Meclis'te çok sert Kürdistan tartışması

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
TBMM Genel Kurulu'nda HDP'li İmam Taşçıer'in Kürtçe konuşma yapması tartışma yarattı. HDP'li Taşçıer'in sözlerini savunan Baluken ile MHP'li Oktay Vural arasında sert tartışmalar yaşandı
Sitene Ekle
meclis-te-cok-sert-kurdistan-tartismasi-6384342.Jpeg

TBMM Genel Kurulu'nda "Kürdistan" tartışması yaşandı. HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Meclis'te Kürtçe konuşma yapınca hem Ak Parti hem de MHP'den tepki geldi. En sert tartışma ise HDP'li İdris Baluken ve MHP'li Oktay Vural arasında yaşandı.

İnsan Hakları Günü dolayısıyla yerinden söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, konuşmasını Kürtçe yaptı. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP'li Taşçıer'i uyardı ve konuşmasını resmi dile göre yapması gerektiğini söyledi.

MHP'DEN Kürdistan ÇIKIŞI

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, son günlerde Meclis kürsüsünde bazı konuşmacıların "Kürdistan" ve "Kürt illeri" gibi ifadeleri sıklıkla ve ısrarla dile getirdiklerini belirterek, "Bu yöntemde genel anlamda bir alıştırma ve duyarsızlaştırma amacını gözlüyorum. Türkiye'nin belli bir bölgesine veya şehirlerine ilişkin bu tanımlamaları MHP olarak şiddetle reddediyoruz" dedi.

HDP'Lİ VEKİL BU SÖZLERLE SAVUNDU

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde grup toplantısında söylediği, "Osmanlı'ya gittikleri zaman Doğu,Güneydoğu'nun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler" sözlerini telefonundan dinletti.

Baluken, "Eğer 'Kürdistan" kelimesinden dolayı bölücülük yapıldığını düşünüyorsanız,Anayasa'nın çiğnendiğini düşünüyorsanız, o zaman üç grup birleşirsiniz, Cumhurbaşkanı hakkında herhalde vatana ihanetle ilgili Meclis'te bir Gündem işletirsiniz" diye konuştu.

MHP VE HDP ARASINDA TARTIŞMA

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın konuşmasına HDP Grup Başkanvekili Baluken, "Sayın Başkan, Oktay Bey'e hangi gerekçeyle söz verdiniz? Grup Başkan Vekili de değil" itirazıyla, ikili arasında tartışma yaşandı.

Vural, "Grup Başkanvekili olduğumu bilmeyenin bu konuşmayı yapmış olmasının ayıbı kendisine aittir. Bir grubun söz hakkı varken başka bir grubun bu konuda dil uzatması haddine değildir. Önce haddinizi bileceksiniz" dedi. Baluken, bu sözlere "Siz haddinizi bileceksiniz" karşılığını verirken, Vural, "Haddinizi bileceksiniz, burada hangi sıfatla, benim sıfatımı tayin edecek de siz değilsiniz" diye konuştu
http://www.milliyet.com.tr/meclis-te-cok-sert-kurdistan/siyaset/detay/2161982/default.htm

Son düzenleme:

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde grup toplantısında söylediği, "Osmanlı'ya gittikleri zaman Doğu,Güneydoğu'nun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. DoğuKaradeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler" sözlerini telefonundan dinletti.

Baluken, "Eğer 'Kürdistan" kelimesinden dolayı bölücülük yapıldığını düşünüyorsanız,Anayasa'nın çiğnendiğini düşünüyorsanız, o zaman üç grup birleşirsiniz, Cumhurbaşkanı hakkında herhalde vatana ihanetle ilgili Meclis'te birGündem işletirsiniz" diye konuştu.

hdp yi sevmem, desteklemem ancak adam doğru söylemiş.hdp ye tepki göstermek kolay buyursunlar aynı tepkiyi cumhurbaşkanına göstersinler.onlara bu cesareti veren bizzat kendisidir çünkü.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde grup toplantısında söylediği, "Osmanlı'ya gittikleri zaman Doğu,Güneydoğu'nun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. DoğuKaradeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler" sözlerini telefonundan dinletti.

hdp yi sevmem, desteklemem ancak adam doğru söylemiş.hdp ye tepki göstermek kolay buyursunlar aynı tepkiyi cumhurbaşkanına göstersinler.onlara bu cesareti veren bizzat kendisidir çünkü.
Bak bu da doğru.

MHPliye de ne oluyorsa.1 kasımdan önce terör konusunda meslis araştırma komisyonunun kurulmasına AKP ile birlik olup red oyu verip şimdi de utanmadan tepki mi gösteriyorlar.

