Meme reddi ( süt kaşığı yüzünden)

secretlife

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2014
457
494
303
Arkadaşlar merhaba
-15 günlük bebeğim var bir hafta emzirmeye çalıştım ama yetmediği için sarılık olmuş sütüm var ama bebek yeterince ememiyormuş bitiremiyor memeyi hemşireler ilave süt veriyoruz dediği için sağıp süt kaşığıyla vermeye çalıştım biberona alışmasın diye biberonla vermedim ama maalesef süt kaşığına alıştı şimdi asla benden inmiyor süt kaşığını bekliyor ne gündüz ne gece hiçbir şekilde emmek istemiyor ittiriyor.
-bir de memeucu büyük olduğu için ağzına alamıyor ve aşırı bir kayganlık var hemşire krem sürme dedi ama krem sürmüyorum zaten kaydığı için de tutamıyor bebek .
- hem süt kaşığından vazgeçirip hem de kayma sorunu gidermek için ne yapabilirim meme reddi oluştu resmen çok üzgünüm diğer çocuğum da 2,5 ay anca emmişti biberondan dolayı

meme reddi hiç yaşamadım ama burdan okuduğum kadarıyla bebek emerken yukarıdan şırıngayla süt akıtıp memeyi tutturmayı tavsiye eden anneler okumuştum,o da keşif etmiş sütün memeden az geldiğini zeki minnak,emzirirken meme tutma pozisyonlarına baktınız mı hiç,ilk etapta da bebek sütü meme ucuna getirene kadar biraz güç sarfediyor ön hazırlık olarak pompanız yoksa elle masaj yaparak süt kanallarınızı uyarın,sütünüz çoksa bazen bebek memeye temas ettiği gibi süt hücum edebiliyor meme sertleşiyor,kayganlıktan ifade etmek istediğiniz şey bebeğin memeyi kavrayamaması sanırım,kaygan meme hiç duymamıştım

Ucu kaygan ağzına aldığı gibi ağzından kayıp geri çıkıyor yağlanmış gibi , emmek hiç istemiyor ki ağzına bile almıyor kaşığı istiyor hemen biberon alışmasın derken süt kaşığına alıştı farklı şekillerde tutmayı deniyorum ama ısrarla koluyla itiyo memeyi

emzirme öncesi yıkayın iyice kurulayın,bebek emzirme tutuş pozisyonu memeyi destekleme gibi önerilere bir göz atın,sonrasında o şırınga yöntemini de deneyin süt göğsünüzün ucundan aksın ordan geldiğini düşünsün,emzirme öncesi göğsünüzü yumuşatın biraz,az önce dediğim gibi süt birikirde sertleşirse tutmak da zorlanır,kolaya alışmış bebek için zor bir durum,eliyle itme olayı gülümsetti beni maşallah uyanık minnak sağlıkla büyüsün inşallah,stres yapmayın uğraşmalı bir durum biliyorum ama düzelir inşallah,

Lansinoh marka biberon alın meme ucuna en çok benzeyen marka odur bence biberon ucundan biraz süt damlatın ağzına tutacaktır bence onu kabul edince memeyi de kabul eder diye düşünüyorum benzediği için aynı şeyi meme ile de yapabilirsiniz ağzı açıkken yaklaştırır biraz süt sıkarsanız ağzına belki memeyi bile ister kabul eder ayrıca acıkınca hemen süt kaşığı ile vermeyin bırakın biraz acıksın acıkınca yazdıklarımı deneyin kabul eder bence benim göğüslerim biraz büyük olduğu için ağzından kaçırıyordu benimki de ben emdiği sürece elimde tutup destekledim onu da deneyebilirsiniz

