Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mandalina yasak meyvelerdendi..çilek kivi incir gibi..istersen 1 ay daha bekle yedirmek için..diyetisyen dr. galiba 10.aydan sonra yedirebilirsiniz demişti..bizim mandalina serbestliğinde mandalina çıkmamıştı daha o yüzden tam hatırlamıyorum 1 yaştan sonramıydı 10 ay civarımıydı..notlarım evde..1 gün daha beklersen bakayım yarın yazarım..asitli olduğu için bağırsaklarına ciddi zarar verebiliyomuş..
mandalina yasak meyvelerdendi..çilek kivi incir gibi..istersen 1 ay daha bekle yedirmek için..diyetisyen dr. galiba 10.aydan sonra yedirebilirsiniz demişti..bizim mandalina serbestliğinde mandalina çıkmamıştı daha o yüzden tam hatırlamıyorum 1 yaştan sonramıydı 10 ay civarımıydı..notlarım evde..1 gün daha beklersen bakayım yarın yazarım..asitli olduğu için bağırsaklarına ciddi zarar verebiliyomuş..
mandalinanin yasak oldugunu bilmiyordum ama portakal kadar asitli degil .benim kizim 11 aylik ,5 yada 6 aylikken bile yediriyordum ben hic de dokunmadi
canım dr.9 ay sonu demiş mandalina portakal ve muz için..sen bitir 9 ayı ondan sonra verirsin..valla ben diyetisyenin tavsiyelerine harfiyen uydum içim rahattı çok..kivi çilek incir yeralması kereviz patlıcan enginar 1 yaşından önce yasak..mesela incir çilek kivi nin küçük çekirdekleri bağırsaklarını yırtabiliyomus alerjen olmalarının dışında..ben bilmiyodum mesela..bunların hepsi ihtimal tabiki..olma ihtimalini bildikten sonra bişey olmaz deyip insan veremiyo..bizler yemişizdir belki bişey olmamış ama olabilirdide...bebişleri bi bütün halinde doğuruyoruz ama doğduktan sonrada gelişimleri devam ediyo..özellikle bağırsakları..ve ağlamalarının % 80 'i bagırsak yüzünden:) bilmeden yedirdigimiz gıdalar minik bedenlerine zarar verebilir..dikkat etmek lazım bence en az 2 yaşına kadar..
canım dr.9 ay sonu demiş mandalina portakal ve muz için..sen bitir 9 ayı ondan sonra verirsin..valla ben diyetisyenin tavsiyelerine harfiyen uydum içim rahattı çok..kivi çilek incir yeralması kereviz patlıcan enginar 1 yaşından önce yasak..mesela incir çilek kivi nin küçük çekirdekleri bağırsaklarını yırtabiliyomus alerjen olmalarının dışında..ben bilmiyodum mesela..bunların hepsi ihtimal tabiki..olma ihtimalini bildikten sonra bişey olmaz deyip insan veremiyo..bizler yemişizdir belki bişey olmamış ama olabilirdide...bebişleri bi bütün halinde doğuruyoruz ama doğduktan sonrada gelişimleri devam ediyo..özellikle bağırsakları..ve ağlamalarının % 80 'i bagırsak yüzünden:) bilmeden yedirdigimiz gıdalar minik bedenlerine zarar verebilir..dikkat etmek lazım bence en az 2 yaşına kadar..
rica ederim canım..kereviz çok lifli ya belki yerse bağırsaklarını yorar diye olabilir..bizim evde yemeği pişmez kerevizin o yüzden niye diye sormamıstım..çorbasının bi zararı olurmu bilmiyorum...patlıcanda da nikotin çokmuş ondanmış..enginarı da bilmiyorum sormadım :)
bizim doktor kontrolümüz vardı oğlum 5 aylık ve doktor tatlı mandalina verebilirsin dedi. yasak falan demedi. çilek ve muz 6. aya kadar, armut 9. aya kadar yasak sadece bizim doktorun dediğine göre. üff aklım karıştı yine.
bilemiyorum valla..acele etmeyin bence..heleki sizin daha küçük değilmi 5 aylık..meyve olarak daha zararsızlardan gidin derim ben bi süre daha..mandalina asitli ve gazlı..bide mandalina ve portakal genize çok kaçıyo..kızıma simdi bile yedirirken tedirgin oluyorum genzine kaçar diye..bide benim normal dr.değil diyetisyen..yiyecek içecek konusunda normal dr.a göre daha bilgilidir diye düşünüyorum..siz bilirsiniz yinede..sevgiler..
benim kızım haftaya 7 aylık olacak
ben verdim mandalina suyu
havalar karışık,kızımın da burnu tıklaı c vitamini iyi olur
ne gaz yaptı ne bişer bence verin 9 aylıksa hiç düşünmeyin şimdiden sonra gaz olmaz heralde
bizim doktor kontrolümüz vardı oğlum 5 aylık ve doktor tatlı mandalina verebilirsin dedi. yasak falan demedi. çilek ve muz 6. aya kadar, armut 9. aya kadar yasak sadece bizim doktorun dediğine göre. üff aklım karıştı yine.
ben ek gıdaya gectıkten sonra yanı 6.ayın ıcınde hem muz hem armut vermıstım suyunu sıkıp yanı bsey olmamıstı...ama mandalına ve portakal gıbı meyveler hakkaten asıtlı oyuzden dusunmeden vermeyeyım demıstım....
kızlar benim kızım 6 aylık ve geçen ay doktorumuz tüm meyve ve sebzeleri serbest bıraktı
hiç düşünmeden verdim mandalina da armut da mercimek de Allaha şükür hiç problem olmadı
düşündükçe ve evham yaptıkça başınıza gelir
vitamindir dozunda vermek gerekir bence
afiyet olsun cicişlereee :)