Malum sosyal paylaşım siteleri sizce de psikolojimizi çok etkilemiyor mu?

justtmarried

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
455
1
296
Bursa
İsim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden vermicem arkadaşlar ama son yıllarda çok meşhur olan özellikle bir sosyal paylaşım sitesi var ki, iyice hayatımıza el koydu diyebilirim. O yokken biz ne yapıyorduk düşüncesine büründük.
Ben insan psikolojisini çok etkilediğini düşünüyorum bu sitenin. İyice gösteriş meraklısı olduk çıktık. Birde üstüne kıskançlık, fesatlıkta eklendi.
Önceden insanlar ne yaparsa kendi için yapardı. Geziyorsa kendi için, giyiniyorsa kendi için. Şimdi öyle ki, bu sitelerde paylaşmak için yapılır oldu gibi geliyor bana. Her fotoğraf biraz ''bakın ben buralarda geziyorum'', ''bu hafta sonu da buradaydım'' , ''bunlar giysilerim'' imajı veriyor sanki. Yani herşey reklama döküldü artık. Hatta öyle ki, bazen ''bu kıyafetimle daha öncede fotoğraf koymuştum bunu koymayayım'' moduna bile giriyoruz. Bunu bi arkadaşımla konuşmuştuk, oda aynı şeyi itiraf etti, bebeğinin fotoğraflarını koyarken bile ''bu elbiseleriyle daha önce koymuştum herkes gördü'' diyormuş :)
Ben hergün her dakika fotoğraf vs paylaşan biri değilim ama beni gerçekten etkilediğini düşünüyorum, çünkü insanlık hali bazen maddi durumun elvermiyor o ay gezemiyorsun dışarı çıkamıyorsun, sürekli aktif olan insanları görünce kıskanıyorum :)
Yani özetle ben bu sitelerin artık insanların kendi reklamlarını yapmak için, gösteriş için kullandıklarını ve insanların psikolojilerini etkilediğini düşünüyorum. Sizce ?

o sıteye uyeyım ama fotograf derdım hiç olmadı ordan sohbet ederım sadece arkadaşlarımla onun dışında böyle maddı şeylerıyle ılgılenmıyorum

nereye gıttığını bıle paylaşanlarıda hiç anlamıyorum çok cidie alamamk gerek dıye düşnüyorum yoksa işin içnden çıkılmaz

benim sinirlerimi çokk bozuyor.....yok orada yok burada habire yer bildirimi.....her gittikleri yerde en az 15 20 fotoğraf koymalar....kapatayım diyorum ablamla görüşüyoruz diye ellemiyorum....kimsenin profiline girip bakmıyorum güya ama adım atarken bile orada bildirim yaptıkları için ister istemez görüyorum....ben özel hayatın bu kadar açık edilmesinden yana değilim.....herkes benim naptığımı bilmek zorunda değil....ama bazıları öyle düşünmüyor herkes herşeyi bilmek zorunda deyip gözümüze gözümüze sokuyorlar....ben de diyorum ki bir wcye falan girerken çıkarken kaldı...yakında onuda yaparlar:52::52:

özellikle insanların oraya fotoğraf koyak için yiyip içip eğlendiklerini düşünmüyorum.
ama herkesin yaşam tarzı, kişiliği olarak algılamak lazım.oradaki arkadaşlarımızı seçmek de üstelik bizim tekelimizde.

bıde beğenı bekleyenler varkı onları hiç sormayın aynı yerde 30 tane foton var hangını beğeneyım yahuu

ahh ahh bende aynı düşünüyorum bir arkadaşım var balayına gitmiş sanki balayına fotoğraf için gitmiş sandım bir eşi onu çekmiş bi o eşini öyle ki beraber nerdeyse fotoğrafları yok:27::27::27::27::27: sorsan adı balayı sonra evini çekmiş düğününü koymuş:33::33: belki 200 tane..bu kadarda olmazki bizde evlendik :38:bi tane koyarsın tamam görmeyenler ggörsün mutluluğunu paylaşmak için bu tamamen görgüsüzlük..ve gazetede çıkmıs o site insanları depresyona sokuyormuş sen evdesn sıkılıyosun diyelim bi bakıyorsun millet geziyo kocana pis pis bakıyosun vs vs...:9::9::9:örnekler artırılabilir ama ben bir söz duymuştum.....'' öyle bir davranacaksınki diğer kardeşlerinin kıskandırmayacaksın...''bu riyaya giriyo die düşünüyorum...

