• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantık ya da Sevgi ?

sevdicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
666
8
46
Adana
Olaylara nereden başlayacağımı bilmiyorum. Sadece akıl istiyorum. Çünkü ben artık ne yaptığımı bilmiyorum.
Buraya önceden de yazmıştım 6 yıllık bir ilişkim var. O benim ilk aşkım,ilk sevgilim herşeyimdi.
Aileler tanıştı ama mezhep,kültürel ve maddi farklılıklar nedeni ile babam kesinlikle istemedi.
Onun Ailesi ise bunlara rağmen hala tamam dedikleri an kabul edeceklerini ilettiler.
Hatta sevgilim gel almanyaya kaçalım (amcaları orada) orada evlenelim dedi. Kabul etmedim.
Bu yüzden ayrıldık.
Sonra tekrar ayrı yapamayacağımızı anlayıp yine barıştık. Bu sefer gece erkekli grupla dışarı çıkmamdan dolayı kavga kıyamet koptu.
Birbirimize söylenmeyecek laflar söyledik. En son ben telefonu kapatırken bir daha beni arama ilk gördüğüm kişi ile birlikte olacam dedim.
Bu bir aylık ayrı olduğumuz sürede onun görebileceği şekilde hayatımda biri varmış gibi davrandım,o aradı mesaj çekti cevap vermedim, cevap versem de kısa öz mesajlar çektim.
Sonunda yalvardı yakardı özür dilledi barışalım. Ben seni, annenlerin onaylamasını beklerim dedi.
Ve biz barıştık.
Ama olay bundan sonra patlak verdi.
Ayrı olduğumuz sürede ben gerçek anlamda kimseyle görüşmedim (bana ilgi duyanlarla yani) Ama o 2 kız-2 erkek dışarı çıkmış. Bu benim içime oturuyor. Faceden bir sürü kızı aratmış.
Bunun için kavga ettim. Bana "sen bana hayatında biri var gibi gösterdin. Sen bana o kişiyi göstermeden ben birini bulmalıydım çünkü yıkılırdım ama yapamadım" dedi. Kızın numarasını verdi ara sor anlamında. Aramadım.
Ama facede yarı çıplak kızları vs gördükçe midem almıyor. Nasıl böyle yapmış bu kadar basit olabilmiş diye.
Sanki yıllardır içimde olan aşkım sönüyor.
Yeminler etti. Sana asla yalan söylemem diye.
Ama insan bir kez görünce bir garip oluyor.
Yanlış mı yapıyorum diyorum barışmakla ?
Kültürel farklılıkları geçtim. Çünkü bizim sevgilimle hayatta bakış açımız aynıdır. Fakat maddi yönden çok farklıyız. Artık ben bu kadar şeyi göz ardı ederken kendisi böyle yapmamalıydı diyorum.
Bir de tabiki ailem zamanla ılımlı olabilir mi bu konuya hiç bilmiyorum.
Çünkü babası aileler tanıştıktan sonra hapise girdi,çıktı. Annemlerin bundan haberi yok. Haberleri olursa da kesinlikle bu iş olmaz.
Sizce doğrusu ne bu konuda ?
Bırakmak mı artık ? Ama bırakırsam da eskisi gibi aşkımın kalmadığını hissetsem de onsuz mutsuz olacağımı biliyorum.
Çünkü hayatımdaki bütün evlilik hayallerim onunla.
Evlilik fikrini benden çok isteyen de oydu.
Nasıl oldu bu hale geldik bilmiyorum.
Çok uzun yazdım sanırım. Kusura bakmayın kısaltarak olayları anlatmaya çalıştım. Ama mantıklı fikirlere ihtiyacım var. :14:

Mantık istiyorsan, mantıklı olan yolları ayırman. Duygularımız zamanla değişen şeylerdir. Hayat bize ne süprizler sunuyor. Nerden biliyorsun ki onsuz mutsuz olacaksın, onunla evlilik hayalleri kurdun bir başkasıyla kuramıycaksın? Mutluluk bizim içimizde. Zamanla alışırsın onsuz yaşamaya.
Allah der ki; Kimi benden çok seversen onu senden alırım… Ve ekler : “Onsuz yaşayamam” deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve Mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur, aklın şaşar. Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur… “Düşmem” dersin düşersin, “Şaşmam” dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, “Öldüm” der durur, yine de yaşarsın..
Bence mantıklı davran.

