Manevi olarak yapmak istedigim bir sey var pişman olurum diye korkuyorum

Dini konu acmak yasak o yüzden detay vermeyecegim manevi olarak atmak istedigim bir adim var.Senelerdir düsünüyorum ama uygulayamıyorum eger onu uygularsam kendimle kavgam,kinim her türlü negatifligim düzelecekmiş gibi,sakinlesip durulacakmısım gibi kendimi daha çok düzeltmis bulacağım gibi hissediyorum aylardır uyguladıgım seyler var sadece bir adım kaldi ama sonra pisman olmaktan korkuyorum benim için dogru olan hangisi nasıl karar verebilirim ?
Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu!

Dini konu acmak yasak o yüzden detay vermeyecegim manevi olarak atmak istedigim bir adim var.Senelerdir düsünüyorum ama uygulayamıyorum eger onu uygularsam kendimle kavgam,kinim her türlü negatifligim düzelecekmiş gibi,sakinlesip durulacakmısım gibi kendimi daha çok düzeltmis bulacağım gibi hissediyorum aylardır uyguladıgım seyler var sadece bir adım kaldi ama sonra pisman olmaktan korkuyorum benim için dogru olan hangisi nasıl karar verebilirim ?
Detay vermediğin için pek birsey yazamiyorum ama senin için dua edecegim. Rabbim hakkinda hayırlısıni versin inşallah.
Yakin bir dostun var mi? Ondan istihareye yatmasini isteyebilirsin.

Siz zaten başörtülü birisiniz.
Benim anladığım çarşaf falan mı giymek istiyorsunuz? Çünkü pantolon giymeyi bırakıp pardesü giymek büyük bir olay değil, pek çok pardesülü insan yazın yine pantolon+tunige geçiyor. Pişman olma ihtimali olan bir durum değil.
Konuya gelince, içinizden ne geliyorsa yapın. Ama

Bu çok yersiz bir arzu. Şeye benziyor, insanlar 'ataninca her sey değişecek' derler ama ataninca sadece işyerleri ve maaşı degisir ya.
Yani siz acilsaniz da , kapansaniz da, hacca da gitseniz, yogaya da başlasaniz, boşanıp sahil kasabasına da tasinsaniz,ülke de değiştirseniz asla negatifliginiz düzelmez,kendinizle kininiz kavganiz bitmez. Çünkü bu daha kompleks bir şey, bu kadar basit bir çözümü olamaz. Ne yapsanız, üç güne ona da alışır ve eski halinize dönersiniz zaten. Bakın çevrenizdeki hacdan gelmiş, daha uygun tesettürlü vs insnalara. Çok mu pozitifler? Sakinler? Dünya olaylarını takmıyorlar mi?
Hiç alakası bile yok:)
Muhtemelen çocukluktan kaynaklı binlerce sebepten dolayı kendinizle kavgalariniz var. Tek çözüm iyi bir terapistle yapılan düzenli seanslar. Onun dışında sihirli değnek değmedikçe kimse değişemez
Yok bizim ülkenin insanı göbek deliğine havuç bile sokar ama psikoloğa gitmez. Seanslar pahalı ondan gidemiyoruz derler ama reikiye çakra açtırmaya 1000 tl öderler.

eger onu uygularsam kendimle kavgam,kinim her türlü negatifligim düzelecekmiş gibi,sakinlesip durulacakmısım gibi kendimi daha çok düzeltmis bulacağım gibi hissediyorum

Valla panpa şu yazdığının doğru olduğunu hiç düşünmüyorum maalesef :KK51: Eğer öyle olsaydı dini görevlerini tam yapan insanların arasında mutsuz veya psikolojik problemli kimse olmazdı. bence yanlış bir yerdesin, böyle yapanlar evrene/Allaha artık neye inanıyorlarsa fidye sunuyorlar bak ben harika ibadet edicem, onu yapıcam bunu yapıcam ama karşılığında da iç huzur bekliyorum diye. O da o şekilde olmuyor sankim, iş huzur gerçekten içten geliyor, ibadet türü işler gerçekten Allah rızası için yapılırsa o zaman huzur getiriyor gibi geliyor bana. Ondan sonra da zaten dingin bir insan oluyorsun, hzuur adakla bahşişle fidyeyle olmuyor:KK51:

