Malzeme Benden Tarif Sizden...

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
14.190
17.591
498
Merhaba hanimlar...
Elimizdeki malzemeleri degerlendirmek,birbirimize fikirler sunmak için bu basligi açmaya karar verdim...
Bu sekilde malzemeler heba edilmemis olucak insAllah..
Degerlendirmek istediginiz malzemeleri bu basliktan paylasabilir,ayrica resimlerle fikirler sunabilirsiniz.. :16:
Ilk olarak ben basliyorum... Insallah devami gelicektir :1:

_Malzeme_
-Kalan kekler...
(Buzluga attigimiz yada 2-3 gunluk artan kekler herkesin evinde vardir,bunlari cope atmaktansa degerlendirip israf etmemis oluruz)

Haydi bakalim bekliyorum tariflerinizi ayrica bende elimden geldigince tarif paylasicam sizlerle...

NOT: Malzemeler haftada bir degisicek..Her hafta ayri malzeme olacak yani.. 2-3 haftada bir de olabilir,gorulen ragbete gore degisir :)

Son düzenleme:
PASTACIK
pastacik.jpg

Malzemeler

Yaklaşık 2 su bardağı kek kırıntısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata

Yapılışı

Süt, un ve şekeri çırpın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kek kırıntıları ve çekilmiş fındığı karıştırın. Kupların içini streç film ile kaplayın ve biraz kek kırıntılarından, biraz muhallebiden olmak üzere kat kat koyarak kupu doldurun. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra, dikkatlice ters çevirerek bir tabağa alın. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile süsleyin.
pastacik1.jpg

ALINTI

Son düzenleme:
geçen gün pandispanyayı su bardağıyla keserek mini pastalar yapmıştım :56:

bardağın çevresinden artan kek parçaları duruyordu

ben de ne yapsam diye düşünüyordum:44::44:

tam da onun üzerine geldi bu topik:52::52::52::52:

çok da iyi oldu bu tarifi hemen yapıcam hazır kek parçalrım da var :27::32::32:

aklına sağlık gülüm :38:

öncelikle topiğin hayırlı uğurlu olsun Rüzgargülüm :) :nazar:

ben burdan hem yemek yapmayı öğreniyorum hem pratik fikirler ediniyorum iyi ki varsınız :39::39:
kilo almasam bari :26:

takipdeyim her tarifi denicem :56:

öncelikle topiğin hayırlı uğurlu olsun Rüzgargülüm :) :nazar:

ben burdan hem yemek yapmayı öğreniyorum hem pratik fikirler ediniyorum iyi ki varsınız :39::39:
kilo almasam bari :26:

takipdeyim her tarifi denicem :56:

Sagolasin canim benim..
Kilonu korursun birsye olmaz :) Sporl yaparsan kilo felan olmaz.
Sende evlenmeden once ogrenmis olursun yemekleri :34:
geçen gün pandispanyayı su bardağıyla keserek mini pastalar yapmıştım :56:

bardağın çevresinden artan kek parçaları duruyordu

ben de ne yapsam diye düşünüyordum:44::44:

tam da onun üzerine geldi bu topik:52::52::52::52:

çok da iyi oldu bu tarifi hemen yapıcam hazır kek parçalrım da var :27::32::32:

aklına sağlık gülüm :38:

Yap canim yapinca da paylasirsin...
Rica ederim fikirleri olanlar buyursun tek benmiyim kiz :)

Arkadaslar hadi bekliyorum bos birakmayin topigi :34:

tuzlukurabiyem_133099025497.jpg

Bayatlayan Kek Nasıl Değerlendirilir?
Bayatlamış Kekten Yaşpasta Tarifi

Kullanılan Malzemeler:

kek dilimleri,krem şanti,

Hazırlık

evde kalan daha önce yaptığınız kek dilimleri,2 paket krem şanti,tas şeklinde(büyüklüğü size kalmış) bir kap

Tarifin Hazırlanışı

kalan kekleri (6 dilim yetiyor)ki isterseniz taze kekte olur ama pastanın özelliği bayat kekin değerlendirilmesi ufalayın krem şantiyi hazırlayıp kekin üstüne dökün isterseniz içine ceviz fındık koyabilirsiniz ama ben koymuyorum.tas şeklindeki kabınızın altına streç folyo ile kaplayın hazırladığınız krem şantili kek karışımını kaba dökün ve iyice bastırın dolaba koyup bir süre bekletin daha sonra ters çevirerek servis tabağına koyun üstünüde istediğiniz gibi süsleyin.

ALINTI

Son düzenleme:
güzel olmus topik tam bana gore maglum ne yapsam muhakkak birazi bayatliyor burdan iyi fikirler cikar..
ilk yaptigin tarfi guzel gorunuyor :56:

güzel olmus topik tam bana gore maglum ne yapsam muhakkak birazi bayatliyor burdan iyi fikirler cikar..
ilk yaptigin tarfi guzel gorunuyor :56:

Evet 1 hafta boyunce kek uzerine caliscaz canim :)
Ama hanimlardan fikir gelmiyor begenmediler sanirim fikiri :40:
Yada kesfetmediler hala :ssz::1:
Hadi sende bi tarif uret bakalim :37:

bi tarifte benden gelsin cok kolay aslinda yeni aklima geldi..

sütlü irmik tatlisi yapip arasina serpilebilir sonra uzerine 1 kat daha irmik dökülüp afiyetle yenir :27:

