Mantık mı aşk mı kararsızım.. Önerilerinizi bekliyorum.

bence yaniliyorsunuz ben de 20 esim 30 yasindayken tanistik kisa bir sure sonra da evlendik
ben universite ogrencisiydim, esim ihtisasi bitirmesine cok cok az kalmis bir doktordu o zaman da okuyordu hala da devam ediyor

konu sahibine gelince ne sadece ask yeterli ne mantik
bak bizde su durum soz konusu, ben mantik evliligi yaptim esim ask evliligi :52: orta yolu buluyoruz
yani sunu dusunuyorum asik oldugum insanla anlasamadiktan sonra sirf asigim diye ayni evde barinamazdim ben
ee esimi de hic begenmiyo degildim, hos bi insan konuskan isi gucu yerinde oluru var diyodum, oldu :52:

benim bir sevgilim var aynı sizin durumunuz gibi ... yani ben aşık değilim ama hoşlantı var .bide mantığıma uygun ..o ise beni seviyor .. ama kafamda soru işaretleri var ..peki evlendikten sonra değişiyor mu yani daha mu çok ısındınız eşinize ?atladım hemen ama kafamda soru işaretleri var sizin duruma benzettim kendimi ...

bence yaniliyorsunuz ben de 20 esim 30 yasindayken tanistik kisa bir sure sonra da evlendik
ben universite ogrencisiydim, esim ihtisasi bitirmesine cok cok az kalmis bir doktordu o zaman da okuyordu hala da devam ediyor

bak bizde su durum soz konusu, ben mantik evliligi yaptim esim ask evliligi :52: orta yolu buluyoruz
yani sunu dusunuyorum asik oldugum insanla anlasamadiktan sonra sirf asigim diye ayni evde barinamazdim ben
ee esimi de hic begenmiyo degildim, hos bi insan konuskan isi gucu yerinde oluru var diyodum, oldu :52:

yanılıyorum!!!
peki.
Allah size mutluluk versin.

tatlım gözünü aç
20 yaşındasın senden 10 yaş büyük kıdem olarak da büyük ve aynı zamanda senin etrafında söz sahibi bir insan seninle işi olmaz, derdi takılmak olur.
10 yaş büyük bir erkek ciddi düşünse senin yaşındakine zaman ayırmaz yoracağını bilir
30 yaşında hala akademik kariyerini sürdüren bir erkek ciddi düşünmez çünkü ne vakti ne de hayali vardır.
üstüne düşüyor hoşlanmış senden, bi de etiketi var kullanıyor,
akıllı ol bir şey bekleme, hayallere kapılma, bugün ağzına düşer yarın canı sıkılır yanına yaklaşamazsın kıçında hocam hocam diye koşturursun...
mantık mı aşk mı diye sorma, bu bana takılıyor bu bu meziyetleri var benden 10 yaş büyük benden ne bekliyor diye sor...

10 yaş büyük olunca neden ciddi düşünmesin ki ?bence ciddi üşünüyordur ...erkekler genelde yaşça küçük bayanları tercih ediyor zaten evlenmek için .... derdi neden takılmak olsun e tabi oda olabilir ama illada değil .

Evett aynen durumumu özetlemişsiniz, bende ciddi düşünürsem eğer kesin durum böyle olacak sizinki gibi :)
Peki evlendikten sonra durum ne oldu ?
Pişman oldunuz mu hiç, evlenmeseydim dediniz mi?

10 yaş büyük olunca neden ciddi düşünmesin ki ?bence ciddi üşünüyordur ...erkekler genelde yaşça küçük bayanları tercih ediyor zaten evlenmek için .... derdi neden takılmak olsun e tabi oda olabilir ama illada değil .

hanımlar, bu konuyu açan arkadaşımızın olumlu&olumsuz yaşadıklarını inşallah bizimle paylaşır. herkes olumlu yorum yaptı bir tek ben olumsuz ve şüpheci yaklaştım. inşallah sizin dedikleriniz olur.

hanımlar, bu konuyu açan arkadaşımızın olumlu&olumsuz yaşadıklarını inşallah bizimle paylaşır. herkes olumlu yorum yaptı bir tek ben olumsuz ve şüpheci yaklaştım. inşallah sizin dedikleriniz olur.

kız isterse olur zaten ... 10 yaş fark olması erkek için avantaj zaten ....neden ciddi düşünmesin ...

benim bir sevgilim var aynı sizin durumunuz gibi ... yani ben aşık değilim ama hoşlantı var .bide mantığıma uygun ..o ise beni seviyor .. ama kafamda soru işaretleri var ..peki evlendikten sonra değişiyor mu yani daha mu çok ısındınız eşinize ?atladım hemen ama kafamda soru işaretleri var sizin duruma benzettim kendimi ...

herkesten duydugum bi sey var insanlar cok severek de evlense ilk zamanlar cok zor geciyor cunku herkesin farkli bir duzeni var alisma evresi sancili olabiliyor baslarda epey kotuyduk ama sonrasinda tabiki cok daha fazla alistik birbirimize daha cok isindik kesinlikle
nefret etme tahammulsuzluk gibi bi durum yoksa veya bi tarafin akli baskasinda kalmamissa, evlenen iki insanin birbirine isinmamasi pek kolay degil, sevmese de cok alisir insan zamanla
esime hala asik olup olmadigimi bilmiyorum ama nolursa olsun biraz sknti yasasam da evet o dogru tercihti

yanılıyorum!!!
peki.
Allah size mutluluk versin.

