Mutfak Püf Noktaları Mantar yemeği tarifi verebilir misiniz?

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
Selam arkadaşlar, hiç mantar yemeği pişirmedim ama bugün pazarda görünce alıp bir deneyeyim diye düşündüm. Soğanlı terbiyeli yapılıyormuş onu yapayım diyorum ama güzel olur mu acaba? Varsa önerileriniz denemek istiyorum.

arkadaşım mantarları küp küp doğra.tencerede çok az iki damla kadar yağla kavur suyunu salsın çeksin.başka tencerede biraz yağla soğanı fazla pembeleşmeden öldür.mantarları koy kavur pişsin.işte tuz atarsın bu şekilde yenebilir..birde bunun üzerine domatesli biberli sos yapıyorum ben aynı işlemi yapıp istersen içine istersen üzerine domates sosu dökebilirsin afiyet olsun

Teşekkür ederim.

bende şöle yapıyorum
kuşbaşı tavuk etini soğan sarımsak çok az sıvıyağla soteliyorum biraz domates koyuyoyur birazda salça
sonrada içine iri iri doğradığım mantarları koyuyorum çok az da su koyup biraz daha pişiriyorum çok lezzetli oluyo

çok lezzetli iki tane tarif verebilirim :))
ilk önce mantarları limonlu suyun içinde biraz bekletebilirsin ,hem temizlenir hemde beyaz kalmasını sağlar...sonra çok küçük olmayacak şekilde doğra.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk, tavaya koyup suyunu çekinceye kadar pişir.üzerine küp doğranmış 1 adet kuru soğan ilave et .biraz piştikten sonra yüksek ateşe alıp mantarları at,2 adet küp doğranmış sivribiberi ,1 adet domatesi,pul biberini ve tuzunu atıp,1 su bardağı su ekle...kısık ateşte 15 dakika pişir :)

Arkadaşlar verdiğiniz tariflerin hepside harika görünüyor deniycem inşallah.

ikinci tarifim; güveç tabaklarına sırasıyla mantar,soğan,sivribiberi diziyoruz...başka bir kasede iki tane domates ve 1 diş sarımsağı rendeleyip,1 çay bardağı sıcak su ilave edip ,güveçlerin üstüne gezdir. 280 derece fırında pişir ve servis yapmadan önce üzerine kaşar rendesi atıp,5 dk daha fırınla ....AFİYET OLSUNN

mantar kadar begendigim bir yiyecek yok. bayılıyorum ben yaa. ben de borek tarifi vereyim.
Malzelemelr
2 yufka
mantar
1 paket krema
kasar peyniri
tuz karabiber
Mantarları az yagda suyunu cekene kadar sotele. 1 yufkayı yağladıgın tepsiye ser, ustune 2. yufkayı parcalayarak ustune koy. sotelenmiş mantarı yufkalrın ustune koy. kremayı mantarın ustune dok. tuz karabiber ekle. Üstüne kaşar pernir rendele.200 derece fırında kaşar peyniri hafif pembeleşinceye kadar pişir. Süper bi borek oluyo. Mantar yerine közlenmiş patlıcan da olur. O da super oluyo.

Hımmmm denemek lazım bunu da.

Ben mantarı tavuklu yaparım hep.Hem basit hemde lezzetli oluyor.
Mantarlar ve 2 tane sivri biberi küçük küçük doğruyorum
Tavuğun göğüs etinide küçük küçük doğruyorum.
Tüm malzemeleri aynı anda tavaya koyduğum az mikatarda yağa atıp kavuruyorum
Hiç su ilave etmiyorum.
Mantar kendi suyunu salıp çekince 5 dk kadar daha karıştırarak pişirip kapatıyorum.
Afiyetle yiyoruz

Aynı şekilde kavrulan mantarı börek içi olarakta kullanabilirsin oda çok lezzetli oluyor.

Birde ilk fırsaatta denemeyi düşündüğüm bir tarfi var.Henüz denememiş olsamda lezzetli olacağını düşünüyorum.
Hemde çok çok kolay bir tarif.

FIRINDA KAŞARLI MANTAR
yarım kg iri mantar
1 su b. kaşar peyniri
2 çorba k. tereyağı
pulbiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Mantarları fırın kabına dizin.Mantarların içine tereyağını paylaştırın.üzerine tuz,pulbiber

ve kekik serpip ısıtılmış fırında mantarların üzeri kızarana kadar pişirin.Daha sonra mantarların içlerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına sürün. Kaşar peynirleri erir erimez çıkartın.
Sıcak servis edilmesi tavsiye edilir.

kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti veya kırmızı et kavrulur,üzerine doğranmış mantarlar eklenir kuru soğan ilave edilir mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir sivri biber,domates eklenir pul biber,karabiber ilave edilir tuzu atılır yumuşayıncaya kadar pişirilir

bu kadar yeterlidir ama istersen ufak güveç kaplarına az az koyup üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar foırınlayabilirsin

ayrıca ben şöyle de yapıyorum;az bir sıvıyağda doğranmış mantarları tuz ilave edip kavur üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek bayılıyoruz biz

ayrıca ben şöyle de yapıyorum;az bir sıvıyağda doğranmış mantarları tuz ilave edip kavur üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek bayılıyoruz biz

Zaten sarımsağın içinde olan her şeye bayılıyorum ben. Sarımsaktan söz açılmışken domatesli sarımsaklı semizotu salatasını mutlaka yapın arkadaşlar kesin buna da bayılacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…