Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktorunuza sorun bence en iyi o karar verecektirMerhaba hanımlar,
Kızım şuan 21 aylık.Oldukça zayıf ve iştahsız.Boyu iyi ama kilosu yerlerde sürünüyor.İştahı da yok denecek kadar az.Memeden kesersen iştahı artar diyen de var,iyice zayıflar meme onu tutuyor diyen de var.Emzirmek,geceleri kalkmak bana asla zor gelmiyor benim tek sorunum,zayıflamasından korkuyorum.Bazısı da kışın bırakma hastalığı çabuk kapar diyor.Annem 2 yaşını bitirsin diyor.Kısacası herkes birşey diyor,kafam karışık.Dün bıraktırmayı denedim,çok ağlıyor sanki hakkını elinden alıyormuşum gibi.Sizce ne yapmalıyım?
MerhabaMerhaba hanımlar,
Kızım şuan 21 aylık.Oldukça zayıf ve iştahsız.Boyu iyi ama kilosu yerlerde sürünüyor.İştahı da yok denecek kadar az.Memeden kesersen iştahı artar diyen de var,iyice zayıflar meme onu tutuyor diyen de var.Emzirmek,geceleri kalkmak bana asla zor gelmiyor benim tek sorunum,zayıflamasından korkuyorum.Bazısı da kışın bırakma hastalığı çabuk kapar diyor.Annem 2 yaşını bitirsin diyor.Kısacası herkes birşey diyor,kafam karışık.Dün bıraktırmayı denedim,çok ağlıyor sanki hakkını elinden alıyormuşum gibi.Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba hanımlar,
doktorum bırakma,süt onun hakkı gittiği yere kadar emzir diyor.Doktorunuza sorun bence en iyi o karar verecektir
2 yaşına gelmiş sayılır ama şimdi biz ne desek boş
Bırakmasıda zor olacak tabi seviyorsa hele birde
gün içinde de emiyor,emerek uyuyor.Sabah uyanınca,öğlen,ikindi,akşam bir de uyurken emiyor.Gece de mutlaka kalkar emer.Benim kızımda 21.ayın içinde.Lakin yemek yeme alışkanlığının memeyle orantılı olduğunu düşünmüyorum.Hem emer hem yer benim kız.
Gün içinde de emziriyormusunuz?
Sabah ve yatarken emzirip gü içinde öğün oluşturun.
canım benim kızım memeyi bıraktıktan sonra kilo aldı. balık yağının da etkisi var tabi. memeyi emdikçe doyduğunu sanıyor , bence bıraktırmalısın şuanda ilaç niyetine zaten o süt . besleyicilik olarak yeterli değil koruyucu sadece. bıraktırırken iki gün çok zorluk çektim sen büyüdün artık meme yok dedim ve asla vermedim. iki gün babası ilgilendi üçüncü gün ağlamadan soruyordu sadece. dördüncü gün arada aklına geldi bi hafta sonunda unutmustu. yani zorluğun sadece üç gün. ama çok acı geliyor. o ağlarken için yanıyor. kendini tut kararlı ol. sonunda ağlamasıda bitecek emme macerasıda.
Şimdi senin dediklerini gayet iyi anlıyor canım.Sabah emzir.7-8 gibi.10-10:30 kahvaltı hazırla.Yediği kadar artık.Oyunla yemek yedir.Eline kaşık felan ver.13:00-14:00 arası çorbası olsun yada yemeği,pürede olur.Sonrada uyku zamanı.Kalkınca ev yapımı yoğurt ve meyve.Bırak döksün eline ver kaşığı.Bu arada ısrarcı ol verme memeyi.gün içinde de emiyor,emerek uyuyor.Sabah uyanınca,öğlen,ikindi,akşam bir de uyurken emiyor.Gece de mutlaka kalkar emer.
Emzik kullanmıyoruz.Yese sıkıntım yok zaten.Şimdi senin dediklerini gayet iyi anlıyor canım.Sabah emzir.7-8 gibi.10-10:30 kahvaltı hazırla.Yediği kadar artık.Oyunla yemek yedir.Eline kaşık felan ver.13:00-14:00 arası çorbası olsun yada yemeği,pürede olur.Sonrada uyku zamanı.Kalkınca ev yapımı yoğurt ve meyve.Bırak döksün eline ver kaşığı.Bu arada ısrarcı ol verme memeyi.
Emzik kullanıyormu?
Yemesi için emzirmeyi bırakacaksınız.Biraz zor olacak ama 1,2 gün sonra mecbur yiyecek.Emzik kullanmıyoruz.Yese sıkıntım yok zaten.
Yemesi için emzirmeyi bırakacaksınız.Biraz zor olacak ama 1,2 gün sonra mecbur yiyecek.
ayni duygulari yasiyoruz kizim 21 aylik 10 kilo aylardir ayni kiloda :/ bende kessemmi decam mu etsem diyorum cok istahsiz boyuda cok yzun değildikafam cok karisik zaten max 2 yaşına kadar emziririm yani en fazla 3 ay daha bekliycem ama kararsizim acaba beklemesemmi diyorum benim bir diğer derdimde gittigim hic biryerde rahat yok sürekli 2 dakikada bir emmek istiyor ki keşke emse agzina alip birakiyor sinir krizleri geçiriyorum artik
![]()