$538963_168820956608085_908577971_n.webp
Arkadaşlar bunu bir paylaşım sitesinde gördüm yarışma katagorisi içindeydi.çok ilgi çekiciydi direk kopyala yapıştır yaptım yazıları dahil:16:
Bunu yapanci bir sitede gormustum ama not almamisim ismini bilemiyorum/Tarif de basait ben hazir pudink kullandim siz kendiniz yapabilirsiniz/Kakaolu pudingi pisirdim seffaf bardaklara tam doldurmadan dokun.Uzerıne kakaolu kek kırıntısıyla kaplayın ortasınada nane koyun sonra nasreddın hoca hesabı ya tutarsa dıye bekleyın.Ben arkadaslarıma getırdığımde once anlamadılar toprak yıyecem zannettıler :)ALINTI'dır.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 685769
Arkadaşlar bunu bir paylaşım sitesinde gördüm yarışma katagorisi içindeydi.çok ilgi çekiciydi direk kopyala yapıştır yaptım yazıları dahil:16:
Bunu yapanci bir sitede gormustum ama not almamisim ismini bilemiyorum/Tarif de basait ben hazir pudink kullandim siz kendiniz yapabilirsiniz/Kakaolu pudingi pisirdim seffaf bardaklara tam doldurmadan dokun.Uzerıne kakaolu kek kırıntısıyla kaplayın ortasınada nane koyun sonra nasreddın hoca hesabı ya tutarsa dıye bekleyın.Ben arkadaslarıma getırdığımde once anlamadılar toprak yıyecem zannettıler :)ALINTI'dır.
Bu da guzel fikir canim saolasin..:56:
bi tarifte benden gelsin cok kolay aslinda yeni aklima geldi..

sütlü irmik tatlisi yapip arasina serpilebilir sonra uzerine 1 kat daha irmik dökülüp afiyetle yenir :27:

Hah buda guzel fikirmis :56:
Denede resim paylas loo :ssz::1:

_Malzeme_
Bayat Ekmekler

Bu haftaki malzeme de bayat ekmeklerimiz olsun...
Bu konunun ragbet gorecegini umuyordum hanimlar,hic yardimci olmuyorsunuz bana :19:
Hadi bakalim bekliyorum bu kez sizlerden tarifler,beraber yeni tarifler ekleyelim mutfagimiza....
:56::56:

:119::119::119:

Son düzenleme:
Yok mu tarifi olan, bizim evde ekmek pek tüketilmez, haliyle bayatlıyor, tarifleriniz varsa yazın ki benim gibi bayat ekmekleri ne yapacağım diye kara kara düşünenlere fikir olsun:34:

bayatlamış pideleri küçük parçalaa bölün fırında kurutun..
kuşbaşı eti önce kavurun sonra ister düdüklüde ister normal tencerde pişirin..
patates ve doğranmış biberleri ayrı bir yerde kızartın..
ayrı bir yerde rendelenmiş domatesin içine bir diş sarımsak azıcık salça ve yağ ekleyip sos yapın..
tabağın en altına kurutulmuş pideleri üzerine et patates ve biberleri dizin en üste sosu bolca dökün ..
tabağın yanına yoğurt isterseniz sosunda üzerine tereyağı dökün..
evde yapılmış iskenderiniz hazır :)

$cimg3716.webp

$imagesCACEH1QL.webp

bayatlamış ekmeklerinizi küp küp doğrayın
teflonda erimiş tereyağına kekik tutz karabiber pulbiber ekleyin ekmekleri bu baharatlı yağda kızartın..
bu krutonları çorbalarınızın yanında servis edebilirsiniz
özellikle mercimek çorbasının üzerinde nefis oluyor..

$MERCME~1.webp

Son düzenleme:
Yok mu tarifi olan, bizim evde ekmek pek tüketilmez, haliyle bayatlıyor, tarifleriniz varsa yazın ki benim gibi bayat ekmekleri ne yapacağım diye kara kara düşünenlere fikir olsun:34:

çok basit ve bilinen bir yöntemi hatırlatayım:28:

bayatlayan ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırında kızartabilirsiniz

kızarttığınız ekmekleri de bir kavanoza koyup buzdolabında bir kaç ay saklayabilirsiniz:34:

saklayıp da nolcek demeyin :44::1:yaptığınız sıcacık çorbaların içine katıp afiyetle yersiniz:56:

Son düzenleme:
bayatlamış pideleri küçük parçalaa bölün fırında kurutun..
kuşbaşı eti önce kavurun sonra ister düdüklüde ister normal tencerde pişirin..
patates ve doğranmış biberleri ayrı bir yerde kızartın..
ayrı bir yerde rendelenmiş domatesin içine bir diş sarımsak azıcık salça ve yağ ekleyip sos yapın..
tabağın en altına kurutulmuş pideleri üzerine et patates ve biberleri dizin en üste sosu bolca dökün ..
tabağın yanına yoğurt isterseniz sosunda üzerine tereyağı dökün..
evde yapılmış iskenderiniz hazır :)

bayatlamış ekmeklerinizi küp küp doğrayın
teflonda erimiş tereyağına kekik tutz karabiber pulbiber ekleyin ekmekleri bu baharatlı yağda kızartın..
bu krutonları çorbalarınızın yanında servis edebilirsiniz
özellikle mercimek çorbasının üzerinde nefis oluyor..

2 dk önce davranmışsın :27::37:

bayatlamış ekmekleri fırında kurutun
üzerine et suyu dökerek hafif ıslatın
üzerine sarımsaklı yoğurt en üstede tereyağında pulbiber ve nane yakıp dökün..
iserseniz kıymada kavurup dökebilirsiniz...
$resim271.webp

Son düzenleme:
Back
X