Manik depresifte ilaç kullanımı

20 yaşında geçirdiğim depresyonlar sonucu kullanmadığım ilaç kalmadı ve sonrasından manik depresif teşhisi kondu şuan 32 yaşındayım bu zaman zarfında 8 yıl hastalığım denetim altındaydı lityum kullandım durumuma göre takfiye ilaçlar oldu fakat 2014 nişan zamanım atak geçirdim Dr um 2 yıl çocuk düşünme ilaçları kesicez dedi fakat ben 2 yıllık evliliğim süresince 8 kere atak yaşadım. Şuan çocuk düşünüyoruz fakat doktor lityumun itali olan Quinum retart kullanarak çocuk düşünmemi uygun gördü bu ilacın fazla yan etkisinin olmadığını 1000 de 3 kalp delikliği riskinin olduğunu söyledi.
Bir başka dr da 3 ay organ gelişimi olduğundan en rahat olduğun zaman hamile kalıp ilaç kullanmamayı tasfiye etti.
Bende bir kaç perinatoloji(riskli gebelik) Prof sordum ilacı kullanabilirsiniz dedi ama içim rahat etmedi Cerrahpaşa genetik inceleme birimine gittim detaylı bir rapor verecekler.
Manik depresif oluptahamilelikte ilaç kullanan anneler var mı? Hamilelik sırasında ki tepkiler atakla karıştırılıyor mu ör: uyuyamasam atak geliyor diye korkarım buna benzer olaylar oluyor mu? Dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
merhaba, şu an nasılsınız merak ettim??? gebelik var mı??? ilaç kullanımınız nasıl???

Back