Mutfak Püf Noktaları mayonez ağzı açıldıktan sonra ne kadar zamanda tüketilmeli?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
mayonez ağzı açıldıktan sonra ne kadar zamanda tüketilmeli?

evde eski bi mayonez vardı. ben yeni aldım. eskisini atmak için tezgaha koymuştum. eşim geri dolaba koymu. şimdi hangisi yeni bilmiorum. tadından da anlamadım. mayonez en fazla ne kadar durabilir dolapta.

birde turşu bozulur mu ya. hazır aldığım salatalık turşusu vardı. bitiremedim. 2 yada 3 ay olmuştur. tadından anlamadım yine. bozulur mu turşu?

mayonezlerinde tarih yazmıyor mu canım?
turşunun ise tadında değişim yoksa bozulduğunu sanmıyorum.

son kullanma tarihi var. ona baya var 2013 de. ama bazı ürünler ağzı açıldıktan sonra belli bi zamanda tüketilmeli ya. onu merak ediyorum. bi kere şüpheye düşüncede rahat yiyemiyorum ya :(

Mayonez son kullanma tarihine kadar buzdolabında dayanır.Sanırım 1 yılüretim tarihinden itibaren.
Turşu biraz sakat iş;ağzı açık kalırsa,içine yabancı bişey değer ya da girerse küflenebiliyor ama gözle görülür zaten.
Görüntüde bişey yoksa 2-3 aylık turşu afiyetle yenir.

Mayonez son kullanma tarihine kadar buzdolabında dayanır.Sanırım 1 yılüretim tarihinden itibaren.
Turşu biraz sakat iş;ağzı açık kalırsa,içine yabancı bişey değer ya da girerse küflenebiliyor ama gözle görülür zaten.
Görüntüde bişey yoksa 2-3 aylık turşu afiyetle yenir.

son kullanma tarihine kadar dolaptaysa yiyebilirm o halde mayanozi.

turşu ağzı kapalıydı. tadı da ev turşusu değil sonuçta , çok lezzetli değil ama kötü bi tadı da yoktu. içime şüphe düşüo işte. mayanozin tadı bi ekşiydi sanki. kalitesi mayonez ondan mı acaba. bi tanesini a101 den almıştım. öbürünü hatırlamıorum ama o da bimden olabilir :1::1::1:

Son kullanma tarihine kadar,buzdolabında saklandıysa yenebilir.
Mayonez ekşir zaten,bozulduğunu belli eder.

geçen bi yerde maonezin küçük şişelerde alınması ve çabucak tüketilmesi gerektiğini okudum en çok bakteri üreten şeylerdenmiş aartık küçük şişede alıp kısa sürede kullanıyorum kullanamadıysam atıyorum

s.k.t. yazar uzerinde bende ona bakiyorum. gecmisse atiyorum acik veya kapali farketmez :9:

Back
X