Bebek Beslenmesi Memedeki acılar Lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yagmuryildirim89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
434
247
33
Kızlar 3 gün önce sezeryanla doğum yaptım. Bebeğimi emziriyorum sürekli sütümün gelmesi için. Ancak meme uçlarım berbat. Nasıl anlatayım böyle top top oldular bazı toplar kanlı kırmızı. Onlar patlayacak bebek kan emecek diye korkuyorum. Lansinoh kullanıyorum her emzirmeden sonra.
Başka tavsiyesi olan var mı? İlk bebeğim

Wee nin silikon gogus uclari var cnm, bende sezeryan oldum, sonrasinda bazi sorunlar cikinca 1 hafta emziremedim bebegimi, gogus ucumda az cikiyodu ve cok aciyordu, ebelerden biri aldirdi bana silikon gogus ucunu, acisi yari yariya azaliyor, bebek rahat cekiyor sutu, 3. Haftamda kullanmayi biraktim simdi bebegim normal emiyor, gogus uclarimda duzeldi cok sukur. O top top olanlar beyazliyordu bende emzirdikten sonra ve cok aciyordu. Beyazlama hala var ama baslardaki gibi degil. Birde nette ayva cekirdeginden meme ucu catlak kremi diye bir sey okudum fakat denemedim. Okuduguma gore baya ise yariyormus. Lansinoh bende kullandim ama bende bir ise yaramadi...

Philips avent göğüs kalkanı kullanabilirsin canım o önlüyormuş ben almadığıma pişmanım şuan zeytinyağı sürüyorum bende hele duştan çıktıktan sonra duşta çok daha kötü bir his oluyor bende birde bebek sadece göğüs ucunu alırsa oluyor canım ona dikkat etmek lazım ama zeytinyağı rahatlatır çok çatlama varsa kantaron yağıda sürebilirsin

Canım ben söyleyim hemen Yap hiç krem vs yapma uğraşma , göğüs ucu pedine zeytinyağını sur ikisine de sudyenine yapıştır . 1 gece de bile fark ediyör inan . Allah şifa versin

Kahverengi bolgeyi buzusturerek agzina verirseniz bebek daha cok alani agzina alir, meme ucunuz acimaz. Benim acimi daha da artirmisti ama silikon meme ucunun aciyi kestigini okudum bir cok yorumda. Emzirdikten sonra krem ya da zeytinyag surup gogus kalkani takarsaniz meme ucunuz boslukta kalir daha cabuk iyilesir. Ben avent silikon gogus ucu ve gogus kalkani, garmastan krem kullandim. Su da bir gercek ki bebegin emme araligi acilmadan o yaralar ir sure sizinle kalacak. Allah yardimciniz olsun.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün ☺️
Göğüs ucu çatlağı için sabırlı olun geçecek. Evde yalnız mısınız? Ben evde yalnız olduğum için göğüslerimi kapatmadım hiç. Emzirdikten sonra ılık suyla yıkadım ve açıkta gezdim dışarıya çıkarsam da göğüs kalkanı kullandım. Daha kolay geçti böyle benim için. Krem olarakta earth mama markasının göğüs ucu kremini kullandım. İçinde lanolin yok sadece organik yağlar var tavsiye ederim.
Geçmiş olsun

Back
X