Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Rabbena lekel hamd
Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum yanlış örnek vermiş olmak istemiyorum fakat mama ile beslenen bebeklerin gelişimleri anne sütüyle beslenenlere göre daha mı hızlı oluyor?
Soyleki:benim bebeğim 19 aylık hala emziriyorum normal beslenmesinin yaninda benim bebegim den 5 ay küçük eltimin oğlu var 2 aydan sonra hep mama yla beslendi boy ve kilo olarak oğlumdan daha büyük gösteriyor hatta kendi de bana hava atıyor 'hızlı büyüyor benim oglum': falan diye bir kaç kişi de bana bunu söyleyince kafamda soru işaretleri oluştu sizlerinde fikirleri var mı bu konuda ne dersiniz?
Ay allhim biz kadinlarmi kendimizin dusmaniyiz?hepimizin cocugunun genetik yapisi farkli hepsinin boyu posu kilosu konusma zamani yurumesi apayri sen hiccc uzulme . Eger mama ile beslenen cocuk iyi gelisse idi eskiden mama yokken yada alim gucu yokken bizler zor gelisirdik .ben cocugumu sadece anne sutu ile besledim ilk alti ay arkadaslarimda oyle benim ve bi iki arkadasinki tostoparlak iken bazi arkadaslarimizinki nirmal saglikli kiloda gitti.bazi insanlar sirf gicik etmek icin konusuyo persentil degerleri iyi ise saglik ocagi takiplerinde fln normal ise o hasetler belkide sen emziroyon die kiskaniyodur .ne biliyim hercesit var dogurduktan sonra bircogumuz buna maruz kaldik .ay cok yazdim bu dogum bizi apayri bi dunyaya sokuyo.saglikla buyusun hasetlerde catlasin
Bebeginiz saglikli mi bu soruya cevabinz evetse baska bisey dusunmeyin.
Mama hiçbir zaman anne sütünün yerini alamaz! her yetişkinin bünyesi nasıl farklıysa bebeklerin de farklıdır. bebek tombulsa sağlıklıdır diye bir şey yok. kontrole gitmiyor musunuz? emzirdiğin için eltin kıskanıyor olabilir :)
21 Agustos baslangic=64.6 hedef= 55 güncel-61,2
Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum yanlış örnek vermiş olmak istemiyorum fakat mama ile beslenen bebeklerin gelişimleri anne sütüyle beslenenlere göre daha mı hızlı oluyor?
Soyleki:benim bebeğim 19 aylık hala emziriyorum normal beslenmesinin yaninda benim bebegim den 5 ay küçük eltimin oğlu var 2 aydan sonra hep mama yla beslendi boy ve kilo olarak oğlumdan daha büyük gösteriyor hatta kendi de bana hava atıyor 'hızlı büyüyor benim oglum': falan diye bir kaç kişi de bana bunu söyleyince kafamda soru işaretleri oluştu sizlerinde fikirleri var mı bu konuda ne dersiniz?
Mama bebeği şisiriyor. Anne sütü gibisi yok. Sizin bebeğin bileği kuvvetlidir. Bağışıklığı daha güçlüdür. İçinizde şüphe kalmasın. Emzirmeye devam edin.
ASLINDA OLAN HİÇBİRSEYİN ESKİSİ GİBİ OLMAMASI..
Kayıtlı Üye
Bencede saglikliysa sorun yok mamaylada alakasi yok diye dusunuyorum benim bebegim anne sutu aliyor 4 .300 dogdu suanda 9 kilo yani gelisimi genetik diye dusunuyorum
her bebek aynı değildir hepsi farklı gelişim gösterir. anne sütü mucizevi bir şey hiçbir mama anne sütü kadar faydalı olamaz. sütün varsa ne mutlu sana benimde emzirme şansım olsaydı mama vermezdim. bebeğim 6 aylık mama ile besleniyor 5.400 kg olması gerekenin altında. her bebek farklıdır anne sütünden vazgeçme.
