mantık evliliklerinde yaş farkı

derindesu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
122
1
46
Antalya
evliliklerde özellikle mantık evliliklerinde aradaki yaş farkının evliliğe olumlu ve olumsuz etkileri neler olabilir?27 yaşındaki bir bayan ile 39 yaşındaki bir erkeğin evlilik adımı konusunda düşünceleriniz tavsiye ve ihtarlarınız neler olabilir?

Evlilik programlarından az çok fikir sahibi olmalısın. Canlı yayınlarda yaşanan sen bana uydun, ben sana uymadım lar mantık sevgisi temelli değil mi? İşte sana bir sürü canlı örnekler, objektif tartmana bol bol yardımcı olabilir.

Farklı hayatların görüşünden ziyade,
olurunu olmazını sahip olduğun yaşamdan, fikirden yola çıkarak kendin hakkında doğruya sen ulaşabilirsin.

bu işin yaş farkıyla olacağını inanmıyorum. yani 15-16 yaş farkına kadar gayet mutlu evlilikler yapanları gördüm. önemli olan sevgi saygı birbirini anlamak. sağlam temeller üzerine ilişkiyi kurmak mühim

yaş farkı karşının seni anlayacağı oranda olmalı yani kişiliği oturmuşsa 2 insanın hiçbir problem olmaz önemli olan karşılıklı saygıdır.

Üniversitede bir hocam vardı, kendisinden 18 yaş büyük bir adamla mantık evliliği yapmıştı çokta mutluydu :40:

değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim hanımlar, peki yıllarca uzamış sorunlu bir ilişkiye devam etmek yerine mantığına uyan yeni bir ilişki mi? yani sevgi alışkanlık paylaşılanlar ama içinden çıkılmayan bir türlü yoluna koyulamayan sorunlar yerine her şeyi bir kenara bırakıp 'olmadığı kader' mantığıyla yeni bir ufka mı yelken açarsınız?

konunun trajıkomik bir hal aldığının farkındayım ama duygusal bakıyor olabilirim, sinirle ve hırsla hareket ediyor olabilirim..olması gerekeni bilmek istiyorum sadece

değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim hanımlar, peki yıllarca uzamış sorunlu bir ilişkiye devam etmek yerine mantığına uyan yeni bir ilişki mi? yani sevgi alışkanlık paylaşılanlar ama içinden çıkılmayan bir türlü yoluna koyulamayan sorunlar yerine her şeyi bir kenara bırakıp 'olmadığı kader' mantığıyla yeni bir ufka mı yelken açarsınız?

beklemek neyi beklemek? olgun insanlar sorun odaklı değildir çözüm odaklıdır..tüm çabalarına rağmen karşındaki sürekli sorun yumağı olup önüne düşüyorsa herşeyi olduğu gibi bırakabilmeli insan..lakin karşindaki hiç bir zaman değişmeyecektir..hangimiz sorunlarımızın tam manasıyla bittiğini söyleyebiliriz kii..oturup beklemek çoğu zaman kayıp olabiliyor ömrümüzde..sorunlu bir ilişkin var ama karşında daha olgun mantığına uyan birileri....kendini neden rahatlatmayı denemiyorsun..mantık diyip ,yola çıkıp çok güzel bir aşka da yelken açabilceğini unutma sakın..kim demiş aşk hep ilk görüşte olur diye:34:

bu durumda bence senin ne kadar olgun oldugun onemli mesela olgun adam artik hayattan alacagi dersleri almis yasayacagini yasamis bundan sonrada ewinde oturmak ister , yani senin yasadiklarini coktan yasamistir.bu durumda senin ne boyle bi hayati kaldirabilmen onemli bence.bilemiyorum senin kisiligin nasil ama ben 3 sene ewwel kendimden 12 yas buyuk biri ile denedim ve olamayacagina karar verdim . yani tamamen seninle alakali senin kisiliginle tasiyabileceksen sorun yok.

bu durumda bence senin ne kadar olgun oldugun onemli mesela olgun adam artik hayattan alacagi dersleri almis yasayacagini yasamis bundan sonrada ewinde oturmak ister , yani senin yasadiklarini coktan yasamistir.bu durumda senin ne boyle bi hayati kaldirabilmen onemli bence.bilemiyorum senin kisiligin nasil ama ben 3 sene ewwel kendimden 12 yas buyuk biri ile denedim ve olamayacagina karar verdim . yani tamamen seninle alakali senin kisiliginle tasiyabileceksen sorun yok.

Sanırım bunu anlayabilmek için bile olsa şans vermek gerekiyor.

bence süre gelen sorunlu bir ilişkin varsa ve düzelmiyorsa duygularınla başedemiyorsun demekki ozaman devreye mantık çerçevesinden bakmayı denemelisin yani benim fikrim tabi ama olgun bir erkeğin senden yaşça büyük birinin seni daha iyi anlayıp sana değer vereceğini düşünüyorum alışkanlıklar pylaşılanlar sevgi ewt bunlar bir engel gibi çıkıyo karşımıza kendimden biliyorum :( ama bazen mantığımıza haksızlık ediyoruz hiç ona fırsat vermiyoruz herşeye duygularla yaklaşıyoruz herşeye duygular karar veriyor biz bie dizginliyemiyoruz malesef biraz uzun yazdım galiba k.bakma işin özü şu aslında olgun erkek iyidir asıl önemli olan geçmişi unutabilcek kapasiteye mantığını kullanabilecek kapasiteye sahipsen hiçç arkana bile bakma derimm.. bol şanss ;)

Benim kızım böyle yaş farkı olan bir evlilik yaptı...16 ay sürdü...boşver riske girme....davul bile dengi dengine....

En ideali bana göre maksimum 5-6 yaş. 10 Yaş bile büyük bir fark yaratabiliyor çoğu zaman kaldı 15-20 korkunç yani.

Benimde esimle yas farkim var ama ne gerek var boyle seylere takmayin kafanizi. Gonuller uysun, kafa yapilari uysun yeterki kucukmus buyukmus sorun etmeyin.

yaş gerçekten çok önemli kendi açınızdan bakın mesela 12 yıl önce yapmayı sevdiğiniz şeyler artık ilginizi çekiyormu yada aynı heyecanla yapıyormusunuz bu karşınızdaki adam içinde geçerli sizin yaşınızda yapmayı sevdiği şeyler artık çocukça yada sıkıcı gelicek sizin içinde onun sevdiği hayatı yaşamak çok sıkıcı gelicek başlangıçta uyum olduğuna bakmayın her ilişkinin ilk günleri mutlu geçer kimse kimseyle görür görmez kavgaya başlamaz yada sevdiğin şeyleri seviyor görünür çünkü o an tek isteği yanında olmaktır nerde olduğu farketmez ama aynı eve girdikten sonra herşey farkeder hele bide aşk yoksa katlanmak çok güç o kalpte bikere atmadımı bidaha atmaz

Back
X