Bebek Beslenmesi memeden kesmeli miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba hanımlar,
Kızım şuan 21 aylık.Oldukça zayıf ve iştahsız.Boyu iyi ama kilosu yerlerde sürünüyor.İştahı da yok denecek kadar az.Memeden kesersen iştahı artar diyen de var,iyice zayıflar meme onu tutuyor diyen de var.Emzirmek,geceleri kalkmak bana asla zor gelmiyor benim tek sorunum,zayıflamasından korkuyorum.Bazısı da kışın bırakma hastalığı çabuk kapar diyor.Annem 2 yaşını bitirsin diyor.Kısacası herkes birşey diyor,kafam karışık.Dün bıraktırmayı denedim,çok ağlıyor sanki hakkını elinden alıyormuşum gibi.Sizce ne yapmalıyım?
Doktorunuza sorun bence en iyi o karar verecektir

2 yaşına gelmiş sayılır ama şimdi biz ne desek boş

Bırakmasıda zor olacak tabi seviyorsa hele birde

Merhaba hanımlar,
Kızım şuan 21 aylık.Oldukça zayıf ve iştahsız.Boyu iyi ama kilosu yerlerde sürünüyor.İştahı da yok denecek kadar az.Memeden kesersen iştahı artar diyen de var,iyice zayıflar meme onu tutuyor diyen de var.Emzirmek,geceleri kalkmak bana asla zor gelmiyor benim tek sorunum,zayıflamasından korkuyorum.Bazısı da kışın bırakma hastalığı çabuk kapar diyor.Annem 2 yaşını bitirsin diyor.Kısacası herkes birşey diyor,kafam karışık.Dün bıraktırmayı denedim,çok ağlıyor sanki hakkını elinden alıyormuşum gibi.Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba
Ben kizimi 18 aylikken 2 doktorumuzun onerisi ile sutten kestim.Kizima hic mama kullanmadim anne sutu aldi.6 aydan sonra ek gidalara gectim herseyden yiyordu.1 yasini gecince cok memeye dustu uyumuyordu,yemek yemiyordu,normal sut icmiyordu surekli emiyordu.Kilo da almamaya
baslamisti.Memeden ayrilinca gercekten cok farketti hemen kilo aldi toparlandi.Bence 21 ay yeterlidir.Biraktirmak biraZ zor oluyor.Ben yara bandi yapistiemistim.

Benim kızımda 21.ayın içinde.Lakin yemek yeme alışkanlığının memeyle orantılı olduğunu düşünmüyorum.Hem emer hem yer benim kız.
Gün içinde de emziriyormusunuz?
Sabah ve yatarken emzirip gü içinde öğün oluşturun.

24 ayı doldurmayı bekleyin.
Ben 2,5 yaşına kadar emzirdim daha 1,5 ay odlu bırakalı.
Benim kızımda iştahsız ve zayıf bir çocuk ama 1,5 aydır iştahında aman aman bir artış yok.
Doktorumuz kilosunu ve boyunu beğeniyor. 92 cm 12,2 kg.
Sizin doktorunuz ne diyor?
Birde sizin mutlaka kendinizi hazır hissetmeniz lazım.
Ben bir kaç gündür çok fazla emzirmek istiyorum, hatta uyurken ağzına vereyim fark etmeden emzireyim diyorum.

canım benim kızım memeyi bıraktıktan sonra kilo aldı. balık yağının da etkisi var tabi. memeyi emdikçe doyduğunu sanıyor , bence bıraktırmalısın şuanda ilaç niyetine zaten o süt . besleyicilik olarak yeterli değil koruyucu sadece. bıraktırırken iki gün çok zorluk çektim sen büyüdün artık meme yok dedim ve asla vermedim. iki gün babası ilgilendi üçüncü gün ağlamadan soruyordu sadece. dördüncü gün arada aklına geldi bi hafta sonunda unutmustu. yani zorluğun sadece üç gün. ama çok acı geliyor. o ağlarken için yanıyor. kendini tut kararlı ol. sonunda ağlamasıda bitecek emme macerasıda.

Merhaba hanımlar,

hasta olur diye korkmayın.. emen de emmeyen de hasta olabiliyor.. kızım 40 gün emdi 2 yaşına kadar hasta olmamıştı hiç.. belki boyu uzundur zayıf duruyordur diyeceğim ama doktoru ne diyor o önemli.. 27 ay emziren arkadaşımın da kızının kilosu düşün artık bırak demiş doktor yemesi artacak uykuları bölünmeyecek kilo alır demiş.. sadece gece emzirerek devam etseniz gündüz emmese.. bıraktırmak da zor tabi.. kolay gelsin..