Eski erkek arkadaşımla bizde de mezhep ayrılığı vardı.Bu yüzden çok canım sıkıldı çok çektim hem ailemden hem erkek arkadaşımdan.
Ama aklımı kurcalayan sorular vardı onun bana sadakatiyle ilgili ve güvenim yok gibiydi.
Hem de ailem kabul etmediği için bitirdim.
Pişman değilim.Acabalarım olmuyor değil ama onunla olmazdı.
Sen ona ulaşamadığın için sana vazgeçilmez geliyor.Ailen sana destek olmuyor erkek arkadaşın güven vermiyor vs vs
Bunlar da yoksa sırf hayaller gerçek olsun diye evlenmenin manası yok bence.

diğer konularınıza baktım. arada kültürel farklılıklar varmış

bence olmaz, yapamazsıınız. ailesi şimdi şirin görünüyor ama evlenince hiçte şirin olmadıklarını anlayacaksınız

arada maddi sorunlarda var. bence çıkarın pembe gözlükleri... aşk bitince anlayacaksınız evlilikte maddiyatın ne kadar önemli olduğunu

belli bir yaştan sonra mantık ağır basııyor

unutmayın... sevgi; göz göze bakmak değil, aynı yöne bakmaktır

bence de ayrıl, zaten eskisi sevmiyosunda, sadece şunu diyosun: 6 yıllık ilişki böyle biter mi? gayette biter

Seni gerçekten çok iyi anlıyorum hmen hemen aynı şeyleri bende yaşadım ama benim babam bilmiyordu tabi ama ailem biliyordu.
Ama yapılan yorumlara katılmakla birlikte şunu söylemek istiyorum. Gerçekten belli bi zamandan sonra aşk bitiyor sadece saygı kalıyor. Ben 3 yıldır görüşüyordum ve tam bi hafta önce ayrıldım ve bu sefer kesin kararlıyım çünkü gerçekten beni çok yordu derslerime odaklanamıyorum zar zor şu 2-3 gündür kitap açtım.Birbirimizi çok sevdik gerçekten ona çok güvendim benimde ilk ve tek aşkımdı ama öyle şeyler oldu ki hiç olmadığı kadr kötü olmaya başladı çalışan biri iş stresii çok fazla ben onu hep anlamaya çalıştım sinirli oluyorsun kavga çıkarıyorsun diyorum normal dedim ama hayır sen sinirlisin ben hiç değişmedim sen şöyle dedin böyle dedin diye hep beni suçladı ve hep şüphe etti benden bi kavga olsa senin hayatında başka biri mi var? ayrılmak için bahane mi arıyorsun? hep kalbimii kırdı.
Ben mezhep farklılığına bile takmadım hep ondan ayrılırsam mutsuz olurum o da çok üzülür diye düşündüm hep barıştık.
Ama evlilik çok önemli bişey şimdi sana öyle geliyor ama daha sonra ailesinin değiştiğini göreceksin ve artık seninle ailesi için kavga ble etse sen her defasında yıkılacaksın. Güvenini sarsmış benimde güvenimi sarsmıştı telefonunda msj atmıştı birne küs olduğumuzda gece 2ye kadar ben buna rağmen kendini affettim
hep evlilik hayalleri kurduk birlikte çocuğumuz olursa ismini ne koyarız diye bile düşündük ama hep kavga hep kavga ve üstüne ağır laflar, aynı olduk bak işte ayrıyız.
Şu an içim soğudu. Doğru karar verdiğime inanıyorum canım Allah yardımcın olsun seninde

