Mali müşavir arkadaşlar yardım !!!

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.800
298
Edit: konu halledildi. teşekkürler.

Vergi mükellefiyeti olmayan bir müşterimize perakende sattığımız bir ürünü gider pusulası ile geri aldık.
5000 tl üzerinde. Ba Formunu gönderirken aşağıdaki uyarıyı veriyor.

Bilanço Esasına Göre Defter Tutan Mükelleflerin Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim bilgilerinde xxxxxxxxxxx geçerli bir TC Kimlik Numarası değildir.

Bu kişi vergi mükellefi olmadığından dolayı mı bu uyarıyı veriyor, yoksa TC kimlik numarası mı hatalı? Adama bir türlü ulaşamıyorum. Teyitte edemiyorum. Yardım lütfen...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tc hatali canim satisi yaptiginiz faturadan dogru tc yi bulabilirsin. Veya hangi ay satisi yaptiginizi biliyorsaniz BS de bildirmissinizdir oradan da dogru tc yi bulabilirsin.

Tc hatali canim satisi yaptiginiz faturadan dogru tc yi bulabilirsin. Veya hangi ay satisi yaptiginizi biliyorsaniz BS de bildirmissinizdir oradan da dogru tc yi bulabilirsin.

Geçmiş yıllarda yapılan bir işlem olduğu için elimin altında yoktu. Arşiv firmasından fatura görüntüsünü istedim geldi. Tc hatalıymış. zamanında faturada yanlış kesilmiş ft üzerinde düzeltme yapmışlar ama sistemden değiştirmemişler :sinirli:)
Gönderdim gitti rahatladım. :KK53:

Benimde ilk aklıma gelen Tc'nin hatalı olmasıydı zaten. Fakat işlemi yapanlar sistemden gördüğünü yapmış zamanında yapan muhasebecide sistemde kestiği faturayı hatalı kesmiş. Sadece fatura üzerinde düzeltme yapmış. Arşivden ft aslından buldum. Sağolun halletim.

Mune Mune @Margarikotin konumu kapatabilir misiniz.?

Back
X