındı/hayattayken ve sağlıklıyken bana aldı parasını da babam aldı şimdiye kadar diyebilir. Yanlış anlamayın beyin fırtınası yapıyorum.
Bu işlerde minibüs değil esas plaka yani hat para ediyor sanırım.

Eski konularınızı hatırladım. Amca bey sonunda konmuş bişeylere demekki...
Allah'dan siz vekalet vermediniz zamanında, yoksa şimdi sizdende ne var ne yok almıştı.
Avukata danışın bu konudada. İllaki çözümü vardır.
Avukata gitcem p.tesi danışmaya , vekalet vermedim diye kanlı bıçaklı kavgalı olduk zaten, şuan herşey senin olsun de hiç yok demez 4 tane kızı var Allahındam bulsun

Avukat değilim ama ilk alındığında amcanın üzerine alındıysa dekont vs yoksa nasıl ispat edilebilir? Amca minibüs benimdi benim paramla alındı/hayattayken ve sağlıklıyken bana aldı parasını da babam aldı şimdiye kadar diyebilir. Yanlış anlamayın beyin fırtınası yapıyorum.
Bu işlerde minibüs değil esas plaka yani hat para ediyor sanırım.
Aynen öyle maalesef , geride kaç kişinin hakkı var onca şahit var bilmiyorum ne olacak

Hatlı minibüs ise hat para eder minibüs değil,hatta çok iyi bir hatsa geliri de iyidir. Ama malesef alma şansınız yok diyebiliyorum. Kendi üzerine aldıysa ve dedeniz sağlığında ona verdiyse alamazsınız. Ama bir deneyin,ortada mirastan pay kaçırma var gibi duruyor.

minibüs ilk alındığı zaman direkt amcanın üzerine alındıysa ve bunun üzerinden belli bir zaman geçtiyse bunu ispat edemezsiniz.benim kanaatimce minibüsten size bir şey düşmez.

Hatlı minibüs ise hat para eder minibüs değil,hatta çok iyi bir hatsa geliri de iyidir. Ama malesef alma şansınız yok diyebiliyorum. Kendi üzerine aldıysa ve dedeniz sağlığında ona verdiyse alamazsınız. Ama bir deneyin,ortada mirastan pay kaçırma var gibi duruyor.
Hatta minibüste adına maalesef ,başka şehirde oturuyordu memlekete geldi ev ne tuttu arabamı sürecem ben diyo vermiyo

minibüs ilk alındığı zaman direkt amcanın üzerine alındıysa ve bunun üzerinden belli bir zaman geçtiyse bunu ispat edemezsiniz.benim kanaatimce minibüsten size bir şey düşmez.
Tarlaların suanlık tapusu olmadığı için satılamıyor , tek tapulu olan şey minibüs diyebilirim satışa cıkartacaklardı ama kaldı

Hatta minibüste adına maalesef ,başka şehirde oturuyordu memlekete geldi ev ne tuttu arabamı sürecem ben diyo vermiyo
Mal kaçırma var ben bilemem avukatla bir konuşun ama herşey onun üstüneyse ve dedenizde sağlığında ona devrettiyse brn babamdan parayla aldım diyebilir.

Maalesef ben birşey çıkacağını sanmıyorum. Dedenin üstüneyse sonradan amcaya satış gösterilip verildiyse mal kaçırma olur ama direkt amca üzerine alınmış sanırım. Dava açılabilecek bir veri de yok ortada.
Dede durumu biliyordu sonuçta. O dahi yıllardır gizlemiş ve maalesef amcanızı içten içe kollamış bilerek.

Dede hayatta iken malını satıp olgunun üstüne minibüs aldıysa birşey yapamazsınız maalesef

Para insanı değiştirmiyor, işin içine para girdimi insanlar gerçek yüzlerini gösteriyor. Benim başımda da öyle pislik bir amca var. Kendisi 83 yaşında hala mal mülk derdinde, davalıyız şimdi kendisiyle.

Biraz zor gibi direk amcanın üstüne alındı ise.

Ama umarım yanına kalmaz yaptığı ve bir yolu bulunur inşallah.

Back
X