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Demek hiç ümit yok:14:

Gerçekten iyi şeyler söyleyip sevindirmek isterdim seni ama bu mutluluğunun ne kadar süreceği de sallantı da olurdu yani işin içine mantık girmeli çünkü son pişmanlık fayda etmiyor umarım herşey yoluna girer

mantıklı davranın.maddiyat evilikte önemli.ailelerin anlaşması çook önemli.yoksa senin ailen benim ailem mevzusu başlar canınız yanar arada.sevgilinizin umrunda olmaz.erkek ailesi değişir yüzde yüz garanti veririm.karşınıza daha neler çıkar neler.iyiki olmamış dersiniz.

Kültürel farklılıkların olması bu ilerde büyük uçurumlar yaratır. Çünkü evlilik düşünüyorum diyosun. Evlilik sadece senin evliliğin olmayacak, ailelerin evliliği olacak, onlar arasındaki uyumsuzluk yada ikinizden birinin diğerinin ailesiyle yaşadığı farklılık anlaşamamazlık hep sorun olacaktır. Yol yakınken bir kez daha herşeyi iyi ve kötü, yaz ve düşün derim :34:

Kültürel farklılıkların olması bu ilerde büyük uçurumlar yaratır. Çünkü evlilik düşünüyorum diyosun. Evlilik sadece senin evliliğin olmayacak, ailelerin evliliği olacak, onlar arasındaki uyumsuzluk yada ikinizden birinin diğerinin ailesiyle yaşadığı farklılık anlaşamamazlık hep sorun olacaktır. Yol yakınken bir kez daha herşeyi iyi ve kötü, yaz ve düşün derim :34:
Aynen çok doğru söylüyorsun çünkü daha evlilik bile olmadan bazı laflar geçiyor arada mesela ilk zamanlar sadece iki kişi birbirini düşünüyor zaman geçiriyor bakıyor ne kadar da mutluyum onunla, bi sürü hayaller kuruyor evliliği de öyle olur diyerekten evleniyor çünkü öyle olmasını bekliyor sanki aşkları hep devam edecekmiş gbi ama araya başta aile olmak üzere başkaları girdiği zaman ne aşk ne sevgi kalıyor.
onsuz mutlu olamam diyor ayrılırsam başkası onun gibi sevemez bende kimseyi sevemem diyor ama ilerisini düşünmek lazım aile yapılarının uyuşması kesinlikle lazım.
Çok doğru karar vermek gerekiyor. en mantıklısı şu bana göre herkesin kendine sorması gerekiyor bu soruları. "Acaba evlendikten sonra bana aşkı biterse ben neyi için onunla mutlu olabilirim? Bana saygısı hep devam eder mi? Ailesi ile bi tartışma olsa benim düşüncelerimi, sorunlarımı dinler mi? yoksa ailem ne derse odur mu der diye hep soru sormalı kendince.
Çok iş düşüyor bize aşktan insanın gözü kör oluyor ama gerçekler bunlar. aşk mantıksız olmuyor ben bunu anladım.

Son düzenleme:
senin de onun da hataları olmuş. güvenin sarsılmış. mutlu olabilirim diyosan devam edebilirsin. yok sürekli aklımda soru işaretleri olur, unutamam diyosan da ne yapman gereken belli..:50:

O kadar olmaması gereken şeyler yaşamışsınız ki ; ayrılınca ilk göreceğim kişiyle birlikte olacağım demeniz,
bu şekilde oyunlar yapmanız,

bir ayrılıp bir barışmanız, onun münasebetleri.

Bu birliktelikte ne mantık var ne sevgi bana göre.

Kültürel farkları bir tarafa bırakın,
evlenince mutlu olacağınıza inanıyorsanız bu kadar deformeden sonra devam edin, yok ise yıkmayın hayatlarınızı.

Birde oyun oynamayın bundan sonra, Allah korusun öyle çok kıskançlık vakaları var ki ?
Ayrıca zaten hoş bir durum değil.

Back
X