Günlük yaşam, ikili ilişkiler her şey bu sitelerin üzerinden yürür oldu.

Haberleşmek için kullanmak bence akıl karı değil, haberleşmenin bir sürü yolu var

Özel hayatın bu kadar deşifre olması doğru değil. Herkeste bir bahane eski arkadaşlarımı buldummmm =)) iyi olsalar eskide kalmazlardı. Dejenerasyonun en açık örneklerinden biri.

Hiç bir zaman, üyesi olmadım, bundan sonra da olmam, nereye gitmişim, ne yaşamışım, kim beni takip etmek ister umurumda değil. Bu siteler her türlü ilişkiye zarar veriyor. Sadece KK da bununla ilgili açılmış onlarca konu var, insanları paranoyak ediyorlar resmen. Sosyal paylaşım sitelerinin tümünü gereksiz buluyorum

etkilenecek olan insanın herşeyden etkileneceğini düşünüyorum.. lüx arabası olan komşu, iyi bir ülkede yaşayan arkadaş, lüx bir lokantada karşılaştığın akraba.. beni etkilemiyor hatta tam tersi, kesinlikle karşılaşamayacağım kadar uzakta yaşayan arkadaşlarımın çocuklarını görüyorum, akrabalarımın düğün resimlerine bakıp "vay be ne güzel zayıfmışız" diye eğleniyoruz.. eskiden bu site yoktu ve kıskanacak olan insan için materyal yine vardı.. yer bildirimlerinde ise o an aynı yerde olduğum birçok arkadaşımla buluşma fırsatı buldum, kardeşimle hoşumuza giden tatlıların resimlerini çekip "işte bunu ye dehşet bişi yaw" diye tavsiyelerde de bulunuyoruz :) bugüne kadar ne ben "görgüsüz" diye bir tepki aldım ne de karşımdaki insana "kıskanç" etiketini yapıştırdım.. bu karşıdaki insana nasıl baktığınızla ilgili bir durum bence :34:

ıkı sıtedede uyelıgım yok
ama twıtterdan bazen gazetede gormem uzerıne unlu bı yarısmadan cıkıp evlenen bır cıftı bırde , y eliz yeşil...ni tkaıp edıyorumda o anda kopuyorum dunyadan resımlere bakarken ıster ıstemez ozenıyorum ne kadar rahat bı hayat yasadıkalrına

bazı insanların amacı gerçekten gösteriş yapmak.artık her gittikleri yerin fotoğrafını koyuyorlarsa bunun başka bir açıklaması olamaz.

bakın ben ne mutluyum havası veriyorlar kendilerince.aslında gerçekten mutlu olsalar böyle boş işlerle uğraşmazlar diye düşünüyorum.

o siteleri daha doğru düzgün kullanan da var bütün hayatını paylaşan da hayır anlamıyorum zaten sanal bir dünyaya nasıl bu kadar güvenip de fotoğraflarını bu kadar çok koyabiliyorlar onu anlamıyorum.

sadece arkadaşlarına açık tut bari bazılarının resimleri falan herkese açık nasıl bir mantık bilemedim.kötü niyetli insanlar da var sonuçta.

ama herkesin kendi fikri ben öyle sergileyemem hayatımı.

benim sinirlerimi çokk bozuyor.....yok orada yok burada habire yer bildirimi.....her gittikleri yerde en az 15 20 fotoğraf koymalar....kapatayım diyorum ablamla görüşüyoruz diye ellemiyorum....kimsenin profiline girip bakmıyorum güya ama adım atarken bile orada bildirim yaptıkları için ister istemez görüyorum....ben özel hayatın bu kadar açık edilmesinden yana değilim.....herkes benim naptığımı bilmek zorunda değil....ama bazıları öyle düşünmüyor herkes herşeyi bilmek zorunda deyip gözümüze gözümüze sokuyorlar....ben de diyorum ki bir wcye falan girerken çıkarken kaldı...yakında onuda yaparlar:52::52:

