- 17 Şubat 2016
- 1.063
- 208
- 123
- 34
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
Evet en mantiklisi bu sanırımSınavdan sonra almanca bak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet en mantiklisi bu sanırımSınavdan sonra almanca bak
Haklısınız.Almanya kesin garanti değil.Millet 1000 basvuru yapiyor dönüş yapmıyorlarBen olsam kpss çalışırım. Atanırım. Sonra devam ederim. Belki almanya olmayacak. Burayı da seçeneklerden çıkartmam. Baktınız oluyor gibi onu da o zaman düşünürsünüz. Ancak ilk öncelik atanma olmalı gibi geldi bana.
Türkçe çevirisinden istenen tam anlaşılmıyor ama Weiterbildung olduğunu söylüyorsanız tabii o daha farklı bir denklik süreci. Hatta spesifik olarak 2 sene her ay 1000euro verildiğine de emin misiniz? Bunun yaninda bir lojman vs veriliyor mu? Yani ben çok açık söyleyeyim, bu yaştan sonra, eşinizin de geçerli bir mesleğinin olmadığını ve dilinizin de iyi durumda olmadığını düşünürsek ben olsam kpss işine cok yoğun devam eder Almanyayi rafa kaldırırdım. Hic mi çocuk planiniz yok? Esiniz Almanyaya gidip niteliksiz bir işte çalışmak istiyor mu?Ben size direk derneğin attığı mesajı Türkçeye çevirip atayim.Aslında ausbulding diye geçmiyor.Weiterbuilding diye geçiyor.Radyoloji için 6 ay, radyoterapi için 12 ay, nükleer tıp için 2 yıl deneyimli medikal fizikçi yanında çalışmam gerek.Sonra radyasyon koruma sertifikası alıcam.Biraz teferruatlı.15 yıl deneyimli medikal fizikçi ile konuştum.O da Almanyada iş buldu.Bana 40 tane sınava giriyoruz.Direk burada oku dedi.Ama C1 Almanca istiyorlar.Bankada benim icin para göstermek gerekmeyecek.Eşimde bir süre Türkiyede kalir diye düşünüyorum.İşte direk maaşlı işlere başvuramiyorum.Almanyadaki sertifika icin yuksek lisans sonrası 2 sene çalışmam sonra sınava gerek.Dernegin attığı mesajı bu şekilde
bahsettiği alan regüle alanlardan birisiTürkçe çevirisinden istenen tam anlaşılmıyor ama Weiterbildung olduğunu söylüyorsanız tabii o daha farklı bir denklik süreci. Hatta spesifik olarak 2 sene her ay 1000euro verildiğine de emin misiniz? Bunun yaninda bir lojman vs veriliyor mu? Yani ben çok açık söyleyeyim, bu yaştan sonra, eşinizin de geçerli bir mesleğinin olmadığını ve dilinizin de iyi durumda olmadığını düşünürsek ben olsam kpss işine cok yoğun devam eder Almanyayi rafa kaldırırdım. Hic mi çocuk planiniz yok? Esiniz Almanyaya gidip niteliksiz bir işte çalışmak istiyor mu?
Ben de 22 yaşında falan sandım sizi. Madem gitme niyetiniz vardı neden Almancayı halletmediniz. Bence şu an en gereksiz şey yüksek lisans yapmanjz. Bence sadece KPSS çalışın ama onda da alımlarda yaş sınırı yok mu ya ?Almanyayı çok istiyorum.Bir sürü klinikte iletişime geçtim.Hatta yazın staj için kabul aldım.Ama 2 sene yurtdisinda 1000 euroya çalışacağım.Hayata geç kalıyorum gibi hissediyorum.Yaş oldu 33
Evet sonradan yazdigi mesajda daha iyi anlaşıldı durum. Keske çevirmeden oldugu gibi anlatsaydıbahsettiği alan regüle alanlardan birisi
15-20 sene önce bir zamanlar (valla yılı unuttum) direkt master programı için bilgi almıştım (Medizinische Strahlenphysik- doğru anladıysam alan bu) daha İngilizce programları yoktu
İngilizce programı yoksa o alanda kesinlikle dil, uygulamalı meslek denkliği, kurum sınavı vs. gibi meseleler oluyor
mesela bizim alanda biyobankacılık da öyle kan bankası, doku bankası gibi yerlerde çalışacaksan istediğin kadar lisasın yüksek lisansın olsun kendi eğitimlerinden geçmeden olmuyor.
Lojman verilmiyor.İlanlarda maaş toplu sözleşmeye göre olacak diyor.Toplu sözleşmeye baktım.En düşük maaş 2300 euro civarı.Tabi elime net 1300 euro falan kalır.Weiterbuilding diye geçiyormuş.İlanlarda Ausbildung diye işaretlemişler.Ama bu Ausbildungin şartı Medikal Fizik alanında yüksek lisans yapmak.Direk üniversiteyi bitirince işe başlatmıyor.Diger ülkelere baktım.Onlarda hep mezun olunca bu şekilde 2 3 yıl stajyer gibi çalışıp oranın derneğine kaydoluyormuş.Maalesef kalacak yer vermiyorlar.Çocuk düşünmüyoruz.Eşim şoför.Almanyadada şoförlük yapmaya devam eder diye düşündük.Ama önceliğim yüksek kpss puanı almak olacak.Türkçe çevirisinden istenen tam anlaşılmıyor ama Weiterbildung olduğunu söylüyorsanız tabii o daha farklı bir denklik süreci. Hatta spesifik olarak 2 sene her ay 1000euro verildiğine de emin misiniz? Bunun yaninda bir lojman vs veriliyor mu? Yani ben çok açık söyleyeyim, bu yaştan sonra, eşinizin de geçerli bir mesleğinin olmadığını ve dilinizin de iyi durumda olmadığını düşünürsek ben olsam kpss işine cok yoğun devam eder Almanyayi rafa kaldırırdım. Hic mi çocuk planiniz yok? Esiniz Almanyaya gidip niteliksiz bir işte çalışmak istiyor mu?
Evet medizinphysik experte ausbulding diye geçiyor ilanlarda.MPE olmak için eğitim diye de geçebiliyor.Maalesef aşırı teferruatlı bir alan.bahsettiği alan regüle alanlardan birisi
15-20 sene önce bir zamanlar (valla yılı unuttum) direkt master programı için bilgi almıştım (Medizinische Strahlenphysik- doğru anladıysam alan bu) daha İngilizce programları yoktu
İngilizce programı yoksa o alanda kesinlikle dil, uygulamalı meslek denkliği, kurum sınavı vs. gibi meseleler oluyor
mesela bizim alanda biyobankacılık da öyle kan bankası, doku bankası gibi yerlerde çalışacaksan istediğin kadar lisasın yüksek lisansın olsun kendi eğitimlerinden geçmeden olmuyor.
Yüksek lisans yapacağım bölümün ataması puani çok düşük.Bence en gerekli şey yuksek lisans yapmam.Bölüme 8 kişi basvuru yaptı.Sadece ben kazandım.Diger türlü yıllardır kpssye calisiyorum.Atanamadim.Ben de 22 yaşında falan sandım sizi. Madem gitme niyetiniz vardı neden Almancayı halletmediniz. Bence şu an en gereksiz şey yüksek lisans yapmanjz. Bence sadece KPSS çalışın ama onda da alımlarda yaş sınırı yok mu ya ?