Sonradan dikkatimi çekti tabloya baktım ama normal yani alt orta üst sınırları var tablosunu biliyorsunuz. Kilolu çocuk sağlıklı anlamına gelmez . Zorlamayın yavrucağı. Doktor yeterli görüyorsa çevreyi kesinlikle dinlemeyin. Çevreye kalsa benim oğlan açtı. Yani doğduğu kilo erken olup olmadığında işin içine girebiliyor bu durumda. Anne baba genetik yatkınlık. Bunlarda hesaba giriyor. Sağlık ocağı ise söyleyen çok takmayın . Çünkü onlara göre benim çocuk 4 kez zeka geriliği olabilir dendi. Her seferinde uzman çocuk doktoruna koşturdum. Doktor en sonunda isyan etti. Nedir bu sağlık ocaklarından çektiğimiz diye
bıngıldak kapanır divit kestirmeye çalıştı. Doktora gittik ne kapanması baktı yok normal olması gerektiği gibi. Divit ne alaka der. Baş çevresi küçük çıkar doktora gideriz anne minyon baba minyon ölçü normal sınır ne bekliyormuş der. Falan yani çocuk doktoruna götürün iyi bir doktor bulun kendinize . En azından bu kadar endişe verdirmez insana. Ama bildiğim hatırladığım kadarıyla kilo kaybı yok ise düzenli artış varsa genel sağlığı iyi ise , sorun etmeyin , boya da gidiyor olabilir. Ya da yakın dönemde ishal hastalık olduysa hastalık dönemleri kilo almak zor oluyor biliyorsunuz ki.