Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Emirimoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
1.091
768
43
35
Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.

Yani bende mama verdim zaman zaman. Sütüm yetmediğinde. O boş konuşan insanları bi boşverin. Herkes kendi derdine düşsün.

Eşiniz de son derece haksız.
Sizde beni anlarsınız o zaman.bebek ac kaldığında nasıl ağladığını iyi bilirsiniz.bebegim o kadar ağlıyor ki için aciyor. Içinde süt olmayan memeyi neden vermekte ısrar edeyim değil mı? Zaten sit biriktikçe içecek olan yine bebeğim...anlamiyorum eşimin bu tepkisini

Sizde beni anlarsınız o zaman.bebek ac kaldığında nasıl ağladığını iyi bilirsiniz.bebegim o kadar ağlıyor ki için aciyor. Içinde süt olmayan memeyi neden vermekte ısrar edeyim değil mı? Zaten sit biriktikçe içecek olan yine bebeğim...anlamiyorum eşimin bu tepkisini
yani ben sütümü tamamen kesip mama vermeyi bile düşündüm o açlık ağlamaları çooook kötü. Üstüne bizim bebek bir de gazlıydı. Eşinizin tepkisi saçma

Ay bu cahil düşünceli indamlar beni öldürecek ya çocuk açmi kalsın napsın ya benm oğlumda mama yedi sutum yoktu napabilirdi şimdide 1.5 yaşında hiçte şişmedi verin mama.ac kalmasin günah hiç bişeyde takmayn kafaniza sutunuz kesilmesn tamamen bebeğinizi sağlıklı buyutun insallah

Doktor söylemeden mama takviyesi kesinlikle yapılmamalı bence. Bi bebeğin ağlamasına bakarak aç kaldı diyemezsiniz. Az uyumuştur, gazı olmuştur, bi yeri ağrımıştır. Artık herkes biliyor ki; bebek emdikçe süt gelir. Göğüs ucundaki uyaranlar bebeğin açlığına göre süt üretimini sağlar.

Kafanıza göre mama verdiyseniz eşiniz sonuna kadar haklı. Amaç bebeğin sütten kesilip kesilmemesinden ziyade, vucüduna formul mama sokmamak.

Doktora söyledik..doktor bana süt arttıran damla verdi ki hiç artmadı.onun dışında günde 3 kere mama verebilesiniz dedi.ama eşim istemiyor

Mama vermeden once doktora danismalisiniz. Mamaya asla karsi degilim ama gereksiz yere de veriyor olabilirsiniz bu sizin annelik icgudulerinizle anlayabileceginiz ve karar verebileceginiz bir sey degil. Doktorunuzla gorusun. Esinizi de sallamayiin

Edit;doktora sormussunuz simdi gordum yorumunuzu. Peki kilo alimlari ne durumda? Yeterli degil mi? Esiniz mamanin parasini dusunuyorsa ayip yani gercekten.
Sut arttirici birsuru takviye var onlari da deneyin

kilo alimi nasil?
acliktan agladigini nasil anliyorsunuz?

yanlis anlamayin tabi ki sut yetmeyebilir , mama takviyesi yapmak gerekebilir ama bunu doktoruniz soylemeli hem o zaman esinize de doktor soyledi kilo alimi azmis dersiniz o da sizi kirmaz , uzmez
lutfen kafaniza gore mama vermeyin bebege

doktoru söyledi mi sütünüzün yetmediğini?
kilo alımı nasıl?
memede uzun süre durması ille doymadığından değil ki..
kafanıza göre mama vermeyin.
Canimm doymuyor gaz ağlaması başka oluyor açken başka.acken sanki dünyayı yıkacak o derece ağlıyor içim gidiyor.doktora söyledim mama verin dedi.kilo alımı iyi.yani kilosu yüksekti zaten doğduğunda.simdilik iyi gidiyor

BEnim herif de tam tersiydi. Bebek ağladığında sütün yetmiyor galiba hemen mama verelim demişti. Aç değil sütüm var diyordum yok bu çocuk aç olmasa ağlamaz diyip mama hazırlattırmıştı bana. Bende panikten mama nasıl yapılır bilmiyorum yapmaya çalıştım ama Tabi bebeğim almadı. Her ağladığında mama verelim sütün yetmiyor sütün yaramıyor daha neler neler beni çok ağlatmıştı. :(( Meğer gazı varmış kuzumun o yüzden ağlıyormuş. Eşime yalvarıyordum yapma böyle diye zamanla düzeldi ama çok yıprandım. Hem gazlı bir bebekle uğraş hem TEK’im hem eşime laf anlat hem kendime bakmaya çalış çok zordu valla. Cennet boşuna annelerin ayağının altında değilmiş.
Birlikte doktora gidin ve doktordan tavsiye dinleyin. O zaman daha iyi oluyor. Ben öyle yapıyordum.

Mama degil ama gercekten yetmedigini dusunuyorsan devam sutu verebilirsin. İnan ben de mama veriyim benimki de benimle kavga eder. İnek sutu ver keci sutu ver der yetmiyorsa. Mamaya ve hazir gidalara(devam sutu de dahil) asiri karsi karsi. Hep o gorumcemin kucuk oglu yuzunden. Bebegi mamayla buyutmus cocuk simdi obez. Ben mamayla alakasi yoktur diyorum ama anlamiyor ki! Cocukda bir istah var ilkokula gidiyor. Sofrada seni beni yer o derece.

Mama vermeden once doktora danismalisiniz. Mamaya asla karsi degilim ama gereksiz yere de veriyor olabilirsiniz bu sizin annelik icgudulerinizle anlayabileceginiz ve karar verebileceginiz bir sey degil. Doktorunuzla gorusun. Esinizi de sallamayiin

Edit;doktora sormussunuz simdi gordum yorumunuzu. Peki kilo alimlari ne durumda? Yeterli degil mi? Esiniz mamanin parasini dusunuyorsa ayip yani gercekten.
Sut arttirici birsuru takviye var onlari da deneyin
Kilo alimi normal seviyede şuan zaten iri bir bebek doğdu. Iri bebek olduğu için yetmiyor sürekli emmek yemek istiyor.doktor ver dedi.esim maddi yönü düşünmüyor.cunku hicbir zaman maddiyatçı olmadı.hele çocuğu için hiç olmaz.herseyi alır yapar.hatta ben artık alma yeter derim.bunlara rağmen eşimde mama ya aşırı bir önyargı var.mama dan nefret ediyor ve çok karşı.onun bu önyargısını kıramıyorum

Back
X