Yöresel Tarif Mardin'den dobo(ok gzel oluyo)

Yöresel Yemekler

titanik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2008
253
5
96
49
Mardin
merhabalar ben size çok güzel bir yemegi anlatıcam.ben mardinlilerden ögrendim ama aslen arap kökenli bir yemek bence.kalabalık sofralarda öok güzel oluyor.bir kuzu butu,kilosu kalabalıga göre,bir güzel tuzluyın,et bıçagının yardımı ile buta delikler açın.açtıgınız deliklere,tane karaabiber ve sarmısak sokun.bol olsun ama,daha sonra eti birazsalça ve yogurtla sıvayın ve güzelce kızartın.daha sonra düdüklü tencerede 1,30 yada2 saat pişirin.suyunada pilav yapın.pişince o sarmısak ve k.biberleri ayıklayarak etleri didin.içine kavrulmuş bden biraz maydonoz katarak eti pilavın üstüne koyun çok kolay ve çok ama çok lezzetli bir yemek.afiyet olsun
cokacimcoook

çok güzel olur sanırım.eti çok seven biri olarak,ağzım sulandı.teşekkürler

ismi değişikmiş ama eminim tadı çok güzeldir haftasonu deneyeceğim teşekkürler :)

ben dün yaptım çok güzel oldu teşekkürler tarif için bilseydim resim çekip eklerdim...

benim eşimin aileside mardinli araplar

kayınvalidemde buna benzer birşey yapıyor ımmm çok güzel oluyor

biz etçil aileyizde azcuk zemuszemus

nasıl önce kızartıp sonra haşlıyozmu ben anlamadım fırındamı kızarcak yoksa tavadamı valla bi açıklasanız süper olcak

evet önce kızartcan sonra haşlayacan ama düdüklü yerine ağır ateşte pişirirsen daha lezzetli olur.

merhabalar ben size çok güzel bir yemegi anlatıcam.ben mardinlilerden ögrendim ama aslen arap kökenli bir yemek bence.kalabalık sofralarda öok güzel oluyor.bir kuzu butu,kilosu kalabalıga göre,bir güzel tuzluyın,et bıçagının yardımı ile buta delikler açın.açtıgınız deliklere,tane karaabiber ve sarmısak sokun.bol olsun ama,daha sonra eti birazsalça ve yogurtla sıvayın ve güzelce kızartın.daha sonra düdüklü tencerede 1,30 yada2 saat pişirin.suyunada pilav yapın.pişince o sarmısak ve k.biberleri ayıklayarak etleri didin.içine kavrulmuş bden biraz maydonoz katarak eti pilavın üstüne koyun çok kolay ve çok ama çok lezzetli bir yemek.afiyet olsun
cokacimcoook

hımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nefis

mardinli olupta etçil olmayan varmı?cokacimcoook:utangac:

Mardinli değilim ama gidince daha bi etçil oldum:))
Yemeğe gidiyorsun soruyorsun ne var diye 'Hocam kuzu var, tavuk var, şiş var, dürüm var' :53:
Zaten et severdim oraya gidince daha bi sevdim, 6 gün bayram ettim resmenn:52::52:

COk nefis yaa.. Bunu kizarttiktan sonra duduklu yerine cok hafif isitilmis firinda uzun sureli pisirirsek de tam tandir olur kizlar..

Back
X