- 8 Aralık 2011
- 45.751
- 166.660
- 798

MALZEMELER
300 gr taze kültür mantarı (2 kutu konserve mantar da kullanılabilir)
1 adet limonun suyu
1 demet dereotu
2-3 adet yeşil taze soğan
varsa 5-6 yaprak ebegümeci (ısırganotu ya da kuzukulağı da kullanılabilir)
½ demet maydanoz
4-5 adet kornişon turşu (2 adet orta boy salatalık turşusu da kullanılabilir)
1 su bardağı konserve mısır
Sos için;
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz, pulbiber
YAPILIŞI
Taze mantarlar ı akan suyun altında ovalayarak yıkayın ve uzunlamasına ince ince dilimleyin.
5 su bardağı sıcak su ve 1 limonun suyunu geniş bir tencereye koyup üzerine 1 çay kaşığı tuz atın. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca mantarları suya atıp 10 dakika kadar haşladıktan sonra süzün. Eğer konserve mantar kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yoktur. Mantarların haşlama suyuna ne kadar çok limon suyu koyarsanız kararma riski o kadar az olur.
Diğer taraftan, dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Varsa ebegümeci, kuzukulağı ya da ısırganotunu da ekleyin. Mantarları da ilave edip karıştırın.
Turşuları tavla zarı formunda doğrayarak karışıma ilave edin. Son olarak, konserve mısırı katıp malzemeleri karıştırın.
Sos için; zeytinyağı ve dövülmüş sarmısakları bir kaseye koyun. Bir taraftan çatal yardımıyla çırparken, bir taraftan, tuz, hardal ve limon suyunu ilave edin. İyice çırptığınız sosu pürüzsüz bir kıvama getirin.
Hazırladığınız sosu mantarlı salatanın üzerine gezdirip karıştırın. Soğuk halde servise sunun. İsterseniz salataya incecik doğranmış zeytin de katabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Alıntıdır...