Memede ağlayan bebek??

dilaradiyebirii

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
215
484
18
27
2 aylık bebeğim var. Emzirirken sanki tıkanır gibi başını geri atıp ağlamaya başlıyor. Kızarıyor bağırıyor sonra devam ediyor. Aslında çok iştahlı aç da yani doymadığı için devam etmek istiyor ama yapamıyor gibi. Çığrış bağırış ara gaz çıkarıp meme değiştirip 2 saatte bir beslenmeyi zor bitiriyoruz . Sonrasında da sürekli tıkanıyor gibi derin derin hiiii diye sesler çıkarıyor. Daha önce konu açmıştım biri süt akışının fazla olabileceğini söylemişti. Çok gazlı bir bebek de değil ama sorun sanırım benim sütümle alakalı . Aynı durumu yaşayanlar nasıl çözüm buldunuz? Sağıp verme yöntemine eğilip alıştırmak istemiyorum ama bu şekilde de sanki çocuk hep aç kalıyor gibi. Bilen yaşayan biri akıl versin

Tazyikli mi geliyor sütünüz acaba? Boğulma durumu oluyor mu
Allaha şükür hiç yaşamadık ama sürekli boğulur gibi tıkanıp kafayı geri atma durumu var. Ben hep fazla iştahlı hızlı çekiyor der büyütmezdim çok kilo alımı da çok iyiydi çünkü . Ama son günlerde çocuk resmen acı çekmeye başladı emerken . Lık lık lık sed geliyor emerken maksimum beşinci çekişte tıkanıyor midesi sanki hava dolmuş gibi karnı ötmeye başlıyor. Gazını çıkarıp devam ediyoruz yine maksimum beş dakika sonra kafayı arkaya atıp ağlamaya başlıyor. Doymadığı için de tekrar memeye doğru kafa sallamaya başlıyor kıyamıyorum da ne yapacağımı şaşırdım düzelir diye denemediğim pozisyon kalmadı yatarak emzirmeyi denedim dik tutarak emzirdim hiçbir şekilde düzelme yok

Acaba doymadigi icin mi memeye geliyor yoksa gaz sancisini gidermek icin mi ? Belki sutunuz yagli ve onu 5 cekiste doyuruyor sonra da gaz cikarmak ve rahatlamak icin geliyor ? Bebekler emerken gaz sancilarini unuturlarmis diye bisi duymustm

Sacmalama hahaha az mi 240 ml dunyanin sutu
Normal demişti ebe bana ya . Kaç kez gittim bebek ememiyor diye durmadan çocuğu tartıp kilosu iyi bunun diye geri yolluyor beni. Zaten tek göğüs emziriyorum ben başından beri ikinciye geçince emmiyor tekinde uyuyor hep doyuyor . Ben de o göğüste kalanı ve emmediği göğsü pompa haznesi dolana kadar sağıyorum 240 ml hazne . Günde iki defa bu şekilde sağım yapıyorum öbür türlü çok daha fazla tıkandığını farkettim . Göğsüm dolu ve gergin olduğunda çok tıkanıyor bu şekilde biraz daha azaltabiliyorum beslenme zorluğunu ama son günlerde bu da işe yaramıyor

Gerçekten mi? Sağdığımda 240 ml çıkıyo emzirme sonrası. Normal değil mi?
Emzirmeden sonra sağım sütü arttir. Siz sagarak daha fazla arttiriyorsunuz . Emzirme öncesi elle sağım yapıp emzirin . Sanırım hiperlaktasyon var. Çünkü emzirme sonra 240 ml çok o bile iki öğün yeter. Makina ile Sağım yapmayın elle sağım yaparak sütü azaltmaya çalışın. Ve arkanıza yaslanarak emzirin.

bebeğimin küvez sürecinde ben de anne otelinde kaldım 3 saatte bir beslemek için gidebiliyorduk ve diğer beslenme saatine kadar göğüslerim çok fazla doluyordu hem ağrı yapıyordu hem de çok gergin ve sert olduğu için çocuk ucunu kavrayıp ememedi. Ordaki hemşire bana sen gelmeden önce sağım yap göğüslerin çok sert dedi . Sütüm yeni yeni geldiği için bu ağrı ve sertlik normal diye düşündüm ve onların dediğini yapıp hep sağdım gitmeden önce. Aslında orda çok sormuştum neden bebeğim bu kadar tıkanıyor diye ama ilgilenmediler çok fazla bebek ve anne vardı durumu daha kötü olan ilgilenmeleri gereken bebekler vardı ve olur düzelir diye geçiştirdiler hep beni . Şu an o zamanki sıklıkta olmasa da günde iki defa sağıyorum öbür türlü ne çocuk emebiliyor ne ben o şekilde durabiliyorum çok rahatsız ediyor akmaya başlıyor üstümü ıslatıyor . Elle sağmayı denedim ama ya ben beceremedim bilmiyorum çok karşıya fışkırıyor bir yerden sonra da gelmemeye başlıyor sağa sola çok akıyor ziyan oluyor. Ve çok vakit alıyor bebekle ve evle de ilgilenmem gerektiği için mecburen makine kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…