Evet bende aslında herkes her yaptığımı bilmesin isterim ama insan ister istemez ayak uyduruyo, dur bende etiketliyeyim falan oluyo :) hem kızıyorum kendime hep yapıyorum. benimdee iş yerinde canım sıkılıyor meşgale oluyor diye tutuyordum ama bende an itibariyle dondurdum hesabımı bide böyle denicem bakalım :)

özellikle insanların oraya fotoğraf koyak için yiyip içip eğlendiklerini düşünmüyorum.
ama herkesin yaşam tarzı, kişiliği olarak algılamak lazım.oradaki arkadaşlarımızı seçmek de üstelik bizim tekelimizde.

''uludağa gitmek, kayak kıyafetleriyle fotoğraf falan çekinip faceye koymak istiyorum'' diyen birini tanıyorum gerisini varın siz düşünün. :)

aslında doğru şeyler yazmışsın etkilenmiyorum diyen yalan söyler sanırım..........yani farkına varmıyoruz ama durum aynen senin anlattığın hali aldı. ben sırf o siteden uzak durmak adına buraya daha fazla takılır oldum....3-4 fotoğraf dışında bütün albümlerimi kaldırdım..... şimdi hafta da 1-2 bakıp çıkıyorum... kapatmayı henüz başaramadım... bahanemde hazır uzakta olan arkadaşlarımla görüşüyorum haber alıyorum vs. diyorum... ama olmayan insanlara bakıyorum isteyen istediğine ulaşıyor zaten:1::1:

malum siteye üyeydim ama fotoğraf paylaşma derdim yoktu,
zaten internette herşeyimi paylaşmaktan çekinirdim,
evlenince eşimde bende kapattık sosyal paylaşım sitelerimizi,
çünkü bu sitelerin evliliklerde sorunlar çıkardığını biliyoruz,herşeyin başı huzur....
sen birşey yapmasan bile,eski kız arkadaşlar,erkek arkadaşlar seni ekliyor falan filan....
ayrıca benim nerde gezip ne yediğimden el aleme ne,kimsenin özeli kalmamış,
herkes ünlülerden daha ünlü olmuş,kendi reklamlarını yapıyorlar maşallah.
not: kullananlara,normal fotoğraf paylaşanlara lafım yok kızlar :37:

ben üye değilim, ancak bazen arkadaşın face inden arkadaşımla baktıgımızda biz bakmaktan yoruluyoruz fotograflara, millet gezmekten, fotograf yüklemekten yorulmuyor:1: ben çabuk etkilenen biriyim, üye olmamak benim için daha iyi:1:

Günlük yaşam, ikili ilişkiler her şey bu sitelerin üzerinden yürür oldu.

Haberleşmek için kullanmak bence akıl karı değil, haberleşmenin bir sürü yolu var

Özel hayatın bu kadar deşifre olması doğru değil. Herkeste bir bahane eski arkadaşlarımı buldummmm =)) iyi olsalar eskide kalmazlardı. Dejenerasyonun en açık örneklerinden biri.

Hiç bir zaman, üyesi olmadım, bundan sonra da olmam, nereye gitmişim, ne yaşamışım, kim beni takip etmek ister umurumda değil. Bu siteler her türlü ilişkiye zarar veriyor. Sadece KK da bununla ilgili açılmış onlarca konu var, insanları paranoyak ediyorlar resmen. Sosyal paylaşım sitelerinin tümünü gereksiz buluyorum

