mayıs 2013 anneleri, bebe yağı kullanıyor musunuz? beni kuruttu...

Zisan aze

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2006
38
3
286
Her yazılanı her söyleneni dinleyen şaşkın anneler:))) ilk bebeğimiz olduğundan işimiz zor. Kremlerden başlayalım mı... neler kullanıyorsunuz, memnun musunuz....
Çatlaklaklara ve gerilmeye karşı bebe yağının içine kaysı yağı koyup sabah akşam kullandım. 22. haftadayım, şimdilik çatlak yok... ama vücudum pul pul oldu. Bugün aktara uğrayıp sordum; neden kurudu cildim diye. kayısı yağını yüzüme kullanmalıymışım. Bebe değilde kayısı yağından olmuş.

Pullanmaya ve aşırı kurumaya şimdilik excipial Lipo aldım, içine de daha kolay sürülsün diye badem yağı aldım. (10+5 lira. Dr'a bile yazdırabilirsiniz excipial Lipo'yu.)
Gelişmeleri paylaşacağıma emin olabilirsiniz...

ilk hamileliğimde kakao yağı kullanmıştım hamilelik boyunca çatlak yoktu tabi
asıl iş doğumdan sonra oluyo çok az çatlağım oldu bu bünyeylede alakalı sanırım
kremlere bi sürü para döken kuzenimin karnı harita gibiydi

şimdide bebe yağı sürüyorum nemli tutuyorum sadece kakao yağının kokusu sanki bana iyi gelmeyecek gibi hissediyorum
şimdilik 3-4 çatlağım var oğlumun izleri sonrasında neolur görücez

bende kozmetiklere hiç bulaşmadım ama dediğim gibi bebeyağı ve kayısı yağı birlikte, günde ki kez olduğundan da olabilir, pul pul dökülüyorum. Kakao yağında haklısın, ağır bir kokusu var, ferah bir koku isterim bende. Ve evet yine haklısın, bencede yapıyla alakalı çatlaklık.
Bu arada karnının yanlarında ve göğsünün cildinde kalınlaşma var mı? hadi karındakini anlarımda, göğüste de de oluyor mu.... sen deneyimlisin... oğlun biliyor mu kardeş geleceğini:))

karında var tabi ama göğüs kısmında yok kalınlaşma
sadece büyüme var bol bol :)
oğluşum biliyor kardeşi olacağını yapacaklarını sıralıyo karnımı seviyo hareketlerine dikkat ediyo
çok başka bi duygu onunla birlikte beklemek

bu arada sen hastane işini ne yaptın bi daha denk gelmedik

:)) Almadım randevu. en son 22 aralık'ta gitmiştim. Eşim ve yakınlarım değiştirme diyor doktorunu... oğlunun sevinmesi çok güzel ama sn yinede tam kanma sevinmesine... mutlaka kıskançlıkları olur. farkededip önlemini almaya çalışırsan o da gizli gizli yaşamaz:)) yinede oh ne güzel deneyimlisin....

yapı olarak kıskanç bi çocuk deil ama eve dahil olan bebeğe karşı durum değişirmi bilemiyorum
ama korkularım yok şimdiden düşünmüyorum o tarafları
biran önce gelsede bize dahil olsa diye sabırsızlanıyorum

tecrübe güzel bişey hakkatende rahatım herşeyden en önemlisi
bide ismine karar verseydik

Oğluna güvenmen ne güzel. peki şimdide mi oğlun olacak.
İsim konusu çok önemli. benim bulduklarımı çok feminen buluyorlar:))

evet Allahın izniyle bi oğluşum daha olacak
abimiz babamız ve dayımız kuzey ismine yoğunlaşıyolar bende yaaş yavaş alıştım gibi
aklımda kerem vardı benimde
tuna kerem
tuna kuzey
cem kuzey gidip geliyorum :)

nedir senin düşündüklerin

bnde bebe yagı kullandımm ama göbegimden bi karıs asagısı catladıı bi kaşınma hisssettim kaşıdıktan sonra baktım catlamısım 23 haftada basladımm sanırım hep catlıcamm benn ilk bebegim :) şimdi bebe yagı ve zeytin yagı sürüyorum bolca zeytin yagı cok iyi geliyormus oyle duydum cay bardagına koydum sürünüyorum günde bir defa sürmeye özen gösteriyorm bakalım simdilik catlama durdu sadece göbüsümün altı catladıı :)))

Ben elime ne geçerse sürüyorum doktorum vücut kuru kalınca çatlar demişti toprak bile kuruyunca çatlıyor çok su içiyorum bebek yağı sürüyorum, vazelin sürüyorum bide avent in bi kremini aldım onu kullanıyorum şimdilik hiç çatlak yok ama hiç çatlağı olmayan arkadaşlarım hep son ayında çatlamış

ilk hamileliğimde hiççatlamadım..
Banyo sonrası bebe yağı.. aralarda liearac krem kullandım... bunda da aynısını yapıyorum..

Çatlak kreminin karnımızın 7 katına da nüfuz etmesi gerekiyor bu sebeple doktorum bebe yağının, kayısı yağının vs. etki etmediğini söyledi. Karnım için lierac, bacaklarım ve popom için palmers kullanıyorum.

Excipial lipo nun prospektusunde hamileler için c kategorisinde yazıyor
Dr nnuz mu önerdi onu kullanmayı acaba ????

Excipial lipo nun prospektusunde hamileler için c kategorisinde yazıyor
Dr nnuz mu önerdi onu kullanmayı acaba ????

Hayır dr.'um önermedi ama sordum çok doğru yapmışsın...içine badem ya da kakao yağı karıştır dedi... şu an 29.haftadayım. Şimdilik bir çatlak yok. Sürdüklerimden mi..yapımdan mı bilemedim. Ki hiç su içmiyorum. Excipical'de teredüt edersen, sebamedin sütünü al, ona bebeyağı karıştır:))

Arkadaşlar,
Ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez aktara koştum...
Kozmetiklerin etkili olacağına inanmıyorum, kullanan bir arkadaşım da herkesin önerdiğinin aksine
badem yağından uzak dur dedi, tüylenme yapıyormuş...
Ben kakao, fındık, susam, buğday ve çilek yağlarından bir karışım yaptım...
Her gün hatta bazen günde iki kez sürdüm sürekli bol bol...
Gerçi çok kilo da almadım ben 33. haftam bitmek üzere ve daha 9 kilo aldım, şimdilik hiçbir hasar yok :)
Çok zayıf olmayan annelerde göbek bölgesindeki o ufak yağlar bir nevi stoper görevi görüyor bunu belirtmemde de
özellikle fayda var diye düşünüyorum :) Çok zayıfken hamile kalıp da birden 15-20 kilo alan hanımlar daha çok çatlıyorlar...
Bol bol kakao yağı sürün arkadaşlar :)
Günde en az 3 litre su için bu her şeyden önemli...
Ve sakın ben hamileyim deyip yatmayın, ne kadar hareketli olursanız kan dolaşımınız o kadar artar, ve deformasyonunuz azalır...
Bir de tuz tüketimini minimuma indirgeyin...
Benden öneriler bu şekilde Sevgili Anne Adayları :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…