Maskesiz sağlk çalışanı benden kan aldı 🤦🏻‍♀️

merve

consume obey die
Pro Üye
13 Ocak 2020
46.305
En iyi cevaplar
2
178.902
598
33
Olay az önce Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşandı.

Hızlı hareket etmeye çalıştığımızdan o an bir şok haliyle aptallığıma geldi kadına bir şey diyemedim. :kızgın:

Tam kan verceğimiz odaya girdim fonda İbrahim Tatlıses çalıyor son ses. Kadın kan mı verecektiniz dedi. Evet dedik. Gitti eldiven taktı heldi. Maske yok. Önlük yok. Pembe pullu badisiyle 40-50 yaş aralığında sarı saçlı bir kadın.

Ordan çıkınca girişte ateş ölçen çalışana siz burda bunca ekipmanlasınız ama aşağıda maskesiz kan alıyorlar dedim. Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi. Tabi o sesler kulağıma sanki galaksiler ötesinden uğultuyla geldi. Bir kez daha şok oldum. Dedim bunlara anlatsam da anlamayacak.

Çıktım binadan. Şikayet etmeliyiz dedim. Neyse hasta hakları birimini bulduk. Olayı anlattık. Ordaki kadın yanındaki daha genç olana ara bakalım dedi. Tipini tarif ettik. Tamam arıyoruz şimdi dedi olay çözülmüşcesine. Ben de not filan almayacak mısınız dedim. Arıyoruz ya şimdi başhekimliğe de decek dedi.

Tatmin olmadım. Ne yapmalıydım? Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Hızlı hareket etmeye çalıştığımızdan o an bir şok haliyle aptallığıma geldi kadına bir şey diyemedim. :kızgın:

Tam kan verceğimiz odaya girdim fonda İbrahim Tatlıses çalıyor son ses. Kadın kan mı verecektiniz dedi. Evet dedik. Gitti eldiven taktı heldi. Maske yok. Önlük yok. Pembe pullu badisiyle 40-50 yaş aralığında sarı saçlı bir kadın.

Ordan çıkınca girişte ateş ölçen çalışana siz burda bunca ekipmanlasınız ama aşağıda maskesiz kan alıyorlar dedim. Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi. Tabi o sesler kulağama sanki galaksiler ötesinden uğultuyla geldi. Bir kez daha şok oldum. Dedim bunlara anlatsam da anlamayacak.

Çıktım binadan. Şikayet etmeliyiz dedim. Neyse hasta hakları birimini bulduk. Olayı anlattık. Ordaki kadın yanındaki daha genç olana ara bakalım dedi. Tipini tarif ettik. Tamam arıyoruz şimdi dedi olay çözülmüşcesine. Ben de not filan almayacak mısınız dedim. Arıyoruz ya şimdi başhekimliğe de decek dedi.

Hes uygulamasındaki ihbar kısmına ve sağlık bakanlığına bildirebilirsiniz.

Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi.
Mantıksız konuşmuş, gayet hastaları da riske atıyor.
Bende az önce kan verdim, maskeli eldivenli bir şekilde kan aldı, hatta kan almadan önce ve sonra eline dezenfektan sıktı. Şikayet etmelisin.

Ordan çıkınca girişte ateş ölçen çalışana siz burda bunca ekipmanlasınız ama aşağıda maskesiz kan alıyorlar dedim. Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi. Tabi o sesler kulağama sanki galaksiler ötesinden uğultuyla geldi. Bir kez daha şok oldum. Dedim bunlara anlatsam da anlamayacak.

yahu birde hastane çalışanı mı bunlar??? 'herkes kendinden mesulmuş, takmazsa o hasta olurmuş...'. çok bilmişe bak... Şirkette bize gelen uyarı maillerinde Covidli hasta maske takmıyorsa ben taksam bile bulaşma oranı %70!!! olarak gözüküyor. Kesinlikle her yere şikayet edin.

