Maladaptif daydreaming- Hayal dünyasında yaşamak

E bu benim. Bu şekilde gayet mutluyum gerçek dünya sıkıcı. Olumsuz yanları da var. Gerçek dünyaya dönünce depresif oluyorum. Tabi çok ileri safhada değilim. Gerçekle hayali ayırt edebiliyorum.

Çok bunaldigim kalbimin kırıldığı zamanlarda bende hayal kurar onu gerçekmiş gibi düşünüp mutlu olurum.cok iyi gelir bana.sonra yeniden gerçeğe dönerim daha tahammüllü olurum bu dünyaya

Bende ozellikle geceleri yataga girdigimde kulaklikta muzik dinler istedigim seyleri hayal eder yasarim. istedigim yerde mekanda istedigim insanlarla olurum butun sorunlardan uzak. biliyorsun gercek olmadigini ama birgun olacakmi gibi umut edip hayal kuruyorsun iste :) bir ruya gibi.. arada gunduz muzik dinleyip yururkende cok dalarim hayallere ruyalara. sanirim hepimiz yapiyoruz bunu tabi asiriya kacmamak gerek :))

Ne güzel konuymuş ben kaçırmışım bunu:) uyumakta zorluk çektiğinizde uykuya dalmak için süper bir yöntem. Eskiden çok yapardım şimdi hayatımdan şikayetçi olduğum zamanlarda yapıyorum daha çok. Tüm mekanları ve insanları, ayrıca kıyafetimden saç modelime kadar yeni bir ben kurgulayabiliyorum tamamen gerçek hayattan bağımsız:D Gerçek hayattan en ufak birşey girse hayal üzerindeki kontrolüm kayboluyor. İç açıcı kitaplardan filmlerden esinleniyor bazen hayalim. Onun dışında herşeyin benim istediğim gibi olduğu mükemmel bir dünyaya giriyorum birkaç dakikalığına. Tatil doğa müzik dans ütopik hayaller ne ararsan var:) İnşallah psikolojik sorun değildir, bir zararını görmedim yıllardır:)

Kızlar türkçe karşılığını bilmiyorum ama kendinize bir hayal dünyası kurup öyle yaşıyormuşsunuz. Orada bir karaktersiniz. Gündüz vakti hayal kurma, kendi kendine gülme, konuşma vs. Bunu bir yerde okudum çok enteresan geldi. Sanırım kendi hayatlarında mutlu olmayanlarda daha sık görülüyormuş. Hayal kurduğunu biliyor, yani olayların farkında. Ama bu kendini mutlu ettiği için bu olaya devam ediyor.
Uzun yıllardır hayal dünyasında yaşıyorum. Çocukluğumdan beri diyebilirim. 25 yılı rahat var. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum karmaşık olursa kusura bakmayın. Öncelikle o dünyayı tasvir ederek başlayayım. Daha çok geceleri uykuya dalmadan önce kuruyorum ama gündüzleri bir şeylerle meşgulken de o dünyada buluyorum kendimi. Zaten gayri ihtiyari gelişiyor artık. Eskiden konuştuğum güldüğüm o an ki ortama göre dans ettiğim şarkı söylediğim de olurdu. Bir süredir bu durumdan rahatsızlık duyduğum için bu tür ileri hareketleri baskılıyorum. Çocuk yaşta oluşturduğum o karakter hiç değişmedi. Evlendi boşandı farklı kişilerle ilişkileri oldu hastalandı ameliyat oldu iyileşti bir kaç yıl farklı ülkelerde yaşadı ama hep aynı kişi. O dünyada farklı bir anne babam var memleketim farklı eğitim durumum işim saçım başım boyum bosum tamamen başka bir kadınım. Biraz da ünlü biriyim 🙈Zaman zaman bu durumdan kurtuldugum dönemler oldu. Evliliğimin ilk yılları ikinci hamilelik ve sonrasında bir dönem, çalıştığım ve mutlu olduğum bir dönem.. ama hep geri geldi. Çok huzursuz oluyorum bu durumdan artık, kurtulmak istiyorum. Bir kaç yöntem de denedim maneviyata yönelmek gibi mesela, hatta bir keresinde kendimi öldürdüm hayal dünyamda. İntihar değil de ameliyat esnasında. Ama yok sonrası gelişti arkamdan söylenenler yapılanlar vs. şeklinde devam etti ve aslında ölmediğim yoğun bakımda rüya gördüğüm gibi arkası geldi yine. Ne dersiniz, psikiyatrist psikolog olmadan çözülebilir mi ? Yoksa umutsuz vaka mıyım 😔