Ben kendimi bildim bileli fotoğraf çeninmeyi çok severim. Bu malum site yokkende böyleydi, lise çağlarındayken falanda. Fotoğraf çekinirdeim tab ettirirdim evde dururdu sonra arkadaşlarınla bakardın falan. Önceleri dedim tamam artık dijital çağda yaşıyoruz malum sitelerden bakıcaz ama işin boyutu okadar değişti ki amacını aştı ben artık fotoğraftan soğur hale geldim. Oyüzden bende an itibariyle hesabımı dondurdum bakalım.

etkilenecek olan insanın herşeyden etkileneceğini düşünüyorum.. lüx arabası olan komşu, iyi bir ülkede yaşayan arkadaş, lüx bir lokantada karşılaştığın akraba.. beni etkilemiyor hatta tam tersi, kesinlikle karşılaşamayacağım kadar uzakta yaşayan arkadaşlarımın çocuklarını görüyorum, akrabalarımın düğün resimlerine bakıp "vay be ne güzel zayıfmışız" diye eğleniyoruz.. eskiden bu site yoktu ve kıskanacak olan insan için materyal yine vardı.. yer bildirimlerinde ise o an aynı yerde olduğum birçok arkadaşımla buluşma fırsatı buldum, kardeşimle hoşumuza giden tatlıların resimlerini çekip "işte bunu ye dehşet bişi yaw" diye tavsiyelerde de bulunuyoruz :) bugüne kadar ne ben "görgüsüz" diye bir tepki aldım ne de karşımdaki insana "kıskanç" etiketini yapıştırdım.. bu karşıdaki insana nasıl baktığınızla ilgili bir durum bence :34:

Yanlış anlamayın lafım size değil, malum siteyi nasıl kullandığınızıda bilmiyorum ama ben gerçekten abartıldığınu düşünüyorum. Yani bence günlük yaşamın bu site üzerinden yürütülmesi her anın paylaşılması bana çok saçma geliyor. Belki yüzünüze karşı görgüsüz etiketi yapıştırılmıyor ki haşa öyle bişey söylemiyorum asla da, yüzünüze söylemeyen insanlar o fotoğraflara bakarken bunu söylüyor emin olabilirsiniz çünkü bende kimsenin yüzüne ya niye yediğin keki içtiğin çayı paylaştın demiyorum ama abartı buluyorum :) Kaldı ki zaten bahsettiğim şey bu durumun psikolojimize yansıması, yani bu paylaşımlar artık bağımlılık haline geliyor. Sizin bukadar şey paylaşmanız görgüsüzlük değil, o siteyi nekadar yoğun kullandığınızla alakalı zaten, bu sizin seçiminizdir saygı duyarım ama bunun insanlarda mecburiyet hissi bağımlılık yarattığını gördüğümden bu konuyu açma isteği duydum.

benim arkadaş listemde bir akrabam var aman alahım afedersiniz wc gitse paylaşıyor. :)) eşinle evlilik yıl dönümü,yurdışı tatilleri,doğum günleri 400 ün üzerinde resimleri var.geçende yatak odası almış kaç gün ilanını verdi.aldım ,geldi ,gelecek,bekliyorum,daha gelmedi nerde kaldılar,geldiler bugün çok yorulacağım,daha bitmedi,bitti sonunda buna benzer paylaşımlarda bulundu bizde onlan beraber yorulduk,onun yaşadığı heyecenı yaşadık. . :))

yok ya benim hiç psikolojimi bozmuyor :ssz: her fotoğrafa da bakarım ama nedense bir kıskançlık yada puff bunu da mı paylaştın olayına girmiyorum niyeyse.. kişiden kişiye fark ediyor demekki

ben üye değilim, ancak bazen arkadaşın face inden arkadaşımla baktıgımızda biz bakmaktan yoruluyoruz fotograflara, millet gezmekten, fotograf yüklemekten yorulmuyor:1: ben çabuk etkilenen biriyim, üye olmamak benim için daha iyi:1:

itiraf ediyorum, bende çabuk etkilenen biriyim. vaybe diyorum insanlar ne geziyorlar ne geziyorlar. amma çok alışveriş yapıyorlar, nekadar rahat yaşıyorlar, bende an itibariyle kapattım kurtuldum valla :)

Back
X