Ahh ahh ben ne yapaym bnmkisi 20 aylik 9.700 kilosu bir gram kilo almiyo yemekle arasi pek yok ve hala emiyo emdigi icin kilo almiyo kes diyolar ama bi turlu yapamadm gel gor ki cok saglikli masallah zayif ama kıpır kıpır hic hastalandigini bilmem demem o ki zayif ama saglikli kilosu yok ama bagisikligi guclu ve tabiki bunlar anne sutunun faydasi doktorlar bosuna 2 yasina kdr emzirin demiyor mama bosss ve sagliksiz kilo alimi yapiyo emin ol biz anneler sadece taknti yapiyorz o kdr bnde isterdm azıck kilo alsn ama nerdeee :)))))
Allah cocuklarimiza sağlikli gunler versin Allah bize bagislasin cocuklarimizi..
Rabbena lekel hamd
Kayıtlı Üye
Ahh ahh ben ne yapaym bnmkisi 20 aylik 9.700 kilosu bir gram kilo almiyo yemekle arasi pek yok ve hala emiyo emdigi icin kilo almiyo kes diyolar ama bi turlu yapamadm gel gor ki cok saglikli masallah zayif ama kıpır kıpır hic hastalandigini bilmem demem o ki zayif ama saglikli kilosu yok ama bagisikligi guclu ve tabiki bunlar anne sutunun faydasi doktorlar bosuna 2 yasina kdr emzirin demiyor mama bosss ve sagliksiz kilo alimi yapiyo emin ol biz anneler sadece taknti yapiyorz o kdr bnde isterdm azıck kilo alsn ama nerdeee :)))))
Allah cocuklarimiza sağlikli gunler versin Allah bize bagislasin cocuklarimizi..
Amin canım Allah sağlık versin , bizlere bağışlasın yavrularimizi kilo bu alırlarda verirler de
Amin canım Allah sağlık versin , bizlere bağışlasın yavrularimizi kilo bu alırlarda verirler de
Amin.. aynen oyle sadece biz brz takıntılıyz o kadar
canım sana şu soruyu sormak istiyorum
mama yapay birşeydir. doğal sütle mi beslemek daha doğrudur mama ile mi ?
çocuğunun süt ile bağışıklığı ilerde sağlam olur . ek gıdalarla takviye ediceksin bukadar
bende 6 aydan sonra geceleri hep mama verdim çünkü sütüm bitti ama oglum kılolu değil
cocugunu baska cocuklarla yarıstırma lütfen
sevgiyle kal
Aynı soruyu bende doktoruma sordum mama ile alınan kilo fos kilo dedi en ufk hastalıkta boşuna süzülmüyo çocuklar dyo anne sütü alan çocuk direnci yüksek oldugundan o kdr kilo kaybetmez sıkta hasta olmaz mş sen takma eltini fln sana öle dedimi hormonla şişiriyon çocugu yiyosa emzir de şişir de bak bir daha sesi çıkıyomu
böle insanları aczık münasip bi yerlerine oturtmak gerekiyo bzn
İyi ki geldin Meleğimmmm Eylül Ayşe'm...
Kayıtlı Üye
Haha kız bu kıkanıyo seni bencede. Ne yani şimdi kendimizden örnek verelim birimiz şişman birimiz zayıfsa zayıf olanımız sağlıksız mı? Önemli olan şişman uzun olması değil sağlıklı olması ve motor gelişimi. Mamayı bende veriyorum ama sütümün çok çok az olup ek gıda verme imkanım olmayıp bebeğimin doymadığı günlerde. Kimseye kulak asmayalımm süte devam....
Rabbena lekel hamd
Kayıtlı Üye
Haha kız bu kıkanıyo seni bencede. Ne yani şimdi kendimizden örnek verelim birimiz şişman birimiz zayıfsa zayıf olanımız sağlıksız mı? Önemli olan şişman uzun olması değil sağlıklı olması ve motor gelişimi. Mamayı bende veriyorum ama sütümün çok çok az olup ek gıda verme imkanım olmayıp bebeğimin doymadığı günlerde. Kimseye kulak asmayalımm süte devam....
Hepinize teşekkür ederim konuyu açalı çok oldu ama kendim anne sütünün farkını oğlumda çok farketmeye başladım 22 aylık ve hala emziriyorumherkeze tavsiye ederim elinizden geldiğince mama vermeyin refleksleri algilari zekası bile çok farkediyor inanin