Benim anladığım senin sorunun daha çok "servis ağları" ile ilgili değil mi?
Ben kendi beyaz eşyalarımın hepsini Siemens aldım, "made in germany" olmasına dikkat ettim.
Sebebi ise Siemens ve Bosh marka ürünlerde (alman menşeili bir firma olduğu için) ürünlerin almanyada yapılmış veya en azından almanyada denetimden geçmiş olmasına dikkat edilmesi. Ama senin sorunun daha çok servis olarak seni yormayacak, bir sorunda aradığın zaman muhattap bulabileceğin ve hemen sana çözüm ulaştırabilecek bir marka...
Bunda en çok tavsiye edeceğim ürün Arçelik olacaktır. Türkiye'nin dört bir yanına çok iyi servis ağı kurmuş durumda. Etkin ve çözüm odaklı servis sunabiliyor. Fakat tabii ki bu imkanları sağladığı için fiyatları biraz daha yüksek tutuyor. Yine de, bir diğer tavsiye edeceğim nokta ise "şikayet siteleri"ne bir göz atman. Oradan da az çok servis konusunda iyi-kötü fikir edinebilirsin. Bunun haricinde ürün alacağın yer ile servis ağları konusunda detaylı bilgi edinebilirsin.
Neden bütün ürünleri farklı markalardan almak istiyorsun? Hepsini tek bir yerden alman daha avantajlı olmaz mı senin için?
Bir sorun çıktığında tek servis elemanı ile (1den fazla ürününde sorun olduğunda) çözüm bulabilirsin.
Aynı zamanda ürünleri tek bir yerden alman fiyat açısından da indirim sağlar diye düşünüyorum...
Tabii karar yine senin...
Şimdiden hayırlı olsun...