vanityfairr teşekkürler cevabınız için
bilmediğimiz markaları almamak tabi ki hepimizin tercihi de, bildiğimiz markaları ne kadar biliyoruz mesele o işte..
mesela reklamlarla aklımıza kazınmış markalar bence çoğu hepsi..
meyvesuyu fabrikasında çalışıyor bi arkadaşımın eşi... iyi diye bildiğimiz diğerlerine nazaran pahalı bir marka olan "p...r"
içmeyin kesinlikle diyor.. çer çöp toprak çamur kurt böcekkkk. ay anlatırken bile tuhaf oldum
Kıyafet alırken modası hemen geçecek birşey olmamasına dikkat ederim, şifon kumaştan uzak durmaya çalışırım çünkü ter kokusu yapıyor,kızlar alışveriş yaparken nelere dikkat ediyoruz?
yani aklınıza ne gelirse hanımlar...
- mesela kıyafet alırken pamuk vs. oranı ve fiyatı..
- gıda alışverişinde fiyat performans oranı, mesela standart fiyatların olduğu bi site olsa ordan standart fiyatları görsek, alışveriş yaptığımızda kazıklanmasak.. ambalaj üstündeki işaret ve semboller.. doğala yakınlıkları vs vs...
- beyaz eşya alışverişinde doğa dostluğu, + değerleri, marka tavsiyesi, renk tavsiyesi
- mobilya alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar..
- deterjan alışverişinde dikkat ettikleriniz..
Pamuk oranına çok dikkat ederim, çok eskiden bilmediğim şeyler alır giyince de çok rahatsız olurdum. Anneannem kumaştan çok iyi anladığı için onunla yaptığım iki alışveriş sonrası anladım neyin ne olduğunu. Pamuk oranı tam ya da çok yüksek şeyleri alıyorum. Marka takıntım yok, beğendiysem, üstüme uyduysa ve kumaşını da beğendiysem alırım. Pahalılık demek kalite demek değil.kızlar alışveriş yaparken nelere dikkat ediyoruz?
yani aklınıza ne gelirse hanımlar...
- mesela kıyafet alırken pamuk vs. oranı ve fiyatı..
- gıda alışverişinde fiyat performans oranı, mesela standart fiyatların olduğu bi site olsa ordan standart fiyatları görsek, alışveriş yaptığımızda kazıklanmasak.. ambalaj üstündeki işaret ve semboller.. doğala yakınlıkları vs vs...
- beyaz eşya alışverişinde doğa dostluğu, + değerleri, marka tavsiyesi, renk tavsiyesi
- mobilya alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar..
- deterjan alışverişinde dikkat ettikleriniz..
mesela arkadaşlar reklamlarla aklımıza "kaliteli" diye lanse ettirilen ürünler, pahalı diye aldığımız bir çok şey gerçekten kaliteli mi.. "p....r" meyvesuyu şirketinde bir arkadaşımın eşi çalışıyor, kesinlikle içmeyin çer çöp böcek.. aklınıza ne gelirse dio ki bu sadece küçük bir örnek.. hele salçalar...
kimbilir bilmediğimiz daha neler var...
belki bu örnekleri çoğaltabiliriz kendi tecrübelerimizle birbirimize faydalı olabiliriz diye düşündüm arkadaşlar
tavsiyelerinizi dinlemek isterizben gıda muhendısıyım kesınlıkle ıcmeyın hazır meyve sularını zaten 3te 1i sitrik asit dıger kalanıysa gıda boyası ve çürük meyveler zaten saglam meyveyı adamlar meyve suyu yapar mı zarar ederler yapmazlar
tavsiyeleriniz çok güzel. özellikle gimdes.. kesinlikle inceleyeceğim..Ben gıda konusunda helal sertifikalı olmasına dikkat ediyorum. Çünkü özellikle jelatinin girmediği hazır gıda neredeyse yok. Sertifika da da GİMDES i tercih ediyorum çünkü kameralı denetimleri var ve en ufak bir hata ya da yanlış uygulamada, hijyen de dahil sertifikalari iptal ediliyor. Çoğu bilindik markanın Gimdesten sertifikası var. Sitesine girip inceleyebilirsiniz.
Giyim de önce ucuz olsun çok olsun mantığını gozetiyordum ama hiç de iyi olmuyor. Bunu tamamen silip kaliteli ve pamuklu olanlarını, çocuklarda da resim baskılı olmayan kıyafetleri tercih ediyorum. İllaki marka olması şart değil. Az olsun öz olsun.
Beyaz eşya şans işi gerçekten evimde her turlu marka mevcut. Ama en çok profilo çamaşır makinemden ve philips marathon elektrikli süpürgemden memnunum.
Mobilyada bazı bilinen markalarda bile istediğiniz gibi olmuyor. Aslında kaliteli mobilya anlayışı bitti bence. Annemin 20 yıldan beri kullandığı bellona koltuk takımı gibi mobilyalar yok artık. Ben daha çok işimi karsilamAsi açısından mobilya seçimi yapıyorum zaten çok uzun ömürlü olmuyorlar. Mesela mobilyaların hepsinin altının yüksek olması çok önemli temizlik acisindan, baza ve gardırop da dahil. Biz hanımlar eşya itip kakmakla omur geciriyoruz. Ne gerek var. Bazen bazı şeyler de deneyip yanilarak bulunuyor napalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?