Doğuma Hazırlık Meme sorunuu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Frover

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
225
98
18
27
15 günlük bir bebeğim var Mememi emiyor 1 saat mememde kalıyor uyuyor yatağına koydum gibi ağlıyor. Elini kollarını emiyor aranıyor sanki hiç emzirmemişim. mama veriyorum bir ölçek onu içtikten sonra uyuyor napıcamı şaşırdım sütüm mü yeterli gelmiyor

15 günlük bir bebeğim var Mememi emiyor 1 saat mememde kalıyor uyuyor yatağına koydum gibi ağlıyor. Elini kollarını emiyor aranıyor sanki hiç emzirmemişim. mama veriyorum bir ölçek onu içtikten sonra uyuyor napıcamı şaşırdım sütüm mü yeterli gelmiyor
Kilo alımı nasıl? İlk zamanlar biz de sürekli memedeydik. Dünya onlar için çok yeni. Emerken ya da kucağımızda rahatlıyorlar. Günde sadece anne sütü ile en az 30 gram alıyorsa süt yetiyordur, duygusal emiyordur 🤭 yatağa koyunca uyanmayı brn 5 aydır çözemedim 😅

Kilo alımı nasıl? İlk zamanlar biz de sürekli memedeydik. Dünya onlar için çok yeni. Emerken ya da kucağımızda rahatlıyorlar. Günde sadece anne sütü ile en az 30 gram alıyorsa süt yetiyordur, duygusal emiyordur 🤭 yatağa koyunca uyanmayı brn 5 aydır çözemedim 😅
Peki yine meme arıyor mu

Peki yine meme arıyor mu
Su anda meme aramıyor ama küçükken sürekli memedeydik. En önemli gösterge kilo alımı. Şu anda sanıyorum doğum kilosunu tekrar yakalamış olmalı. Yakaladı mı? Tabi bu konuda sizi en iyi doktor yönlendirir. Mama yiyince mama süte göre daha zor sindirildiği için uyuyorlar, biz de açmış ondan uyumamış diyoruz, halbuki her zaman değil. Ağlama söz konusuysa henüz gaz sancıları yeni başlıcak açlıktandır derim, ama yoksa benim tecrübem bahsettiğim gibi oldu.

Su anda meme aramıyor ama küçükken sürekli memedeydik. En önemli gösterge kilo alımı. Şu anda sanıyorum doğum kilosunu tekrar yakalamış olmalı. Yakaladı mı? Tabi bu konuda sizi en iyi doktor yönlendirir. Mama yiyince mama süte göre daha zor sindirildiği için uyuyorlar, biz de açmış ondan uyumamış diyoruz, halbuki her zaman değil. Ağlama söz konusuysa henüz gaz sancıları yeni başlıcak açlıktandır derim, ama yoksa benim tecrübem bahsettiğim gibi oldu.
En son gittiğimde yakalamıştı ama o zaman hem sağıp veriyordum hemde mama veriyordum. Şimdi gögsümü tuttu emiyor anne sütü günde bir kere mama veriyorum oda çok durmazsa. Zor tuttu beni tekrar bırakmasın diye birde 3 gündür kakasını da yatmadı ama idrarını yapıyor

Birebir aynı şeyi yaşadım. Sütüm çok az olduğu ve doymadığı içinmiş. Sarılık olduk hastanede yattık. Doktor bebek memeden alacağı sütü ilk 5 dakikada alır zaten. Emip doyması 15 dakika sürer 1 saat boşuna memede yormuşsunuz bebeği dedi. sütün olmuyosa olmuyo napalım yani, ama bebeğin ilk aylarda beyin gelişimi için beslenmesi çok önemli dedi ve mutlaka mama da vermemi önerdi. Hem meme hem mama beraber devam ettik bir süre sonra sütüm arttı ve mamayı kendisi bıraktı. Sütüm bol su içerek ve tahin helvası sayesinde arttı. Hatta aklım geldikçe çom ğzülürğm memedeyken beni kendine doğru çekiştirdi doymadığı içinmiş sonradan anladım. Doktorun tavsiyesiyle mamayı hazırlayıp yanımda tutuyordum. Çnce emzirirp memeyi çeker çekmez mamayı veriyordum. Avent anne ucu uyumlu biberonla. Arada çok fark olmadığı için yadıegamadı ve mama yediği in memeyi bırakma sorunu bile olmadı şükür.

Back
X