Mastit olup iyileşen var mı?

seinfeld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
176
3
96
İstanbul
Arkadaşlar maalesef bir haftadır kendimi çok kırgın ve kötü hissediyordum.Şimdi de zaten çok hastayım.Göğsümde de beze ve kabarıklık var.Mastit olmuşum bunu anladım.Tecrübesi olanlara soruyorum nasıl iyileştiniz ve cerrahi müdahale yapılan var mı aranızda.Cevaplarınız cok önemli benim için.Açıkçası dr a gitmeye çekiniyorum genel cerrahlar genelde erkek oluyo.Lütfen yardımmm...:çok üzgünüm:

göğüste şişkinlik kızarıklık ve ağrı varsa mastittir.bol bol emzirirsen geçecektir mastitli göğsünü sürekli emzir çekinme.ayrıca ateşin varsa doktoruna danışsan ii olur ilaç tedavisi gerebilir.geçmiş olsun...

pamukprensler mastit oldun mu yoksa hemşire olduğun için mi biliyosun?bu şişlikler geçer mi çok moralim bozuk.antibiyotik tedavisine gerek yok mu?cevap için saol.

evet bende olmuştum galiba 3 günde yatmıştım .göğsümü sağarak boşalttım sürekli.sende bebeğin emiyora emdikten sonzrada o göğsünü boşalt bence yoksa o şişkinlik geçmiyo.ben doktora gitmedim.2-3günden fazla yüksek ateş sürüyorsa doktora gitmelisin bildiğim kadarıyla.bide benim daha sonra o göğsümse süt azaldı:(

ben 2 defa oldum ateş titreme çok fenaydım 1.sinde kayınvalidem yanımdaydı inanmadı telefonda eşime abartıyo bişeyi yok gibi dedidoktora gitti bi poşet hapla geince aly etti benimle sanki sütün var da bi de mastit olmuşun dedi hala inanmaz sütümün yettiğine
2. sinde annem yanımdaydı bu sefer çok fena olmuştum fena titriyordum doğum acile gittim hap verdiler hemen gittim medela mini elektrikli süt pompası aldım 10 dkda tüm göğsümü boşalttı göğsüm boşalınca ateş titreme geçtigöğsüm dolmaya b aşlayınca hemen sağdım ve ilaçla geçirdim annem çok üzüldü kadın nerdeyse ağülayacaktı ikisinde de kadın doğumcum antibiyotik tedavisi verdi ve bol bol emzirip sağmamı söyledi ve geçti sana tavsiyem emzir ve sağ o göğsünün sütü azalmazb korkma benim aynı göğsüm 2 defa oldu ve sütüm hiç azalmadı

hem mastit olmuştum hemde hemşire olarak biliyorum canım.şişliğin olduğu yer kızarmış ve ağrıyorsa bu mastittir. için rahat etsin diye sen yinede bi doktoruna görün anlattığın kadarıyla ateşin de var gibi ilaç kullanarak ve bol emzirerek iyileşirsin endişelenme.ama bol bol emzir özellikle o göğsünü....

mrb bende ateş halsizlik yorgunluk vardı gögüste serlik ( tek bi gögsümde) vardı 2 gün sürekli yattım bugün dr gittim kadın doğum antibiyotik verdi inş.geçer çok fena yapıyor hala ağrım var inş geçer

benim de olmuştu berbat bir ağrıydııı, eğilemiyordum yere doğru, şişmişti çok kötü, patlatıp boşalttılar içini sonrada antibiyotikle geçti allaha şükür

Ben de oldu, gece acile gittim ağrıdan duramadım da. Ertesi gün kadın doğuma gittim, antibiyotik iğneler, kremler, haplar verdi. Hiçbirini kullanmadım aynı zamanda emzirdiğim için. Göğüs pompası aldım. Göğsümü sağdım sürekli. Bir de dayanabildiğim kadar sıcak suya pamuk batırıp göğsümün kökünden ucuna doğru masaj yaptım, süt çıkarır gibi.Bu masajın faydasını çok gördüm.
Sütüm çok azalmıştı mastitli göğsümde. Moralim bozulduğu için diğer göğsümde de . Bebeğimi doyuramıyordum. Mama vermek zorunda kaldım. Mastitim iki günde geçti, Sütüm de yavaş yavaş toparladı üç haftaya anca eski haline döndü. Bu süreçte sıcak su masajına ve sık sık emzirmeye devam ettim...
Moralinizi bozmayın hiç geçiyor. Biraz katlanmak gerekiyor işte, annelik...

bu mastit denilen hastalıktan neler cektim neler....tam 25 gün agrı ateş şişkinlik.bugün geçece yarın geçecek en son dokunulmaz oldu.genel cerraha gittim ve korktuğum başıma geldi.gögsümü kesip bağırta bagırta içindeki apseyi boşalttılar ama bende bittim.sezeryan oldum bu ona bin bedel oldu benim için.ameliyat lunca hemen rahatlıyosun sorasındaagrı falan olmuyo pek ama o pansumanlarda insanı baya bi yoruyor.neyseki atlattık.bebişimden bana hatıra ikinci bir iz oldu vücudumda:62:

Agri hatta ates varsa mutlaka doktora gidilmeli. Mastit denilen iltihaplanma cok onemli, apseye cevirirse cerrahi mudahale yapiliyor. Ben mastiti yasadigimda bir gun titreme, ates, goguste asiri dolgunluk ve goguste kitle gibi sikayetlerim vardi. Forumda okudugum sicak/ ilik kompres, masaj, farkli sekide emzirme, memeyi bosaltma gibi yontemlerin hepsini denedim, 39.5 olan atesimi ancak minosetle ve dusla dusurebildim. Hic vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekli evde cozulecek bir sorun degil.

Back
X