matematik temelim yok, sınavlarda başarısız oluyorum

berraksu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
266
7
26
Bursa
ben meslek lisesi çıkışlıyım bu yüzden matematik temelim zayıf dershaneye gitmeme rağmen öss de başarılı olamadım aldığım düşük puanla açık öğretim işletme bölümüne kaydoldum ve 4 sene önce mezun oldum..

iki defa kpss ye girdim sonuç yine hüsran matematik yapamadığımdan dolayı yine düşük puanlar aldım 60 puanı geçemiyorum
şimdi bir kez daha denemek istiyorum 2014 deki kpss ye hazırlanmak istiyorum yine matematik büyük sorun olacak.. özel ders almadan veya kursa gitmeden kendim evde çalışarak matematiği öğrenebilir miyim sizce..

Son düzenleme:
Temelin yoksa kendi başına çalışamazsın.
Özel ders alman lazım.Kurslarda belli bi temel var sayılır ve o şekilde konular anlatılır.

Benimde belli bi seviyede temelim vardı çok iyi sayılmazdım 30 soruda 10 net çıkarıyordum ancak.Kuzenim matematik öğretmeni,3 ay beraberdik altından girdik üstünden çıktık.Son durumda 30 soruda 25 net çıkarıyordum.

Varsa çevrende bilen anlayan onlardan yardım al yoksa özel ders faydalı olacaktır.

tabii ki öğrenirsin inşallah
önce inşallah diye başlayalım
sonra kendine kolay anlatım yapan konu anlatımlı bir kitap alıyorsun
güvenderin kitapları basitten alıyor, tavsiye ederim
kitabın en başından sayılardan başlıyorsun tüm konulara çalışıp çözümlü soruları cevaplara bakmadan çözüyorsun, sonra diğer soruları çözüyorsun
önemli formül görürsen not alıp çalıştığın masanın karşısına yapıştır
yeni konular öğrendikçe eskileri unutmamak için her gün gün duvara yapıştırdığın o formüllere bak
sık sık deneme çöz
denemede yapamadığın konu olursa o konuya dönüp hızlı tekrar yap
Allah yardımcın olsun

konuyu yanlış yere açmışım sanırım nasıl taşınacak bilmiyorum

stillex; kendim çalışarak öğrenebilir miyim diye sordum çünkü bir mağazada çalışıyorum kursa gitmek veya özel ders almak için zamanım olmuyor

askitomsu; tavsiyelerin için teşekkürler söylediklerini uygulayacağım :)

bıktım artık garantisi olmayan işlerde çalışmayı o kadar çok istiyorum ki devlet memurluğuna girmeyi şu matematiği halledersem dünyalar benim olacak :)

Son düzenleme:
konuyu yanlış yere açmışım sanırım nasıl taşınacak bilmiyorum

stillex; kendim çalışarak öğrenebilir miyim diye sordum çünkü bir mağazada çalışıyorum kursa gitmek veya özel ders almak için zamanım olmuyor

askitomsu; tavsiyelerin için teşekkürler söylediklerini uygulayacağım :)

bıktım artık garantisi olmayan işlerde çalışmayı o kadar çok istiyorum ki devlet memurluğuna girmeyi şu matematiği halledersem dünyalar benim olacak :)

Kendi açımdan konuştum kurs değilde özel ders her zaman faydalı olurdu diye
Bilmiyorum herkesin kapasitesi farklıdır.Belki hemen kaparsın tek başına.Kursa da gitmişsin vardır bir şeyler.
Şimdiden başlarsan planlı bi şekilde temelden anlatan cd,kitap vs faydalı olabilir.

Kendi açımdan konuştum kurs değilde özel ders her zaman faydalı olurdu diye
Bilmiyorum herkesin kapasitesi farklıdır.Belki hemen kaparsın tek başına.Kursa da gitmişsin vardır bir şeyler.
Şimdiden başlarsan planlı bi şekilde temelden anlatan cd,kitap vs faydalı olabilir.

2014 e daha çok var şimdiden kendim en baştan yavaş yavaş başlayayım diyorum

olmadı kursa seneye giderim

Bence temelin yoksa matematik için dershaneye gitmen bir işe yaramaz zaten. Senin yavaş yavaş öğrenmen üzerinde durarak pekiştirmen gereken basit kuralları onlar zaten bilmiş olman gerekiğini düşünüp hızlıca geçer çoğunlukla. Ben kendi kendine yapabileceğini düşünüyorum.

Öss ile Kpps konuları arasında çok fark var mıdır, zorluk dereceleri arasında çok fark var mıdırı bilmiyorum ama YGS-lys için simerik öğrenim teknikli kitaplar var. Testi ünitenin içine yerleştiriyor gibi birşey. Biraz bilgi veriyor bilgiden sonra o bilgiyi kullanabileceğin çözümlü sorular veriyor ardından da senin çözmen için o bilgiyle ilgili sorular veriyor. Ünitenin sonunda da normal karışık testler oluyor. Bu tarz kitaplarla çalışarak yapabileceğini düşünüyorum.

