Manikür sonucu dolama çıktı, ne yapmam lazım? ameliyat şart mı?

Dolamanın ameliyata kadar gittiğini bilmiyordum.
Ablamın orta parmağında olmuştu, görüntüsünden acısını tahmin edebiliyorum.
Arkadaşların dediğin gibide elinize öyle patates soğan sarmayın :ssz:
Ama biz doktora gitmedik kendi kendine geçmişti ama siz yinede bi doktora gidin, geçmiş olsun.

sanırım sizin dolamanız patlama noktasına gelmiş...içinden beyaz sıvı aktı dediğinize göre...soğana lokuma gerek kalmamış...şimdi ılık sabunlu suyun içinde o kısmı hafif hafif oğuşturun ve iltihabı boşaltmaya çalışın fakat iltihabı iyice boşaltamazsanız aynı yerden tekrar toplar...kızım yıllarca tırnaklarını yiyen bir çocuktu ve çok uğraşmıştım..geçmiş olsun...

sanırım sizin dolamanız patlama noktasına gelmiş...içinden beyaz sıvı aktı dediğinize göre...soğana lokuma gerek kalmamış...şimdi ılık sabunlu suyun içinde o kısmı hafif hafif oğuşturun ve iltihabı boşaltmaya çalışın fakat iltihabı iyice boşaltamazsanız aynı yerden tekrar toplar...kızım yıllarca tırnaklarını yiyen bir çocuktu ve çok uğraşmıştım..geçmiş olsun...

aynen öyle, banyo yaparken herhalde fazla sıcak suyla haşır neşir olunca iltihabın belli bölümü aktı. şimdi merhem falan sürdüm, ama oldukça yayılmış gözüküyor halen. sabaha doktor yolları gözüküyor. teşekkür ederim

Dolamanın ameliyata kadar gittiğini bilmiyordum.
Ablamın orta parmağında olmuştu, görüntüsünden acısını tahmin edebiliyorum.
Arkadaşların dediğin gibide elinize öyle patates soğan sarmayın :ssz:
Ama biz doktora gitmedik kendi kendine geçmişti ama siz yinede bi doktora gidin, geçmiş olsun.

evet çok korkunç bir görüntüsü var, parmağımda bir parmak daha çıkmış gibi, hem de mor renkli :)
teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun. Tedavisi kolaydır diye umuyorum. Baya yaygın bir şeymiş ve demin anneme söyledim de, eskiden herkese olurdu dedi. Çok soğuk su, temizlik bezlerini sıkmak, arap sabununun yaraya değmesi gibi şeyler yaparmış. Bu da ek bilgi olsun.

bugün beşinci günü demiştim ya, hiç duymamıştım daha önce dolama diye bir şey, ben de geçtiğimiz 4 gün boyunca hep buz koydum, manikürden yara oldu herhalde diye düşünüp bol bol soğuk suya soktum :( o daha da şişirdi tabi.. çok teşekkür ederim.

anne ve abisi kuaför olan biri olarak söylüyorum, lütfen manikür ve pediküre giderken kendi takımlarınızı götürün, klorağa da yatırsan faydası olmuyor, yoğun bir anda elemanın gözünden kaçabiliyor yada aman bişey olmaz diye düşünebiliyor, en önemlisi manikür yaptırdıktan sonra temizlik maddesiyle uğraşırsan garanti dolama olursun, annem dükkan sahibi olmasına rağmen ayrı takımı var, düşünün artık.

konu sahibi arkadaşım iltihap çıkmış sanırım, çok zorlama ama soğan tarifi vermiş bi arkadaş onu yap çok iyi geliyor, içindeki iltihap akınca doktorluk bişeyin kalmaz geçmiş olsun :34::34:

teşekkür ederim, anneniz haklı, artık bu da bana ders oldu :)

çok geçmiş olsun ya, şimdiye kadar doktora gitmeden nasıl dayandın:18::18::18:

iyice mikrop kapmadan gidin bir doktora sağlık ocağı değil direk hastaneye gidin başka bir şey de olabilir kangrene çevirmesin allah korusun... ayyy vallahi maniküre gitmicem bir daha O.o

iyice mikrop kapmadan gidin bir doktora sağlık ocağı değil direk hastaneye gidin başka bir şey de olabilir kangrene çevirmesin allah korusun... ayyy vallahi maniküre gitmicem bir daha O.o

yukarı da arkadaşımızın dediği gibi kendi manikür takımımızla gitmemiz lazım sanırım artık..

yarın doktordan önce kuaföre gidip biraz bıdı bıdı yapsam mı diye de düşünmüyor değilim, zaten fön çektirmek için gitmem lazım

yukarı da arkadaşımızın dediği gibi kendi manikür takımımızla gitmemiz lazım sanırım artık..

yarın doktordan önce kuaföre gidip biraz bıdı bıdı yapsam mı diye de düşünmüyor değilim, zaten fön çektirmek için gitmem lazım

valla fön çekerken de saçınızı yakmasınlar... önce doktora gidin bence sonra da kuaföre gidip herkesin içinde parmağınızı gösterin müşteriler de görsün adam gibi temizlemiyorlar demek ki araç gereçleri... bir daha da gitmeyin oraya değiştirin kuaförünüzü taraklarından bit bile geçer saçınıza... ihmalkarlığın böylesi... geçmiş olsun umarım çok mikrop kapmamıştır.

Son düzenleme:
geçen sene ağda sonucu, daha doğrusu ağda yaparken başıma gelen bir talihsizlikten dolayı ameliyat oldum, vajinama 9 dikiş atıldı.

ondan sonra şikayetçi oldum, o kızın işine son verildi, o kuaföre ihtar gibi bir şey yapıldı.. resmen ameliyat oldum, hem de en hassas yerimden. daha 1 sene oldu. tabi o kuaförü değiştirdim..

şimdi ki kuaförü çok dikkatlice seçmiştim, bunun da değişim zamanı gelmiş.

insan sağlığıyla oynayanlar için gerçekten insanın dişini göstermesi lazım

geçen sene ağda sonucu, daha doğrusu ağda yaparken başıma gelen bir talihsizlikten dolayı ameliyat oldum, vajinama 9 dikiş atıldı.

ondan sonra şikayetçi oldum, o kızın işine son verildi, o kuaföre ihtar gibi bir şey yapıldı.. resmen ameliyat oldum, hem de en hassas yerimden. daha 1 sene oldu. tabi o kuaförü değiştirdim..

şimdi ki kuaförü çok dikkatlice seçmiştim, bunun da değişim zamanı gelmiş.

insan sağlığıyla oynayanlar için gerçekten insanın dişini göstermesi lazım

Annem bunun için bir krem kullaniyofa onda durup dururken olusmstu.kremi doktor yazdi. Sen de en azindan aile hekimine gorunmelisin.ve manikur yapilan yer acik yara oldugu icin mikrop kapmasin diye canin yansada kolanya veya alkolle temizlemelisib. Gecmis olsun:(

benim çocukken ayak baş parmağımda çıkardı. kara merhem ve birşey daha sürüp sarıyordum, iyileşiyodu.

Back
X