Margarin Kullanımından Kurtulmak İstiyorum !

tesetturline

Çiçeği burnunda blogger :)
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
34
7
18
32
Kızlar yardıma ihtiyacım var yemeklerimde, kurabiyelerimde veya tatlılarımda ''margarin'' kullanmak istemiyorum. Çok iğrenç şeyler katıyorlarmış içerisine.. Sağlık açısından tereyağı öneriyorlar fakat Tereyağ kullanımı nasıl oluyor ? 250 gram margarin, tereyağında kaç grama tekabül ediyor ?

Kızlar yardıma ihtiyacım var yemeklerimde, kurabiyelerimde veya tatlılarımda ''margarin'' kullanmak istemiyorum. Çok iğrenç şeyler katıyorlarmış içerisine.. Sağlık açısından tereyağı öneriyorlar fakat Tereyağ kullanımı nasıl oluyor ? 250 gram margarin, tereyağında kaç grama tekabül ediyor ?
Biz margarin kullanmayı çoktandır bıraktık.Tereyağ kullanırken de margarin gibi aynı ölçüyü baz alıyorum.

Biz margarin kullanmayı çoktandır bıraktık.Tereyağ kullanırken de margarin gibi aynı ölçüyü baz alıyorum.
Ben tatlıda denedim.Margarinle aynı ölçüde kullandım tereyağını fakat çok yağlı oldu :S Yemeklerde şimdilik bir sıkıntı yaşamıyorum. Sanırım tatlı yapımında tereyağını azaltmam gerekecek

margarini bizde hiç kullanmıyoruz, tereyağı ve zeytinyağı.
margarini senede 3paket ancak alırım, o da ille margarinle güzel düşen pasta türleri için ama dediğim gibi senede en fazla 3paket alırım.
eskiden ne margarinler yerdik değilmi: (
yemeklere tereyağı zaten lezzette katar: )
yemekte margarinle eş değerde kullanırım tereyağının miktarını ama pastalarda 2margarinse 1tereyağ daha uygun oluyor galiba, bazen aynı mikatarda kullandığım da olur pasta türevinde de.
kullandıkça öğrenirsin.

Biyoloji hocamız, margarinin yapım aşamasında "yanlış hatırmalıyorsam hidrojenle bombardıman edildiğini", bunun da damar tıkanıklıklarına neden olduğunu söylemişti. Damar problemleri kesin bilgi.

ben hiç margarin kullanmıyorum nerdeyse hatta tereyağı tadı verdiğini iddia eden margarinleri bile sadece tereyağ kullanıyorum pasta kurabiye tatlı vs için tuzsuz tereyağı kullanıyorum aynı ölçülerde atıyorum erimiş kullanmamak lazım küçük küçük kesip kullanıyorum soğuk halde margarin sağlıklı değil zaten eskiden margarin mi varmış köylerde herkes tereyağı kullanıyordu

Margarin sağlıksız biz hiç kullanmıyoruz. .
Zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum ..
Mesela 2 kaşık margarin yerine 1 kaşık tereyağı koyuyorum. .

Tatlılarda tereyağını , margarine göre daha az koyuyorum çok hoş kıvamı oluyor yaptığım tatlıların. Tadıda lezizz hemde sağlıklıı :KK71:Sizin bu ölçek tarifiniz harika çok teşekkür ederim. :KK36:

Ben hiç margarin kullanmadım şimdiye kadar. Marketlerde satılıyor ama hiç dikkatimi çekmemişti. Yemekleri zeytinyağ ve tereyağ ile yaparım. Kızartmaları da ayçiçek yağı ile yapıyorum. Hiçbir eksiklik hissetmiyorum. Belki de çok sık hamur işi yapmadığım içindir. Ama inanın margarine hiç ihtiyaç yok....

Back
X