Diyelim ki tesettür bahsedilen konu, girdin tesettüre ama huzur bulamadın umduğun gibi olmadı ne yapacaksın peki, karşılığı çıkmadı diye vaz mı geçiceksin? Bence genel olarak yanlış bir yerdesin, kendinle kavgam var demişsin pişman olduğun şeyler mi oldu mesela, affet kendini gitsin. Olmuyorsa da bir terapiste görün. Sonra da hala kapanmak istiyorsan açık vicdanla, hafif kalple yap derim. Umarım istediğin gibi olur:KK37:

Valla panpa şu yazdığının doğru olduğunu hiç düşünmüyorum maalesef :KK51: Eğer öyle olsaydı dini görevlerini tam yapan insanların arasında mutsuz veya psikolojik problemli kimse olmazdı. bence yanlış bir yerdesin, böyle yapanlar evrene/Allaha artık neye inanıyorlarsa fidye sunuyorlar bak ben harika ibadet edicem, onu yapıcam bunu yapıcam ama karşılığında da iç huzur bekliyorum diye. O da o şekilde olmuyor sankim, iş huzur gerçekten içten geliyor, ibadet türü işler gerçekten Allah rızası için yapılırsa o zaman huzur getiriyor gibi geliyor bana. Ondan sonra da zaten dingin bir insan oluyorsun, hzuur adakla bahşişle fidyeyle olmuyor:KK51:

Diyelim ki tesettür bahsedilen konu, girdin tesettüre ama huzur bulamadın umduğun gibi olmadı ne yapacaksın peki, karşılığı çıkmadı diye vaz mı geçiceksin? Bence genel olarak yanlış bir yerdesin, kendinle kavgam var demişsin pişman olduğun şeyler mi oldu mesela, affet kendini gitsin. Olmuyorsa da bir terapiste görün. Sonra da hala kapanmak istiyorsan açık vicdanla, hafif kalple yap derim. Umarım istediğin gibi olur:KK37:
Ya aslında yanlıs anlattım su an mutsuz değilim ama bazi konularda eksik yönlerim var eksik yönlerimi tamamlayınca daha iyi hissedecegim bu 6 subattaki depremlerden sonra geldi bu his icime bir seyleri cok gec olmadan yapmaliyim uygulamalıyım gibi bir his bu

Yok bizim ülkenin insanı göbek deliğine havuç bile sokar ama psikoloğa gitmez. Seanslar pahalı ondan gidemiyoruz derler ama reikiye çakra açtırmaya 1000 tl öderler.
Ay yok ben gerektiginde terapi de alabilmis bir insanım sadece o dedigim durum gerceklesirse kendimi daha iyi hissedecegimi düsünüyorum.Ama genele yayarsak dediklerinizde haklısınız

Siz zaten başörtülü birisiniz.
Benim anladığım çarşaf falan mı giymek istiyorsunuz? Çünkü pantolon giymeyi bırakıp pardesü giymek büyük bir olay değil, pek çok pardesülü insan yazın yine pantolon+tunige geçiyor. Pişman olma ihtimali olan bir durum değil.
Konuya gelince, içinizden ne geliyorsa yapın. Ama