Uzun yıllardır hayal dünyasında yaşıyorum. Çocukluğumdan beri diyebilirim. 25 yılı rahat var. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum karmaşık olursa kusura bakmayın. Öncelikle o dünyayı tasvir ederek başlayayım. Daha çok geceleri uykuya dalmadan önce kuruyorum ama gündüzleri bir şeylerle meşgulken de o dünyada buluyorum kendimi. Zaten gayri ihtiyari gelişiyor artık. Eskiden konuştuğum güldüğüm o an ki ortama göre dans ettiğim şarkı söylediğim de olurdu. Bir süredir bu durumdan rahatsızlık duyduğum için bu tür ileri hareketleri baskılıyorum. Çocuk yaşta oluşturduğum o karakter hiç değişmedi. Evlendi boşandı farklı kişilerle ilişkileri oldu hastalandı ameliyat oldu iyileşti bir kaç yıl farklı ülkelerde yaşadı ama hep aynı kişi. O dünyada farklı bir anne babam var memleketim farklı eğitim durumum işim saçım başım boyum bosum tamamen başka bir kadınım. Biraz da ünlü biriyim 🙈Zaman zaman bu durumdan kurtuldugum dönemler oldu. Evliliğimin ilk yılları ikinci hamilelik ve sonrasında bir dönem, çalıştığım ve mutlu olduğum bir dönem.. ama hep geri geldi. Çok huzursuz oluyorum bu durumdan artık, kurtulmak istiyorum. Bir kaç yöntem de denedim maneviyata yönelmek gibi mesela, hatta bir keresinde kendimi öldürdüm hayal dünyamda. İntihar değil de ameliyat esnasında. Ama yok sonrası gelişti arkamdan söylenenler yapılanlar vs. şeklinde devam etti ve aslında ölmediğim yoğun bakımda rüya gördüğüm gibi arkası geldi yine. Ne dersiniz, psikiyatrist psikolog olmadan çözülebilir mi ? Yoksa umutsuz vaka mıyım 😔
anlattığınız şeyler bana hiç normal gelmedi, psikiyatriste gitmelisiniz kendiniz çözemezsiniz :(

paranoid kisilik bozukluğu?
lcd madde etkisi?

Defalarca randevu alıp sonradan iptal ettim. Artık kaçışım yok sanırım 😞

Yok canım abartmayın. :KK48:

Tıp literatüründe hastalık olarak bile kabul edilmiyor. Genelde hayatında mutsuz olan insanların gerçeklerden kaçmak için kafalarında alternatif bir dünya yaratması durumun özeti.

Kişi yarattığı bu dünyanın gerçek olmadığının farkındadır. Bu yönüyle de şizofreniden vs. ayrılıyor.

Tıp literatüründe hastalık olarak bile kabul edilmiyor. Genelde hayatında mutsuz olan insanların gerçeklerden kaçmak için kafalarında alternatif bir dünya yaratması durumun özeti.

Kişi yarattığı bu dünyanın gerçek olmadığının farkındadır. Bu yönüyle de şizofreniden vs. ayrılıyor.
böyle bir şey buldum. bana pek normal gelmedi.
sanırım teşhis konulan bir hastalık ama daha ilacı ve tedavisi bulunmamış.

Yalnız sizin biraz farklı. Sizde sizofreni olabilr mi? Gerçi şizofreni olsaydınız hayalinizdeki kişi hiç büyümezdi. Yine de psikiyatri doktoru öneririm.

Yalnız sizin biraz farklı. Sizde sizofreni olabilr mi? Gerçi şizofreni olsaydınız hayalinizdeki kişi hiç büyümezdi. Yine de psikiyatri doktoru öneririm.
Şizofreni mi 😳 muhtemelen şizofren değilimdir, bunu baskılayabiliyorum zaman zaman ama çok mutsuz olduğumda hemen hayallerime sarılıyorum. Elbette psikiyatrist şart oldu çünkü altta yatan yalnız bir çocukluk var. Dahası psikolojik ve fiziksel şiddet hem okulda hem evde, daha okul öncesi dönemde cinsel taciz. Korkak ve kendi dünyasında yaşayan bir çocuktum. Şu anda bildiğim tek şey bundan tamamen kurtulmak istediğim. Böyle tüm çıplaklığıyla ortaya dökülünce de çöküntü içinde hissettim.

Şizofreni mi 😳 muhtemelen şizofren değilimdir, bunu baskılayabiliyorum zaman zaman ama çok mutsuz olduğumda hemen hayallerime sarılıyorum. Elbette psikiyatrist şart oldu çünkü altta yatan yalnız bir çocukluk var. Dahası psikolojik ve fiziksel şiddet hem okulda hem evde, daha okul öncesi dönemde cinsel taciz. Korkak ve kendi dünyasında yaşayan bir çocuktum. Şu anda bildiğim tek şey bundan tamamen kurtulmak istediğim. Böyle tüm çıplaklığıyla ortaya dökülünce de çöküntü içinde hissettim.
araştırdım bu durumun şizofrenlikle bi alakası yokmuş. zaten kişi bunun farkında ve çoğu zaman bu durumdan keyif alıyormuş.. muhtemelen yaşadığınız kötü çocukluk dönemi kaynaklı kendinize kaçış olarak yeni bir dünya kurdunuz bilinçaltınızda..

böyle bir şey buldum. bana pek normal gelmedi.
sanırım teşhis konulan bir hastalık ama daha ilacı ve tedavisi bulunmamış.
Normal yaşantımi etkilemiyor kimse de farkında değil. Ama bilinçaltı temizliği işe yarayabilir mi acaba ?

Panik bozukluk da var aslında hafiften deprem korkusu ev yıkılacak korkusu. Bunun için de psikiyatriye gitmek istiyordum ama bu sorunumu açma konusunda kararsızdım.

araştırdım bu durumun şizofrenlikle bi alakası yokmuş. zaten kişi bunun farkında ve çoğu zaman bu durumdan keyif alıyormuş.. muhtemelen yaşadığınız kötü çocukluk dönemi kaynaklı kendinize kaçış olarak yeni bir dünya kurdunuz bilinçaltınızda..
Evet öyle oldu zaten, kaçış.. kolay geldi bir de sanırım, ucuz mutluluk.

Back
X