Benim kızımda 21.ayın içinde.Lakin yemek yeme alışkanlığının memeyle orantılı olduğunu düşünmüyorum.Hem emer hem yer benim kız.
Gün içinde de emziriyormusunuz?
Sabah ve yatarken emzirip gü içinde öğün oluşturun.
gün içinde de emiyor,emerek uyuyor.Sabah uyanınca,öğlen,ikindi,akşam bir de uyurken emiyor.Gece de mutlaka kalkar emer.

canım benim kızım memeyi bıraktıktan sonra kilo aldı. balık yağının da etkisi var tabi. memeyi emdikçe doyduğunu sanıyor , bence bıraktırmalısın şuanda ilaç niyetine zaten o süt . besleyicilik olarak yeterli değil koruyucu sadece. bıraktırırken iki gün çok zorluk çektim sen büyüdün artık meme yok dedim ve asla vermedim. iki gün babası ilgilendi üçüncü gün ağlamadan soruyordu sadece. dördüncü gün arada aklına geldi bi hafta sonunda unutmustu. yani zorluğun sadece üç gün. ama çok acı geliyor. o ağlarken için yanıyor. kendini tut kararlı ol. sonunda ağlamasıda bitecek emme macerasıda.

Kesinlikle zor,o ağladıkça içim parçalanıyor.Biz daha 1 gece atlattık ama ben kendime gelebilmiş değilim,çok üzüldüm.

Herkese teşekkür ederim:Doktorumuz meme bıraktırma taraftarı değil,doğal sürecinde kendi bırakmalı diyor.O kadar ikilem de kaldım ki,emmediği gibi bir de yemezse diye aklım çıkıyor.Tabiki hastalık ve kilo biraz yapıyla alakalı.Kızım cidden zayıf şuan 10 kilo.

gün içinde de emiyor,emerek uyuyor.Sabah uyanınca,öğlen,ikindi,akşam bir de uyurken emiyor.Gece de mutlaka kalkar emer.
Şimdi senin dediklerini gayet iyi anlıyor canım.Sabah emzir.7-8 gibi.10-10:30 kahvaltı hazırla.Yediği kadar artık.Oyunla yemek yedir.Eline kaşık felan ver.13:00-14:00 arası çorbası olsun yada yemeği,pürede olur.Sonrada uyku zamanı.Kalkınca ev yapımı yoğurt ve meyve.Bırak döksün eline ver kaşığı.Bu arada ısrarcı ol verme memeyi.
Emzik kullanıyormu?

Şimdi senin dediklerini gayet iyi anlıyor canım.Sabah emzir.7-8 gibi.10-10:30 kahvaltı hazırla.Yediği kadar artık.Oyunla yemek yedir.Eline kaşık felan ver.13:00-14:00 arası çorbası olsun yada yemeği,pürede olur.Sonrada uyku zamanı.Kalkınca ev yapımı yoğurt ve meyve.Bırak döksün eline ver kaşığı.Bu arada ısrarcı ol verme memeyi.
Emzik kullanıyormu?
Emzik kullanmıyoruz.Yese sıkıntım yok zaten.

ayni duygulari yasiyoruz kizim 21 aylik 10 kilo aylardir ayni kiloda :/ bende kessemmi decam mu etsem diyorum cok istahsiz boyuda cok yzun değildi :( kafam cok karisik zaten max 2 yaşına kadar emziririm yani en fazla 3 ay daha bekliycem ama kararsizim acaba beklemesemmi diyorum benim bir diğer derdimde gittigim hic biryerde rahat yok sürekli 2 dakikada bir emmek istiyor ki keşke emse agzina alip birakiyor sinir krizleri geçiriyorum artik :(

ayni duygulari yasiyoruz kizim 21 aylik 10 kilo aylardir ayni kiloda :/ bende kessemmi decam mu etsem diyorum cok istahsiz boyuda cok yzun değildi :KK43: kafam cok karisik zaten max 2 yaşına kadar emziririm yani en fazla 3 ay daha bekliycem ama kararsizim acaba beklemesemmi diyorum benim bir diğer derdimde gittigim hic biryerde rahat yok sürekli 2 dakikada bir emmek istiyor ki keşke emse agzina alip birakiyor sinir krizleri geçiriyorum artik :KK43:

aynılarmış.Boyu iyi ama kilo olarak az.ben kesmemeye karar verdim.En azından 2 yaşı dolsun.

Back
X