Kaba kaçacak ama ; Yemezler

Baluken, "Eğer 'Kürdistan" kelimesinden dolayı bölücülük yapıldığını düşünüyorsanız,Anayasa'nın çiğnendiğini düşünüyorsanız, o zaman üç grup birleşirsiniz, Cumhurbaşkanı hakkında herhalde vatana ihanetle ilgili Meclis'te birGündem işletirsiniz" diye konuştu.

Erdoğan'in söylediğin de bir yanlış yok ki .. Osmanlı zamanında o bölgeye kürdistan deniyormuş trabzon tarafına ise lazistan .. Sadece su konuda katılıyorum size Erdoğan haksızlığa uğrayan kürtlere hakkini vermek istedi ama bu hareketleri ile pkk cesaret bulup azıttı eskiden kimse pkk yada apoyu savunamazken simdi rahatlıkla savunuyor ..

MHPliye de ne oluyorsa.1 kasımdan önce terör konusunda meslis araştırma komisyonunun kurulmasına AKP ile birlik olup red oyu verip şimdi de utanmadan tepki mi gösteriyorlar.

Kaba kaçacak ama ; Yemezler
Mhp lideri ülkücü kimliği taşımıyor diye bütün Mhp lileri yaftalayamazsiniz.. Her kesimin içinde hain vardır..

Erdoğan'in söylediğin de bir yanlış yok ki .. Osmanlı zamanında o bölgeye kürdistan deniyormuş trabzon tarafına ise lazistan .. Sadece su konuda katılıyorum size Erdoğan haksızlığa uğrayan kürtlere hakkini vermek istedi ama bu hareketleri ile pkk cesaret bulup azıttı eskiden kimse pkk yada apoyu savunamazken simdi rahatlıkla savunuyor ..
Nerede geçiyor böyle bir bilgi? Hayatım boyunca böyle bir bilgiyi hiçbir kitapta okumadım.

Mhp lideri ülkücü kimliği taşımıyor diye bütün Mhp lileri yaftalayamazsiniz.. Her kesimin içinde hain vardır..
hain dediğiniz yıllardır başkanlık yapıyorsa partinin geneli böyle demektir.
sanki ben seçiyorum başkanı .
yine partililer seçiyor
laf mı bu da.
hem terör araştırma komisyonuna hayor denirken elma armut mu topluyorlardı.
ayaklansaydılar .
şehit edebiyatı yapmayı biliyorlar.
şehitlere kelle diyenlerle birlik oldular
savunmanızın geçerli bir tarafı yok

Alla alla burası AB komitesi mi?
O zaman herkese birer kulaklık dağıtalım herkes istediği dilde konuşsun, her dilden bir mütercim tercüman çalışsın mecliste konuşmaları çevirmek için.
Sen Türkçe bilip de Kürtçe konuşmak için ısrar neden edersin ki herkesin Türkçe bildiği bir ortamda???? Hem de mecliste???

Alla alla burası AB komitesi mi?
O zaman herkese birer kulaklık dağıtalım herkes istediği dilde konuşsun, her dilden bir mütercim tercüman çalışsın mecliste konuşmaları çevirmek için.
Sen Türkçe bilip de Kürtçe konuşmak için ısrar neden edersin ki herkesin Türkçe bildiği bir ortamda???? Hem de mecliste???
herkes bir şekilde reklamını yapıyor işte

hain dediğiniz yıllardır başkanlık yapıyorsa partinin geneli böyle demektir.
sanki ben seçiyorum başkanı .
yine partililer seçiyor
laf mı bu da.
hem terör araştırma komisyonuna hayor denirken elma armut mu topluyorlardı.
ayaklansaydılar .
şehit edebiyatı yapmayı biliyorlar.
şehitlere kelle diyenlerle birlik oldular
savunmanızın geçerli bir tarafı yok
Bahçeli ye karşı gelip partiden çıkanları da dönek hain diyorsunuz sizin söylemleriniz çokta tin yani aslında .. Türkeş yıllardır uğraş verdi olmayınca çıktı partiden onun derdi dava idi makam değil ama sizin gibiler anlamayıp yaftaladınız adamı ..

Demekki yeteri kadar okumuyorsunuz .. İnternetten de araştırabilirsiniz bilgiyi ..

İnternette doğruluğundan emin olmadığım hiç bir bilgiyi dikkate almıyorum.

Yeteri kadar okumuyorsam bana okuduğunuz kitapların kaynaklarını söyler misiniz siz daha çok okuyor ve biliyorsanız madem?

Bahçeli ye karşı gelip partiden çıkanları da dönek hain diyorsunuz sizin söylemleriniz çokta tin yani aslında .. Türkeş yıllardır uğraş verdi olmayınca çıktı partiden onun derdi dava idi makam değil ama sizin gibiler anlamayıp yaftaladınız adamı ..
döneklik sizin ruhunuzda var.
yok birbirinizden farkınız desem kızmamanız lazım
sizin bile ne düşündüğünüz belli değil
ülkücü müsünüz AKPli mi belli değil

Son düzenleme:
Back
X