Dil veya dudak bağına baktirdiniz . Bir kbb doktoruna baktırın. Bebeğiniz memeyi kavrayıp vakumlayamiyor anladigim kadarıyla. Doğru emzirme tekniklerini bol bol video ile uygulamali adımlarını takip edin. Meme ucunu bebeğinizin dudağı ile burnu arasina deydirin içgüdüsel olarak ağzını açacaktır en büyük açtığı anı yakalayın bu bir kaç denemede de olur bir kaç hafta deneyerekde oluyor. Benim bebeğim 2. Ayda doğru kavradı sadece ucunu emiyordu bu yüzdende meme ucu acısı ve yarası çektim . Ama hiç vazgeçmedim bebeğim sadece ucunu alınca alttan üstten ittirdum ağzına mümkün olduğunca siyah bölgeyi almalı ,bebeğinizin dudakları dışa dönük olmalı değilse siz döndürün dışa ve siyah bölgeyi ittirin ağzına. Doğru emmeyi öğrenip çenesi kuvvetlenip ve sutumde arttı karnında doydu . Bebekde annede alisincaya dek biraz zorlaniliyor fakat 15 günlük bebeğe biberonda versen hemen red oluşmaz genelde 40 günden sonra red başlıyor şuanda hala yenidunya o. Ben de iki bebeğimi biberon reddinden emziremedim fakat 3. De emzirmeyi tecrübe edinebildim. Endiselenme emer ten tene temas yapın sütünüzü çıkarın bebeğinizin de üstünü cikarin hep memenizi kokusunu alsın . Ayrıca sağlık ocağı hemşirelerin den yardım isteyebilirsin emzirme hakkında pozisyonunun doğruluğu konusunda .

Dil veya dudak bağına baktirdiniz . Bir kbb doktoruna baktırın. Bebeğiniz memeyi kavrayıp vakumlayamiyor anladigim kadarıyla. Doğru emzirme tekniklerini bol bol video ile uygulamali adımlarını takip edin. Meme ucunu bebeğinizin dudağı ile burnu arasina deydirin içgüdüsel olarak ağzını açacaktır en büyük açtığı anı yakalayın bu bir kaç denemede de olur bir kaç hafta deneyerekde oluyor. Benim bebeğim 2. Ayda doğru kavradı sadece ucunu emiyordu bu yüzdende meme ucu acısı ve yarası çektim . Ama hiç vazgeçmedim bebeğim sadece ucunu alınca alttan üstten ittirdum ağzına mümkün olduğunca siyah bölgeyi almalı ,bebeğinizin dudakları dışa dönük olmalı değilse siz döndürün dışa ve siyah bölgeyi ittirin ağzına. Doğru emmeyi öğrenip çenesi kuvvetlenince sutumde arttı karnıda doydu . Bebekde annede alisincaya dek bu emzirme işine biraz zorlaniliyor fakat 15 günlükKen red olmaz genelde 40 günden sonra red başlıyor. şuanda hala yenidunya o. Ben de iki bebeğimi biberon reddinden emziremedim fakat 3. De kaşık buberon kullandım ve emzirmeyi tecrübe edinebildim. Endiselenme emer ten tene temas yapın ustünüzü çıkarın bebeğinizin de üstünü cikarin hep memenizi kokusunu alsın . Ayrıca sağlık ocağı hemşirelerin den yardım isteyebilirsin emzirme hakkında pozisyonunun doğruluğu konusunda .

Bir emzirme danışmanından destek alsanız geç olmadan daha iyi olmaz mı? Meme red konusunda herkesin farklı tecrübesi var ama herkesi bebeği de farklı.

Eline bez alıp emzirme çalışmalarında sürekli kurulamayı denesene meme ucunu. Hem kuru süt daha yapışkan hale getirir. Bebeğin ağzını da sil ıslak oluyosa çok titizlenme aynı bezle sil güreşir gibi zor oluyor çünkü bi elle bebeği tutarken öbür elle bişeyler yapmaya çalışmak. Tam hatırlamıyorum ama ben de o ilk tutamadığı dönemlerde mememi ağzına yapışsın kaymasın diye sildiğimi falan hatırlıyorum. Zaten süt çok falan geliyor o emme düzene girene kadar akıyor ediyor ortalık batıyor kaygan oluyor. Bi de memeden memeye değişir heralde sende işe yarar mı bilmiyorum fakat meme derin benimki gibi çok esnekse (sarkık olduğu için öyle heralde ) kenarından makas alır gibi çekiştirerek biraz daha ergonomik hale getirmeyi deneyebilirsin ben 5,5 aydır bu şekilde emziriyorum. İlk 10 gün benimki de tutamadı meme ucum küçük olduğundan silikon meme ucuyla tutturmuştum 11. gün normal memeyi tuttu deneye yanıla çok zor bulmuştum.

Bi de bana şu şekilde tutmayı tavsiye etmişti bazı büyüklerim ama bende işe yaramamıştı denemedinse bunu da deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…