Amin, Allah herkese mutluluk versin ve evet apacik yaniliyorsunuz bence.

Evett aynen durumumu özetlemişsiniz, bende ciddi düşünürsem eğer kesin durum böyle olacak sizinki gibi :)
Peki evlendikten sonra durum ne oldu ?
Pişman oldunuz mu hiç, evlenmeseydim dediniz mi?

keske bu adamla evlenmeseydim demedim genel olarak evlilik agir geldi bi sure e cok kucuktum cunku ve hic kafamda evlilik yoktu aniden oldu
kavga anlasmazlik falan oluyor elbet ama benim esim de benim yasimda olsa ve boyle mantigiyla hareket eden bi insan olmasa, olaylara bu kadar olgun bakamazdi hatalarimi boyle kolay affedemezdi buyurdu de buyurdu is icinden cikilmaz bir hal alirdi en basit atismalarda bile
sartlar uysa bi kac sene daha durur oyle evlenirdim bu ayri mesele

Son düzenleme:
10 yaş tam ideal bence cnm çok değil tek sorun yaşsa eğer ama anladığım kadarıyla sen yaştan çok ısınmamışsın ona tkıosun bir süre dene baktın olmadı ayrılırsınız dünynın sonu değil hakkında hayırlısı olsun :16::16:

10 yaş tam ideal bence cnm çok değil tek sorun yaşsa eğer ama anladığım kadarıyla sen yaştan çok ısınmamışsın ona tkıosun bir süre dene baktın olmadı ayrılırsınız dünynın sonu değil hakkında hayırlısı olsun :16::16:

bence isinamamak degil yasi bi engel olarak gorup uzaklasmaya calismak soz konusu burda
ama bize hakkinda hayirlisi olsun demek duser ancak :17:

ben derdimi anlatamamışım, adamın 30 yaşında kızın 20 yaşında olmasından öte kız tecrübesiz adam ise biraz pişmiş.
tecrübe yaşam bakımından üzülebileceğini söyledim.
her neyse hanımlar, arkadaşımızın aklı ve gönlü malik, yaşayan o, inşallah sizin dediğiniz gibi olur.

mantik degil ask evliligi yapilmasindan yanayim...cünkü öyle seyler öyle duygular yasanabiliyorki evlilikte mantikla bir yere varamiyorsun malesef...yürek carpmiyorsa yapma derim...

Mantıgım dogru askı dogru adamı verdi bana..
Umarım sizde mantık yolunda degerli bi ask bulursunuz..
Sevgiler..

Ne yalnızca mantığa uyuyor diye evlenilir
ne de mantığına yatmayan biriyle sırf seviyorum diye kör olup evlenilir
Henüz çok yeniymişsiniz. Biraz zaman verin.
Hem kendi duygu düşüncelerinizden hem karşınızdaki kişiden emin olmak için.
10 yaş fark şu an çok gibi görünse de bence max. sınırda. olabilir yani.
Anneler öyle düşünür :) Anneciğiniz de evladını düşünüyor illa ki..
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olur umarım :)

ben derdimi anlatamamışım, adamın 30 yaşında kızın 20 yaşında olmasından öte kız tecrübesiz adam ise biraz pişmiş.
tecrübe yaşam bakımından üzülebileceğini söyledim.
her neyse hanımlar, arkadaşımızın aklı ve gönlü malik, yaşayan o, inşallah sizin dediğiniz gibi olur.

tamam ama böyle demediniz baştan ..10 yaş var diye adamın niyetini takılmak olduğunu söylediniz .bunu bilemeyiz .. sizde bilemezsiniz .. genelde erkekler kendinden genç yaştaki kişilerle ciddi düşünüyor zaten ...

Merhabalar..

Düşüncelerinizi almak istiyorum çünkü çok kararsızım.

20 yaşımda önlisansa devam ediyorum, henüz bir erkek arkadaşım yok fakat şu sıralar hayatıma hiç ummadığım birisi girdi.
Kendisi gayet düzgün, yüksek lisansını yapmış ve doktorasına devam eden, maddi durumu da iyi olan bir öğretim görevlisi. ( benim öğretmenim değil tabi ) ayrıca çok sempatik, konuşması olsun, davranışları olsun.
Yani düşününce arayıpta bulamayacağım özelliklerde.
Kendisi benimle ilgileniyor, fazlasıyla hemde, bikaç kere görüştük çok üstüme düşüyor çok iyi davranıyor.
Ama gel gelelim benim içim ısınamıyor yaşından dolayı. 10 yaş büyük benden.

Bi yandan diyorum daha iyisini nereden bulcaksın bir daha, bir yandan da daha 20 yaşındasın hemen karar verme.

Sonuç olarak;
siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

Şimdi sen bu “ en iyisiyle” ne yapacaksın? Yani hangi mantıkla yola çıkıyorsun. İleriyi düşünüyorsan ilişkiyi ortalamadan bunu anlayamazsın. Çok frekanslarınız tutup da “işte bu” dediğin insan bile olsa devamı üzücü olabiliyor. Bence ondan önce şu anki ruh durumuna bak sen.. ilerisi olacaksa devamı gelir zaten.. 30 yaş erkek için normal bence şu an yaşlı değil yani birlikte görüntüye takılıysan sorun olmaması lazım. Bence bunlardan önce sen o insanı biraz tanımaya bak.. senle hangi şekilde ilgileniyor, çevresiyle iletişimi nasıl, tavırları nasıl?

Back
X