Buarada özel derste aldım lisedeyken bana aşırı bir faydası olmadı. Çünkü sadece kadını dinliyordum kendim oturup çalışmıyordum ve benim anlama tarzım dinleyerek anlama değil, kendi-kendime alışarak gördüğüm bir metni okuyarak anlayabiliyorum ancak. Eğer sende dinleyerek anlama yerine görerek anlama konusunda iyiysen, kendi kendine çalışarak daha başarılı olabilirsin.

Son düzenleme:
2014 e daha çok var şimdiden kendim en baştan yavaş yavaş başlayayım diyorum

olmadı kursa seneye giderim

Tabi ki,önce kendin başlayıp sonra gidişata göre karar verirsin kurs için.
İnş başarılı olursun.Kpss çok emek istiyor iyi bilirim :31:

ben meslek lisesi çıkışlıyım bu yüzden matematik temelim zayıf dershaneye gitmeme rağmen öss de başarılı olamadım aldığım düşük puanla açık öğretim işletme bölümüne kaydoldum ve 4 sene önce mezun oldum..

iki defa kpss ye girdim sonuç yine hüsran matematik yapamadığımdan dolayı yine düşük puanlar aldım 60 puanı geçemiyorum
şimdi bir kez daha denemek istiyorum 2014 deki kpss ye hazırlanmak istiyorum yine matematik büyük sorun olacak.. özel ders almadan veya kursa gitmeden kendim evde çalışarak matematiği öğrenebilir miyim sizce..

bunca senedir okuduğumdan anladığım matematikte tek çare bol boooooooooooool tekrar
başka hiç bir yolu yok
soru çözümlü kitaplar alacaksın çözümler üzerinden gideceksin
anlamadığın soruları soracağın bir matematik öğretmeni bulursan daha iyi olur
kpss değil lise kitapları al onlar daha basit anlatıyor
karekök matematik sıfır,final matematik ilk adım tavsiye ettiklerim
uzman kariyerden de öğreten matematik alabilirsin

Son düzenleme:
özel ders alırsan anlattığını anlamadığın hocayla sakın devam etme
anlatan kişi o kadar önemli ki
dereceyle mezun bir matematik öğretmeninin anlattıkları çince gibi gelirken ,bilgidayar öğretmeni bir arkadaşın gösterdiği kısa yollar bana 15 soru yaptırdı.öyle güzel anlatıyordu ki masal gibi dinliyordum yıllardır anlamadığım sorular 5dkda kafama girdi valla

ben de ygslys ye hazırlanıyorum..Siz kpss demişsiniz fakat bildiğim kadarıyla da kpss de temel matematik soruluyor. Benim matematiğim geçen yıllarda iyidi ama sonrada bir koptum toparlayamadım çok kötüleşti, bu sene evde çalışmaya başladım arada dersaneden de yardım alıyorum ve bayağı düzelttim, çok mükemmel olmasa da bana yetecek düzeye geldi, temel matematiği evde sağlam bir çalışmayla düzeltebileceğinizi düşünüyorum :)

Son düzenleme:
dogan ulu diye bir ögretmen var nette arattirirsan

kendi sitesi cikiyor daha önce konulari videolu anlatiyordu simdi bikac videosu var

sanirm artik cd seklinde satiyormus siparisle,orada okudugum kadariyla cogu kisinin netleri artmis

bende calismisitm ondan baya faydasi oldu

bunca senedir okuduğumdan anladığım matematikte tek çare bol boooooooooooool tekrar
başka hiç bir yolu yok
soru çözümlü kitaplar alacaksın çözümler üzerinden gideceksin
anlamadığın soruları soracağın bir matematik öğretmeni bulursan daha iyi olur
kpss değil lise kitapları al onlar daha basit anlatıyor
karekök matematik sıfır,final matematik ilk adım tavsiye ettiklerim
uzman kariyerden de öğreten matematik alabilirsin

tanıdığım bir tane matematik öğretmeni var o da sizin gibi lise kitaplarından başlamamı önermişti

cd'li matematik setleri de aklıma yattı doğan ulu adlı öğretmeni de bir araştırayım internetten

Yediiklim- Keyifli Matematik çok iyi temeli zayıf olanlara göre anlatılmış ben çok beğendim ondan çalıştım
Nette aratırsan çok iyi mat hocalarının videolarınıda bulabilirsin
Körfez videoya üye ol ücretsiz
Güzel anlatıyor
Birde videolusoru.com mustafa kapuzun sitesi
her soru içinde video var çözemediğini açıp izliyorsun

Back
X