Bu çok yersiz bir arzu. Şeye benziyor, insanlar 'ataninca her sey değişecek' derler ama ataninca sadece işyerleri ve maaşı degisir ya.
Yani siz acilsaniz da , kapansaniz da, hacca da gitseniz, yogaya da başlasaniz, boşanıp sahil kasabasına da tasinsaniz,ülke de değiştirseniz asla negatifliginiz düzelmez,kendinizle kininiz kavganiz bitmez. Çünkü bu daha kompleks bir şey, bu kadar basit bir çözümü olamaz. Ne yapsanız, üç güne ona da alışır ve eski halinize dönersiniz zaten. Bakın çevrenizdeki hacdan gelmiş, daha uygun tesettürlü vs insnalara. Çok mu pozitifler? Sakinler? Dünya olaylarını takmıyorlar mi?
Hiç alakası bile yok:)
Muhtemelen çocukluktan kaynaklı binlerce sebepten dolayı kendinizle kavgalariniz var. Tek çözüm iyi bir terapistle yapılan düzenli seanslar. Onun dışında sihirli değnek değmedikçe kimse değişemez
Yok carsaf degil onu kendimce dogru bulmuyorum o bizim kültürümüzde yok zaten başka kültürden gelen bir sey.Yani hacca gidip gelince neler neler yapanlar var ben sadece kendimce öyle düsünüyorum hop kapandın daha da kapandin aydinlanma evliyalık gelmeyecek tabii ki sadeve nefsi bir kere kirınca devamı gelecek gibi hissediyorum.6 subat sürecinden sonra bu düsüncelerim arttı hep vardi ama arttı

Yani o tarz bir sey tam öyle olmasa da.Sonra pisman olmaktan korkuyorum
Bende ilk tesettüre girdiğimde çok üzülmüştüm,Allahım ben hiç açık olamıcakmıyım artık diye:)))merak etmeyin geçiyor sonra.(Tabi ben ex eşin istediği için kapanmıştım:(((pişmanmıyım hayır asla,ama onun sözünü dinlediğim için pişmanım.

Huzur insanın içinden gelir. Neyi değiştirirsen değiştir maalesef ki kendinle kavgan geçmeyecek

Yapmak istediğiniz eylemle ilgili kitaplar okuyun.Peygamberimiz zamanındaki örneklere bakın.Bide dünya ölümlü bunu sürekli hatırlatın kendinize.Toplumun yargılarını tepkileri düşünmeyin.

Ay yok ben gerektiginde terapi de alabilmis bir insanım sadece o dedigim durum gerceklesirse kendimi daha iyi hissedecegimi düsünüyorum.Ama genele yayarsak dediklerinizde haklısınız
Deneyin o zaman baktınız olmuyor eski halinize dönersiniz. Hayatı katı kurallarla yaşamaya gerek yok bence

Tabii ki bırakabilirim ama onun icin kendimce mücadele vermisken pisman olup geri dönüş beni üzer
Siz üstünkörü yazmışsınız ben daha da üstünkörü ve genel yazacağım. Eğer pişman olacağınızdan korkuyorsanız yapmayın. Gerçekten çok istediğiniz bir şey için pişman olur muyum diye düşünmezsiniz. Ya da buna tam olarak hazır değilsiniz. Zamana bırakın.

Konuyu okumak yerine koklasaydik ; kuvvetle muhtemel daha çok şey anlardik..🤔
Ya haha 😄 tesettürlüyüm ben ama pantolon giyiyorum tunik vs şali maalesef kuranda emredildigi gibi baglamıyorum ben istiyorum ki ferace giyeyim pantolonu birakayim salımi istedigim gibi degil emredildigi gibi yapayim nitekim olmuyir mevzu buydu

Lütfen dalga geçmek gibi anlamayın ama aklıma şu espri geldi yapmadan duramicam: manastıra mi kapanacaksınız? 😁

Huzur ve mutluluk insanın içinde var olan olgular,dış etmenler buna etki etmiyor bana göre. Sadece anlık küçük değişimler yaşanıyor. Kendi içinizde huzurlu ve mutlu olmanız için ekstra bir şey yapamazsınız,yaptığınız da işe yaramaz bence. Yaradılışınızda ne varsa o şekilde devam edersiniz. Ama yine de keşke dememek için istediğiniz şeyi yapmayı deneyin. Çünkü hayat sizin,nasıl isterseniz öyle yaşarsınız.

Back
X