Kesinlikle bildirilmeli.
Bu durum hakkında bir bilgim yok ancak bir ara ıett şoförünün otobüse tıkış tıkış insan aldığı sırada malesef ki otobüseydim ve iner i mez beyaz masaya şikayet ettim. Uzun sürmeden ilgilendiler sonra baktım daha yolcu almıyor kapasitesi dışında:D
Bazen bazı insanlara hakkını vermek lazım.
Şikâyet edin hastane de hakkı neyse onu görsün.

Rahatlığına pes doğrusu kadının.
Biz açık havada bile maske takıyoruz ,kadın kapalı alanda kan alıyor maskesiz.
Kendinden mesul diyemezler ,ne münasebet. Sağlık bakanı bas bas bağırdı maskenize,mesafenize dikkat edin,bulaşır/bulaştırırsınız diye.
Sağlık bakanlığına şikayet edin bence.

Pek birşey yapamazsınız maalesef :( ben de sinir oluyorum maske takmayanlara ama henüz korkutucu bi cezası yok sanırım

Bashekimlige yazılı şikayette bulunun. Bunu ilgili üst mercilere de tasiyacaginizi dilekçenizde yazın. Dilekçede konuyla ilgili geri bildirim istediğiniz notunu düşün. PTT deki kargo görevlisini şikayet ettim, il müdürlüğüne. Oradan bile gerekli bildirim geldi ve yaptırım uygulandı.

Valla biz boşuna eve kapaniyoruz diye üzülüyorum.
Sağlık ocağına gittim gecen bebeğime aşı için aşı yapan çalışan maskesizdi.
Kilo boy kontrolü yapan aynen öyle.
Kimi zaman maskeli oluyorlar kimi zaman maskesiz.

Üniversite hastanesinde kilo ölçümü yapan çalışan ise maskeliydi. Ama maskeli yüzünü bebeğimin yanağına yaklaştırıp severcesine tuttu.
Düşündüm iyi niyetiyle sevgisi taştı içinden belki ama aslında ciddi dikkatsizlik :(

Ne diyeyim çok yorulduk toplumca.
Artık herkesi anlıyorum sanırım. :/

Topumuz Allah'a emanetiz..

değil maske takmak bizim burda hemşireler her hastada eldiven değiştiriyorlar. kaldı ki hastanelerde maske takmak zaten zorunlu. cimere şikayet edin. ben korona ile ilgili şikayet ettim dönüş de aldım işlemde yapıldı.

Valla biz boşuna eve kapaniyoruz diye üzülüyorum.
Sağlık ocağına gittim gecen bebeğime aşı için aşı yapan çalışan maskesizdi.
Kilo boy kontrolü yapan aynen öyle.
Kimi zaman maskeli oluyorlar kimi zaman maskesiz.

Üniversite hastanesinde kilo ölçümü yapan çalışan ise maskeliydi. Ama maskeli yüzünü bebeğimin yanağına yaklaştırıp severcesine tuttu.
Düşündüm iyi niyetiyle sevgisi taştı içinden belki ama aslında ciddi dikkatsizlik :KK43:

Ne diyeyim çok yorulduk toplumca.
Artık herkesi anlıyorum sanırım. :/

Topumuz Allah'a emanetiz..
Bizim aile hekimliği de kapıya bankı çekmiş,görevli var kapıda,kime ,niçin geldiniz vb sorular sorup,ona göre alıyorlar. Oğlumu aşıya götürdüm durum bu,randevulu gitmeseydim almayabilirlerdi,saati günü önceden kararlaştırdiğımız için sorun yaşamadım. İnsanlar dışarda bekliyordu,beni bekletmediler hemen aldı ebe ama kapıda 3 kişi bekliyordu. Içeri girdim,siperlik,maske,koruyucu giysi ne varsa giymiş bizim ebe,normalde önlük bile takmazdı,hemen hızlıca aşıyı halletti gönderdi.
Bir ortasi yok sanırım bunun.

Bunun gibi tipler yuzunden bitmedi bitmeyecek su virus...dikkat edenlerin ahi ustunde olsun hepsinin. Siz cimere yazin. Bunun icin isinden olmaz ama belki bi savunma verir. O bile yeter.

Back
X